Jablkový strúhaný koláč (fotorecept)

Jablkový strúhaný koláč (fotorecept)
Foto: salyoval
salyovalSalyoval, recept pridal: 2. októbra 2011 21:10Ďalšie jeho recepty

Koláč robíme často na jeseň, keď sú jablká , najmä tie padané jablká ... Je osviežujúci a vhodný aj na výlety.

Suroviny

15
porcií
40
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Múku premiešame s cukrom , pridáme kypriaci prášok a vmiešame maslo, žĺtky a podľa potreby mlieko.Vypracujeme tuhé cesto , ktoré môžeme dať na 2 hod. do chladničky .Plech si vystelieme papierom na pečenie . Z cesta 2/3 rozvaľkáme na plech (môžeme použiť malý valček priamo na plechu, alebo pohár ).
Jablkový strúhaný koláč (fotorecept) - obrázok 1

2

Cesto posypeme strúhankou a posypeme na hrubom strúhadle postrúhané jablká. Posypeme cukrom , škoricou a nahrubo posekanými orechami. Z bielok si vyšľaháme sneh a rozotrieme na jablkovú zmes.
Jablkový strúhaný koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

Zvyšnú 1/3 cesta postrúhame na hrubom strúhadle rovnomerne na bielka a dáme piecť do rúry .
Jablkový strúhaný koláč (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ketty3811, 2. októbra 2011 o 22:03
    Pekný koláčik.Jablkové mám rada,vyskúšam.:-)


  • 3sandra3, 2. októbra 2011 o 22:14
    ešte som neskúšala strúhať cesto,,, vyskúšam, lebo sa mi páči recept


  • emmatessdad, 2. októbra 2011 o 23:12
    :-D ja tu mam tento isty recept prave na schvalenie od admina :-D


  • tinca, 2. októbra 2011 o 23:23
    už som ho kedysi robila je výborný, dobrá pripomienka


  • medovnicek, 3. októbra 2011 o 08:01
    super koláčik, už aj odkladám do kk


  • bibia1, 3. októbra 2011 o 08:42
    jéj, to je ten istý, nie? ale aj tu napíšem, milujem tento koláčik :)


  • cizmarka, 3. októbra 2011 o 09:58
    už ho mám uložený a k nedeli ho upečiem...


  • abend, 3. októbra 2011 o 11:08
    Super receptík, sú v ňom samé dobroty, vyskúšam čo najskôr.


  • cica2, 3. októbra 2011 o 20:11
    @salyoval , vitaj medzi nami!:)) Pridala si krásny receptík (dopíš si za názvom-fotorecept) ....jablkové máme velmi radi a takýto strúhaný som ešte nerobila, tak si recept ukladám, vďaka:)


  • gabuna, 4. októbra 2011 o 14:53
    znám to pod názvem "Hraběnčiny řezy". Je to výborné.


  • matilda256, 8. októbra 2011 o 21:48
    Práve som ho upiekla.Je ozaj dobrý.Odporúčam vyskúšať.


  • salyoval, 17. októbra 2011 o 19:02
    dakujem , ja tiez rada skusam novinky....


  • aajka, 28. septembra 2012 o 22:11
    Akurát som ho upiekla- je super dík


  • a1b2c3d4, 1. novembra 2012 o 21:12
    Neviem ako sa dá strúhať makké cesto. Nezdá sa mi to. Ale viem, ako je ťažké strúhať cesto na mrveničku, ked nie je dostatočne suché.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist