Jablkový vegánsky koláč
Autor receptu: mitzy
Veľmi jednoduchý, ľahký, vláčny, zdravý a chutný
koláčik.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Uvaríme si čajík. Počas prípravy a pečenia ho popíjame. Pol hrnčeka čaju použijeme do cesta. Hrnček má 250 ml.
Zapneme si rúru na 180 stupňov.
Slnečnicové semienka a hrozienka namočíme do vody.
Zmiešame obe múky s kypriacim práškom, cukrom a škoricovým cukrom.
Banán rozmixujeme a primiešame do postrúhaných jabĺk. Jablká s banánom pridáme k sypkým častiam a vymiešame. Potom pridáme rastlinné maslo a miešame. Pridáme čaj a stále miešame, až máme krásne cesto. Nakoniec ešte pridáme hrozienka a slnečnicové semienka. Cesto vylejeme na vymastený a omúčený plech. Vrch posypeme mletými orechami. Použila som vlašské. Vlašské orechy však môžeme pridať i do cesta. Pečieme 30 minút na 180 stupňov.
- Vychladnutý koláč ozdobíme horkou nastrúhanou čokoládou.