Jablkový koláč

iplusr - bez fotkyiplusr, 25. decembra 2009
Jablkový koláč
Foto: iplusr

Tento koláč nerobievam veľmi často, aj keď je veľmi dobrý. Väčšinou si naň spomeniem, ked máme na jeseň veľa jabĺk.

8
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

3 šálky
1 šálka
3 ks
1 ks
250 g
6 ks




Postup

  1. 1

    PLNKA: Jablká postrúhame a zmiešame so škoricou. Podľa chuti môžme osladiť kryštálovým cukrom.

  2. 2

    CESTO: Z múky, cukru, Hery, vajec a práškového cukru vymiešame cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Jednu časť rozvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Navrstvíme plnku z postrúhaných jabĺk a prikryjeme druhým plátom rozvaľkaného cesta.

  3. 3

    Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.

Diskusia k receptu

exotka0207
je výborný ;) dlho som nevedela nájsť ten správny recept na jablčník a tento je super :) krehký, vôbec suchý :) a tak isto ako @veronika353 som dala Zlaté klasy :) odporúčam :)
krondu
tak toto je historia kolac :P najlepsi od mamy :)
slanakava
ja ten kolačik robim často...ale zvyknem spodne cesto potriet džemom a posypat mletymi orechami a tak davam jablčka a na to vrchne cesto....je to vyborne,treba skusit..
iwuska
robila som podľa tvojho receptu cesto, iba z vajíčok som dala len žĺtka a trochu dolpnila mliekom a bol úplne skvelý, mäkkučký hneď odzačiatku. Akurát by ho bolo treba nechať dlhšie v chladničke, bolo mäkké, tak sa zle vaľkalo, nakoniec som prstami roztlačila na spodok plechu a na vrchu urobila mriežku z valčekov, ale bol chuťovo perfektný
1x li
iwuska
este dodam, ze som pouzila pol masla a pol palmarinu
gombickaaa
Ja som ho robila podla tvojho receptu ale polka muky bola hruba spaldova, Hera len polovica, a do jablk este cerstve vykostkovane ceresne zo zahrady. Bol tiez dobry takze chvalim tento recept, velmi pomohol. Dakujem!
lucia2104
Dobry den,mne sa osobne tento jablckovy kolac vobec nepodaril: ( cesto sa mi strasne lepilo a nedalo sa dat ani na jablcka..Isla som podla receptu....U mna tento kolac neuspel.:(((
viera1
@lucia2104 musela som odísť,ale dopíšem ti to;cesto obsahuje veľa tuku a spracovávaním (teplé ruky) sa tuk topí,preto sa ti lepilo.Treba ho dať do chladu a pokračovať.Ja mám na tieto cestá kamenný valček,ktorý dám do mrazničky a perfektne sa s tým pracuje:
 www.metalgranit.cz/p/cs/2044/kamenny-valecek-na-testo-visc...

Cesto vaľkaj medzi dvomi papiermi na pečenie,vrchný stiahni a spolu so spodným ulož na plech. Ak by sa ti stalo,že zle rozdelíš cesto a ostane málo,urob na povrch len mriežku.Praxou na to prídeš,koláčik je chutný a podarí sa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia