Jablkový strúhaný koláč (fotorecept)

Jablkový strúhaný koláč (fotorecept)
Foto: salyoval
salyovalSalyoval, recept pridal: 2. októbra 2011 21:10Ďalšie jeho recepty

Koláč robíme často na jeseň, keď sú jablká , najmä tie padané jablká ... Je osviežujúci a vhodný aj na výlety.

Suroviny

15
porcií
40
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Múku premiešame s cukrom , pridáme kypriaci prášok a vmiešame maslo, žĺtky a podľa potreby mlieko.Vypracujeme tuhé cesto , ktoré môžeme dať na 2 hod. do chladničky .Plech si vystelieme papierom na pečenie . Z cesta 2/3 rozvaľkáme na plech (môžeme použiť malý valček priamo na plechu, alebo pohár ).
Jablkový strúhaný koláč (fotorecept) - obrázok 1

2

Cesto posypeme strúhankou a posypeme na hrubom strúhadle postrúhané jablká. Posypeme cukrom , škoricou a nahrubo posekanými orechami. Z bielok si vyšľaháme sneh a rozotrieme na jablkovú zmes.
Jablkový strúhaný koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

Zvyšnú 1/3 cesta postrúhame na hrubom strúhadle rovnomerne na bielka a dáme piecť do rúry .
Jablkový strúhaný koláč (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ketty3811, 2. októbra 2011 o 22:03
    Pekný koláčik.Jablkové mám rada,vyskúšam.:-)


  • 3sandra3, 2. októbra 2011 o 22:14
    ešte som neskúšala strúhať cesto,,, vyskúšam, lebo sa mi páči recept


  • emmatessdad, 2. októbra 2011 o 23:12
    :-D ja tu mam tento isty recept prave na schvalenie od admina :-D


  • tinca, 2. októbra 2011 o 23:23
    už som ho kedysi robila je výborný, dobrá pripomienka


  • medovnicek, 3. októbra 2011 o 08:01
    super koláčik, už aj odkladám do kk


  • bibia1, 3. októbra 2011 o 08:42
    jéj, to je ten istý, nie? ale aj tu napíšem, milujem tento koláčik :)


  • cizmarka, 3. októbra 2011 o 09:58
    už ho mám uložený a k nedeli ho upečiem...


  • abend, 3. októbra 2011 o 11:08
    Super receptík, sú v ňom samé dobroty, vyskúšam čo najskôr.


  • cica2, 3. októbra 2011 o 20:11
    @salyoval , vitaj medzi nami!:)) Pridala si krásny receptík (dopíš si za názvom-fotorecept) ....jablkové máme velmi radi a takýto strúhaný som ešte nerobila, tak si recept ukladám, vďaka:)


  • gabuna, 4. októbra 2011 o 14:53
    znám to pod názvem "Hraběnčiny řezy". Je to výborné.


  • matilda256, 8. októbra 2011 o 21:48
    Práve som ho upiekla.Je ozaj dobrý.Odporúčam vyskúšať.


  • salyoval, 17. októbra 2011 o 19:02
    dakujem , ja tiez rada skusam novinky....


  • aajka, 28. septembra 2012 o 22:11
    Akurát som ho upiekla- je super dík


  • a1b2c3d4, 1. novembra 2012 o 21:12
    Neviem ako sa dá strúhať makké cesto. Nezdá sa mi to. Ale viem, ako je ťažké strúhať cesto na mrveničku, ked nie je dostatočne suché.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist