Jablkový koláč

Jablkový koláč
Foto: iplusr
iplusrIplusr, recept pridal: 25. decembra 2009 16:52Ďalšie jeho recepty

Tento koláč nerobievam veľmi často, aj keď je veľmi dobrý. Väčšinou si naň spomeniem, ked máme na jeseň veľa jabĺk.

Suroviny

8
porcií
45
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

PLNKA: Jablká postrúhame a zmiešame so škoricou. Podľa chuti môžme osladiť kryštálovým cukrom.

2

CESTO: Z múky, cukru, Hery, vajec a práškového cukru vymiešame cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Jednu časť rozvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Navrstvíme plnku z postrúhaných jabĺk a prikryjeme druhým plátom rozvaľkaného cesta.

3

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 10 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • veronika353, 5. januára 2010 o 16:47
    do plnky dávám 3 Zlaté klasy, je to velmi dobré


  • exotka0207, 14. januára 2012 o 18:03
    je výborný ;) dlho som nevedela nájsť ten správny recept na jablčník a tento je super :) krehký, vôbec suchý :) a tak isto ako @veronika353 som dala Zlaté klasy :) odporúčam :)


  • krondu, 5. mája 2012 o 19:57
    tak toto je historia kolac :P najlepsi od mamy :)


  • slanakava, 14. októbra 2012 o 21:38
    ja ten kolačik robim často...ale zvyknem spodne cesto potriet džemom a posypat mletymi orechami a tak davam jablčka a na to vrchne cesto....je to vyborne,treba skusit..


  • iwuska, 4. augusta 2013 o 11:58
    robila som podľa tvojho receptu cesto, iba z vajíčok som dala len žĺtka a trochu dolpnila mliekom a bol úplne skvelý, mäkkučký hneď odzačiatku. Akurát by ho bolo treba nechať dlhšie v chladničke, bolo mäkké, tak sa zle vaľkalo, nakoniec som prstami roztlačila na spodok plechu a na vrchu urobila mriežku z valčekov, ale bol chuťovo perfektný


  • iwuska, 4. augusta 2013 o 12:11
    este dodam, ze som pouzila pol masla a pol palmarinu


  • gombickaaa, 29. mája 2014 o 13:45
    Ja som ho robila podla tvojho receptu ale polka muky bola hruba spaldova, Hera len polovica, a do jablk este cerstve vykostkovane ceresne zo zahrady. Bol tiez dobry takze chvalim tento recept, velmi pomohol. Dakujem!


  • stacy77777, 31. januára 2015 o 16:28
    vyskúšaný, výborný



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist