Jablkový koláč

Jablkový koláč
zuzlik0402Zuzlik0402, recept pridal: 3. septembra 2012 7:42Ďalšie jeho recepty

Koláčik v jablkovej sezóne.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Z Palmarinu, múky, prášku do pečiva, vajec, práškového cukru a mlieka podľa potreby vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 2 časti a vyvaľkáme.

2

Na Palmarinom vymastený plech dáme 1 diel cesta, navrstvíme strúhané jablká, posypeme ich kryštálovým cukrom a mletou škoricou a prikryjeme druhým plátom cesta. Vrch potrieme mliekom a dáme upiecť.

3

Ešte teplý koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • valeri, 3. septembra 2012 o 10:13
    Klasické jablkové pyté, veru najlepší jablkový koláčik, podaril sa Ti :-))


  • zinnajdha, 3. septembra 2012 o 12:21
    pyté: veru , najlepší.


  • izabella929, 3. septembra 2012 o 17:50
    veľmi pekný koláčik a zdravý.-))


  • snezienka11, 3. septembra 2012 o 19:38
    Presne podľa tohoto receptu robím aj ja. Jednoduchý, ale za to veľmi chutný koláč. Keď sú jabĺčka, vždy sa naň teším, že ho spravím. :)


  • orchidea, 3. septembra 2012 o 19:57
    no a tento koláč nikdy nesklame...teším sa že je tohto roku taká veľká úroda jabĺčok, veľmi ho máme doma radi a robím ho tak ako ty...


  • dorisa, 4. septembra 2012 o 08:15
    toto je tiež obľúbený koláčik u nás doma, teraz je jabĺk neúrekom, tak určite ho zas upečiem


  • mirkamt, 4. septembra 2012 o 10:50
    Podľa fotky vyzerá presne ako od mojej starej mamy a všetci v rodine ho milujeme.


  • evanaaa, 4. septembra 2012 o 22:37
    Jabĺčkové pité bol môj obľúbený koláč, mama niekedy spravila navrch mriežky a posypala opraženými sekanými orechami, tak som ho mala najradšej, ale robila aj ako ty, pokryla celým cestom.


  • jarca, 25. septembra 2012 o 12:36
    Kolko prosím toho mlieka tam mám priliať? Lyžicu, dve, 2dcl? Prosím o upresnenie, veď aj ostané suroviny majú napísané množstvo. Ten koláčik vyzerá veľmi dobre, myslím že by sa to dalo určiť bližšie. Ďakujem za ochotu a potom ho upečiem, zatiaľ KK.


  • evia, 25. apríla 2013 o 22:27
    Dnes som ho upiekla, recept je výborný, ľahko sa s cestom pracuje. Vydaril sa.


  • zuzika27, 18. septembra 2014 o 16:28
    ľahký...rýchly..a fantastický ♥



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist