Jadransko-Eskimová torta

citrusik001 - fotkacitrusik001, 17. apríla 2011

Tento recept je moje dielo, na ktoré som patrične hrdá. Túto tortu som s veľkými obavami robila ako darček pre priateľa - gitaristu na Zobraziť celý popisTento recept je moje dielo, na ktoré som patrične hrdá. Túto tortu som s veľkými obavami robila ako darček pre priateľa - gitaristu na 18-te narodeniny. Keďže som si chcela byť istá, že mu bude chutiť, tak som do nej dala dve rozdielne plnky, ktoré sa úžasne dopĺňajú. Výsledok bol taký, že aj napriek tomu, že môj priateľ, ako som zistila až keď som mu ju dala, neznáša tvaroh :D Ale aj napriek tomu ju zbaštil a úplne zabudol, že tam nejaký tvaroh je :)

20
porcií
60 minút
príprava
15x2 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
10 ks
90+90 g
180 g
60 g
1,5 dl
3 ČL
6 PL
Mandľový krém:
3 dl
130 g
30 g
1 ks
130 g
200 g
Kokosový krém:
2 dl
100 g
20 g
1 ks
100 g
100 g
100 g
2 kelímky




Postup

  1. 1

    Na začiatok musím upozorniť, že suroviny nie sú vážené na klasickú malú tortovú formu, ale na normálny plech, keďže som z korpusov tvarovala gitarku, ktorá je dosť veľká. Cesto: Žĺtky s 90g cukru a vodou vyšľaháme do biela, pridáme olej, múku, kakao a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme doňho zvyšných 90g cukru a zamiešame. Vmiešame do cesta, rozdelíme na dve časti, jeden korpus by mal byť trochu hrubší a dáme piecť.

  2. 2

    Mandľový krém: Mlieko, cukor, puding a žĺtok dobre rozmiešame a uvedieme za stáleho miešania do varu. Pozor! Ten potvorský puding veľmi ľahko prihára! Necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo do jemna. Do pudingu pridáme mandle a zamiešame to celé s maslom.

  3. 3

    Kokosový krém: Mlieko, cukor, puding a žĺtok rovnako privedieme do varu a necháme vychladnúť. Pridáme kokos a zamiešame s vyšľahaným maslom a tvarohom.

  4. 4

    Najchutnejšie je podľa mňa rozdeliť tortu na dve polovice. Aby sa chute nebili. Na hrubší korpus natrieme na jednu polovicu kokosový krém a na druhú polovicu mandľový krém. Na to dáme tenší korpus a znovu na polovice zvyšok krémov. Vyšľaháme šľahačku a dáme jej na vrch veľa! Asi tak 3 cm, je tam veľmi dôležitá. Necháme poriadne stuhnúť a horsa do maškrtenia. Síce je to asi najväčšia kalorická bomba na svete, ale raz za rok stojí za to.

Diskusia k receptu

sovka62
Veľmi pekná tortička a určite aj dobrá. A tých 100 g tvarohu v takej veľkej torte tvoj priateľ naozaj nemohol cítiť (a možno sa takto po troškách naučí ten tvaroh jesť, veď je zdravý).
cica2
si šikuľka, tortička sa ti krásne vydarila!
torticka
Keby som ja takúto tortu spravila, tak by som sa s nikým nerozprávala.
sracz
....... jednoducha odpoved @citrusik001 , pretoze keby @torticka taku tortu urobila, tak by ju aj zjedla sama {a celucicku celu}, s nikym by sa nepodelila a s plnou pusou sa nerozprava!!!!!!! Ale tak by som sa, "pravdepodobne" zachoval asi aj ja! Nooooo mojej krajsej polovicke by som kusocek predsa len dal! Krasna praca, blahozelam a dakujem Ti za inspiraciu! Neviem, ci pouzijem Tvoj tvar, ale predstava chuti Tvojich plniek na jazyku i v brusku je uzasna, lakava, neodolatelna, vabiva, .......!
pacik
Tie krémy vyzerajú neodolateľne, ukladám si :-)
remcula
Obdivuji každého, kdo umí vykouzlit takovou krásu!!
hubarka35
krásna tortička a tie mnamkové krémy-ukladám a niečo vytvorim .....
evanaaa
Citrusik001, taká mladá a takú tortu upiecť, to už niečo je, ani ja by som takú neupiekla.
A to čo povedala Torticka, to je také úslovie - ty ho nepoznáš ? To sa tak hovorí, možno ti to niekto vysvetlí. (Ak by totiž také niečo urobila, tak by sa tým pýšila, že by nik nebol hodný toho, aby sa s ním dala do reči - že čo ona dokázala, asi tak by som to ja vysvetlila).
3sandra3
ty si ale šikulka,,,krásna torta, dobre si si to vymyslela, obdivujem
3sandra3
@citrusik001 to sa tak hovorí, že "keby som ja takú tortu upiekla, tak by som sa s nikým nerozprávala" - ako uvádza @torti čka, to znamená , že by bola taká pyšná, ale to je iba taká fráza a znamená to obrovskú pochvalu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia