Jablkový vegánsky koláč

Autor receptu: mitzy

Veľmi jednoduchý, ľahký, vláčny, zdravý a chutný koláčik.

4-6
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Uvaríme si čajík. Počas prípravy a pečenia ho popíjame. Pol hrnčeka čaju použijeme do cesta. Hrnček má 250 ml. Zapneme si rúru na 180 stupňov. Slnečnicové semienka a hrozienka namočíme do vody. Zmiešame obe múky s kypriacim práškom, cukrom a škoricovým cukrom. Banán rozmixujeme a primiešame do postrúhaných jabĺk. Jablká s banánom pridáme k sypkým častiam a vymiešame. Potom pridáme rastlinné maslo a miešame. Pridáme čaj a stále miešame, až máme krásne cesto. Nakoniec ešte pridáme hrozienka a slnečnicové semienka. Cesto vylejeme na vymastený a omúčený plech. Vrch posypeme mletými orechami. Použila som vlašské. Vlašské orechy však môžeme pridať i do cesta. Pečieme 30 minút na 180 stupňov.
  2. Vychladnutý koláč ozdobíme horkou nastrúhanou čokoládou.