Jablkový koláč

Jablkový koláč
Foto: iplusr
iplusrIplusr, recept pridal: 25. decembra 2009 16:52Ďalšie jeho recepty

Tento koláč nerobievam veľmi často, aj keď je veľmi dobrý. Väčšinou si naň spomeniem, ked máme na jeseň veľa jabĺk.

Suroviny

8
porcií
45
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

PLNKA: Jablká postrúhame a zmiešame so škoricou. Podľa chuti môžme osladiť kryštálovým cukrom.

2

CESTO: Z múky, cukru, Hery, vajec a práškového cukru vymiešame cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Jednu časť rozvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Navrstvíme plnku z postrúhaných jabĺk a prikryjeme druhým plátom rozvaľkaného cesta.

3

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 9 ľudí (4,2 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • veronika353, 5. januára 2010 o 16:47
    do plnky dávám 3 Zlaté klasy, je to velmi dobré


  • exotka0207, 14. januára 2012 o 18:03
    je výborný ;) dlho som nevedela nájsť ten správny recept na jablčník a tento je super :) krehký, vôbec suchý :) a tak isto ako @veronika353 som dala Zlaté klasy :) odporúčam :)


  • krondu, 5. mája 2012 o 19:57
    tak toto je historia kolac :P najlepsi od mamy :)


  • slanakava, 14. októbra 2012 o 21:38
    ja ten kolačik robim často...ale zvyknem spodne cesto potriet džemom a posypat mletymi orechami a tak davam jablčka a na to vrchne cesto....je to vyborne,treba skusit..


  • iwuska, 4. augusta 2013 o 11:58
    robila som podľa tvojho receptu cesto, iba z vajíčok som dala len žĺtka a trochu dolpnila mliekom a bol úplne skvelý, mäkkučký hneď odzačiatku. Akurát by ho bolo treba nechať dlhšie v chladničke, bolo mäkké, tak sa zle vaľkalo, nakoniec som prstami roztlačila na spodok plechu a na vrchu urobila mriežku z valčekov, ale bol chuťovo perfektný


  • iwuska, 4. augusta 2013 o 12:11
    este dodam, ze som pouzila pol masla a pol palmarinu


  • gombickaaa, 29. mája 2014 o 13:45
    Ja som ho robila podla tvojho receptu ale polka muky bola hruba spaldova, Hera len polovica, a do jablk este cerstve vykostkovane ceresne zo zahrady. Bol tiez dobry takze chvalim tento recept, velmi pomohol. Dakujem!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist