Jablkový pudingáčik

Autor receptu: palmy

Dnes som tento koláčik pripravoval pre priateľku a do večera sa takmer celý zjedol, mal veľký úspech, pretože si ho všetci pochvaľovali. Odporúčam vám vyskúšať ho, pretože je veľmi chutný a nenáročný na prípravu:-)

40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Deň pred pečením si vytiahneme lístkové cesto z mrazáku. Na začiatok si ošúpeme a nastrúhame jabĺčka (v ostrúhanom stave 1200 g). Neskôr si spravíme z 3 práškových pudingov, z 1,5 l mlieka a z 5 polievkových lyžíc trstinového cukru vanilkový puding (príprava pudingu vid. na obale). Zakryjeme ho celofánom, aby sa nám nespravila kôrka.
  2. Lístkové cesto prekrojíme na polovicu a jednu polovičku rozvaľkáme na hlbší dobre namastený (olej, maslo, tuk) plech, poukladáme naň piškóty, koľko sa Vám zmestí do radu, aby nebolo žiadne miesto na plechu voľné. Potom pridáme ostrúhané jabĺčka, rovnomerne po celom plechu, postláčame ich, výborne nám nasiaknu šťavou. Posypeme škoricou podľa chuti. Ja som použil 1 polievkovú lyžicu. Ďalej pridáme vanilkový puding, ktorý sme si už pripravili, taktiež ho rozotrieme po celom plechu.
  3. Na záver rozvaľkáme druhú polovičku nášho lístkového cesta a prikryjeme ním celý plech. Dáme do trúby na 200 stupňov a pečieme 30 minút. Posypeme práškovým cukrom a dáme zachladiť. Je výborný, prajem dobrú chuť ;)