Jablkový koláč

Jablkový koláč
Foto: iplusr
iplusrIplusr, recept pridal: 25. decembra 2009 16:52Ďalšie jeho recepty

Tento koláč nerobievam veľmi často, aj keď je veľmi dobrý. Väčšinou si naň spomeniem, ked máme na jeseň veľa jabĺk.

Suroviny

8
porcií
45
minút
príprava

Postup prípravy receptu

PLNKA: Jablká postrúhame a zmiešame so škoricou. Podľa chuti môžme osladiť kryštálovým cukrom.

CESTO: Z múky, cukru, Hery, vajec a práškového cukru vymiešame cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Jednu časť rozvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Navrstvíme plnku z postrúhaných jabĺk a prikryjeme druhým plátom rozvaľkaného cesta.

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

6 komentárov k receptu
  • veronika353, 5. januára 2010 o 16:47
    do plnky dávám 3 Zlaté klasy, je to velmi dobré


  • exotka0207, 14. januára 2012 o 18:03
    je výborný ;) dlho som nevedela nájsť ten správny recept na jablčník a tento je super :) krehký, vôbec suchý :) a tak isto ako @veronika353 som dala Zlaté klasy :) odporúčam :)


  • krondu, 5. mája 2012 o 19:57
    tak toto je historia kolac :P najlepsi od mamy :)


  • slanakava, 14. októbra 2012 o 21:38
    ja ten kolačik robim často...ale zvyknem spodne cesto potriet džemom a posypat mletymi orechami a tak davam jablčka a na to vrchne cesto....je to vyborne,treba skusit..


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • iwuska, 4. augusta 2013 o 11:58
    robila som podľa tvojho receptu cesto, iba z vajíčok som dala len žĺtka a trochu dolpnila mliekom a bol úplne skvelý, mäkkučký hneď odzačiatku. Akurát by ho bolo treba nechať dlhšie v chladničke, bolo mäkké, tak sa zle vaľkalo, nakoniec som prstami roztlačila na spodok plechu a na vrchu urobila mriežku z valčekov, ale bol chuťovo perfektný


  • iwuska, 4. augusta 2013 o 12:11
    este dodam, ze som pouzila pol masla a pol palmarinu



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist