Jablkový strúhaný koláč (fotorecept)

Jablkový strúhaný koláč (fotorecept)
Foto: salyoval
salyovalSalyoval, recept pridal: 2. októbra 2011 21:10Ďalšie jeho recepty

Koláč robíme často na jeseň, keď sú jablká , najmä tie padané jablká ... Je osviežujúci a vhodný aj na výlety.

Suroviny

15
porcií
40
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Múku premiešame s cukrom , pridáme kypriaci prášok a vmiešame maslo, žĺtky a podľa potreby mlieko.Vypracujeme tuhé cesto , ktoré môžeme dať na 2 hod. do chladničky .Plech si vystelieme papierom na pečenie . Z cesta 2/3 rozvaľkáme na plech (môžeme použiť malý valček priamo na plechu, alebo pohár ).
Jablkový strúhaný koláč (fotorecept) - obrázok 1

2

Cesto posypeme strúhankou a posypeme na hrubom strúhadle postrúhané jablká. Posypeme cukrom , škoricou a nahrubo posekanými orechami. Z bielok si vyšľaháme sneh a rozotrieme na jablkovú zmes.
Jablkový strúhaný koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

Zvyšnú 1/3 cesta postrúhame na hrubom strúhadle rovnomerne na bielka a dáme piecť do rúry .
Jablkový strúhaný koláč (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ketty3811, 2. októbra 2011 o 22:03
    Pekný koláčik.Jablkové mám rada,vyskúšam.:-)


  • 3sandra3, 2. októbra 2011 o 22:14
    ešte som neskúšala strúhať cesto,,, vyskúšam, lebo sa mi páči recept


  • emmatessdad, 2. októbra 2011 o 23:12
    :-D ja tu mam tento isty recept prave na schvalenie od admina :-D


  • tinca, 2. októbra 2011 o 23:23
    už som ho kedysi robila je výborný, dobrá pripomienka


  • medovnicek, 3. októbra 2011 o 08:01
    super koláčik, už aj odkladám do kk


  • bibia1, 3. októbra 2011 o 08:42
    jéj, to je ten istý, nie? ale aj tu napíšem, milujem tento koláčik :)


  • cizmarka, 3. októbra 2011 o 09:58
    už ho mám uložený a k nedeli ho upečiem...


  • abend, 3. októbra 2011 o 11:08
    Super receptík, sú v ňom samé dobroty, vyskúšam čo najskôr.


  • cica2, 3. októbra 2011 o 20:11
    @salyoval , vitaj medzi nami!:)) Pridala si krásny receptík (dopíš si za názvom-fotorecept) ....jablkové máme velmi radi a takýto strúhaný som ešte nerobila, tak si recept ukladám, vďaka:)


  • gabuna, 4. októbra 2011 o 14:53
    znám to pod názvem "Hraběnčiny řezy". Je to výborné.


  • matilda256, 8. októbra 2011 o 21:48
    Práve som ho upiekla.Je ozaj dobrý.Odporúčam vyskúšať.


  • salyoval, 17. októbra 2011 o 19:02
    dakujem , ja tiez rada skusam novinky....


  • aajka, 28. septembra 2012 o 22:11
    Akurát som ho upiekla- je super dík


  • a1b2c3d4, 1. novembra 2012 o 21:12
    Neviem ako sa dá strúhať makké cesto. Nezdá sa mi to. Ale viem, ako je ťažké strúhať cesto na mrveničku, ked nie je dostatočne suché.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist