Jágere - Jágerrecht (fotopostup)

akeber - fotkaakeber, 20. februára 2013
Jágere - Jágerrecht (fotopostup)
Foto: akeber

V našich nádherných Slovenských revíroch vari ani nie je poľovnícka chata ktorá by nepoznala vôňu tohoto kulinárskeho poľovníckeho tajomstva " jágerek " .

20 min minút
príprava
40 -50 min minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1/2 ks
5 ks
5 - 6 PL
0,4 dl




Postup

  1. 1

    Srdce , pečeň umytú odblaníme , nakrájame na plátky . Cibuľu nakrájame na drobno , popražíme na masti do zlatista .

    Jágere - Jágerrecht (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mletú červenú papriku .

    Jágere - Jágerrecht (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme na plátky nakrájané srdce až neskôr pečeň (srdce zhruba 30 min , pečeň stačí krátko 10 min ....ak po prerezaní nie je vo vnútri krv pečeň je urobená . Čím dlhšie pečeň pražíte tým je tvrdšia ) . Polovicu pretlačeného cesnaku , mleté čierne korenie a nové korenie , papriku pálivú , borievky .

    Jágere - Jágerrecht (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Popražíme , podusíme a podlejeme troškou červeného vína . Dusíme , miešame . Na záver dochutíme pridáme druhú polovicu cesnaku a majoránku . Až na koniec osolíme . Podávame s chlebom a červeným vínkom . Dobrú chuť !

    Jágere - Jágerrecht (fotopostup) - obrázok 4

Diskusia k receptu

turistka
@Akeber , kedže už nie je prísun vnútorností z jeleňa, či srnca, tak občas kúpim všetko z domáceho chovu. Túto dobrotu si potom robievam i keď to nie je to pravé. No najlepšie to urobili poľovníci, keď sa strelil kus a na jágerke to potom rozvoniavalo, v čižme sa vždy našiel schovaný životabudič a potom sa dlho rozprávalo o tom ako padol, ako sme počuli šús a hneď bežali do šlógy.... a tak ja u nás povedané na jégerešt nedopustím.
radost
@akeber
ty máš muža poľovníka-čo zver z hôr ti nosí do kotlíka???dievča zlaté-ty sa máš!!!! ľahko variť potom "divý" oldomáš!!!..zmením tému: by mohlo vzniknúť toto poctivé divé menu-musí mať tvoj muž šikovnú kuchárku k "temu"...si numero uno...:-))
bubaya
Ach toto je excelentné jedlo. Už som jägerrecht dávno nerobila, a z teľacích vnútorností to nie je ono. Vždy dostanem len flák mäsa. Ja dávam ešte šípkový lekvár, alebo brusnice. Kamarát z Nemecka, starý jáger, dáva do omáčky aj kyslú smotanu. Ale Nemci dávajú kyslú smotanu do všetkého. Krásny recept, výborný popis. Idem na lov.
veronika353
No paráda je to,maso z divočáka nebo srnce máme, ale vnitřnosti nám k tomu nedávají,snad někdy jindy:-)))
paploska
jáj tak toto mi pripomína detstvo :-) u nás "jagereček" oco ho mohol robiť, len keď sme spali alebo neboli doma :-) (jedol ho len on)
pivonka
Najlepšia pečienka, akú som kedy jedla, bola srnčia, ale to už je veľmi dávno. Vraj vôbec najlepšia je z daňka.
evusik
aj ja chcem ísť na takú chatu kde varia takéto dobrotky :-)
jody
fúúúú, tak toto veru hej!!! toto je jediný recept, kde zjem srdce... a my sme do toho ešte dávali aj obličky...
akeber
Dievčatá ďakujem :-) za milé komentáre , viem že kto ochutnal jágere neopovrhol viac :-)
boise
@akeber krásny recept, milujem jágerek a žiaľ ho už asi nikdy neochutnám, keďže sa neviem dostať k "interiéru" z diviny...ale pri spomienke naň krochkám blahom ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia