Jablkový závin z mrkvového cesta fotorecept

luss44 - fotkaluss44, 12. októbra 2014
Jablkový závin z mrkvového cesta (fotorecept)
Foto: luss44

Včera sme v záhrade vyberali mrkvu a oberali jablká. Napadlo ma tieto dve suroviny skombinovať, priznám sa, sama som bola zvedavá, ale dopadlo to Zobraziť celý popisVčera sme v záhrade vyberali mrkvu a oberali jablká. Napadlo ma tieto dve suroviny skombinovať, priznám sa, sama som bola zvedavá, ale dopadlo to dobre.

20 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

900 g
600 g surová strúhaná
400 g (alebo margarín)
1 bal.
1 ks
 štipka
Plnka:
 strúhané
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Mrkvové cesto som robila podľa rcp na mrkvové taštičky, len som pridala vajíčko a ubrala z tuku. Robila som z trojitej dávky, aby mi vyšli aj záviny aj taštičky. http://varecha.pravda.sk/recepty/mrkvove-tasticky-so-slivkovym-lekvarom/13088-recept.html

    Jablkový závin z mrkvového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo surovín som vypracovala cesto, ktoré som dala na 1 hod. do chladničky.

    Jablkový závin z mrkvového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vybratí z chladničky som cesto rozdelila na 3 časti. Z dvoch boli záviny, ktoré som rozvaľkala a naplnila strúhanými jablkami, strúham aj so šupkami, posypala škoricou a vanilkovým cukrom.

    Jablkový závin z mrkvového cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové záviny som na plechu potrela vajíčkom a dala piecť na 175°C na cca 30 min. Z tretej časti cesta som upiekla taštičky naplnené slivkovým lekvárom.

    Jablkový závin z mrkvového cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A tu sú už upečené záviny aj taštičky. Bola som zvedavá na kombináciu chutí mrkvového cesta a jabĺk, ale som spokojná. Nie je to veľmi sladký koláč, nakoľko do cesta cukor nejde, ale prisladí si každý podľa chuti, či už na jablkovú náplň alebo po upečení navrch práškovým cukrom.

    Jablkový závin z mrkvového cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým som stihla odfotiť, dve taštičky mi z plechu záhadne zmizli ešte zahorúca :)

    Jablkový závin z mrkvového cesta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

yogicek
Milá @luss44
Vyzerá to dobre a jednoducho. Je to niečo pre mňa. Máš u mňa 5* a už som si rcp. uložil. Keby si sa pozerala keď mizli tie taštičky do zrkadla tak by bolo hneď po záhade.:) Pekný večer a už daj ruky od závinov a taštičiek preč.
cesminaz
Kolacik vyzera a aj znie velmi lakavo a chutne ;-) Jablk mame dost,takze ho istotne vyskusam :-) Vdaka @luss44 za recept
1x luss44
havino
ešte som s mrkovou v ceste nepiekla, takže tvoje ukladám, vyzerá viac, ako dobre, dala by som si
1x luss44
luss44
dievčatá zlaté, dakujem za slová uznania a nahliadnutie rcp, potešili ste ma. Samozrejme aj @yogickovi dakujem za milé slová, v pochvalách nesklamal.
palokuchki
Toto mrkvove cesto poznam. Robievam z neho tasticky plnene lekvarom. Dostala si dobry napad urobit z neho takyto zavin. Vyskusam to aj ja.
1x luss44
luss44
@palokuchki , tie taštičky robievam často, so slivkovým lekvárom sú skvelé. Cesto chutí aj s jablkami, budem rada ak vyskúšaš. Dakujem za nahliadnutie rcp.
cesminaz
@luss44 ..takze,vcera som piekla tvoj kolacik a musim povedat,ze je vyborny ;-) To cesto je take ine..este som take nejedla :-) Dala som do jablk viac cukru,takze bol presne dost sladky ;-) a totalne syty.Piekla som uz dost kolacov a zakuskov,ale ani jeden nebol taky syty ako tento-ono to cesto je velmi syte! Nevladala som zjest naraz max. len 3 kusky :-/ a to uz je co povedat,lebo ja zjem lahko z baklavy 6-7ks naraz ;-))) Este raz ti @luss44 dakujem za receptik,pochutili sme si ;-P

1x luss44
luss44
jéj @cesminaz , len som sem teraz nakukla a hned aká milá správa od Teba :) koláčik máš krásny, veľmi ma teší že chutil. Máš pravdu, cesto je iné, aj v robote sa čudovali že mrkvové, ale chválili. Dakujem za skvelú správu aj foto.
marika21
Záviny vyzerajú pekne. Láka ma to upiecť podľa tvojho receptu.*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia