Dusené srnčie vnútornosti

Jágerek zo srnca (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

6-8
porcií
100 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Potrebné suroviny. Ľadvinky, srdce a pľúcka sa už varili.
  2. Cibuľu nakrájame na kocky, očistenú pečeň, srdce, pľúca a ľadvinky na rezance.
  3. Nasekanú cibuľlu osmahneme do sklovita, pridáme srdce, pľúcka, ľadvinky.
  4. Okoreníme všetkým ( paprika sladká, pálivá, čierne korenie mleté, nové korenie mleté, drvená rasca ) okrem majoránky podľa chuti. Borievky som dal 3 ks a premiešame.
  5. Podlejeme červeným vínom ( 2 dcl ) a necháme pod pokrievkou podusiť.
  6. Po chvíľke pridáme pokrájanú srnčiu pečeň.
  7. Zalejeme 2 dcl piva a ešte podusíme samozrejme pod pokrievkou.
  8. Pred dokončením pridáme pomrvenú majoránku a osolíme... Vraj si má dosoliť každý sám až na tanieri, ale to je už na každom z vás.
  9. DOBRÚ CHUŤ