Jablkový koláč

Jablkový koláč
zuzlik0402Zuzlik0402, recept pridal: 3. septembra 2012 7:42Ďalšie jeho recepty

Koláčik v jablkovej sezóne.

Suroviny


Postup prípravy receptu

Z Palmarinu, múky, prášku do pečiva, vajec, práškového cukru a mlieka podľa potreby vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 2 časti a vyvaľkáme.

Na Palmarinom vymastený plech dáme 1 diel cesta, navrstvíme strúhané jablká, posypeme ich kryštálovým cukrom a mletou škoricou a prikryjeme druhým plátom cesta. Vrch potrieme mliekom a dáme upiecť.

Ešte teplý koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

10 komentárov k receptu
  • valeri, 3. septembra 2012 o 10:13
    Klasické jablkové pyté, veru najlepší jablkový koláčik, podaril sa Ti :-))


  • zinnajdha, 3. septembra 2012 o 12:21
    pyté: veru , najlepší.


  • izabella929, 3. septembra 2012 o 17:50
    veľmi pekný koláčik a zdravý.-))


  • snezienka11, 3. septembra 2012 o 19:38
    Presne podľa tohoto receptu robím aj ja. Jednoduchý, ale za to veľmi chutný koláč. Keď sú jabĺčka, vždy sa naň teším, že ho spravím. :)


  • orchidea, 3. septembra 2012 o 19:57
    no a tento koláč nikdy nesklame...teším sa že je tohto roku taká veľká úroda jabĺčok, veľmi ho máme doma radi a robím ho tak ako ty...


  • dorisa, 4. septembra 2012 o 08:15
    toto je tiež obľúbený koláčik u nás doma, teraz je jabĺk neúrekom, tak určite ho zas upečiem


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • mirkamt, 4. septembra 2012 o 10:50
    Podľa fotky vyzerá presne ako od mojej starej mamy a všetci v rodine ho milujeme.


  • evanaaa, 4. septembra 2012 o 22:37
    Jabĺčkové pité bol môj obľúbený koláč, mama niekedy spravila navrch mriežky a posypala opraženými sekanými orechami, tak som ho mala najradšej, ale robila aj ako ty, pokryla celým cestom.


  • jarca, 25. septembra 2012 o 12:36
    Kolko prosím toho mlieka tam mám priliať? Lyžicu, dve, 2dcl? Prosím o upresnenie, veď aj ostané suroviny majú napísané množstvo. Ten koláčik vyzerá veľmi dobre, myslím že by sa to dalo určiť bližšie. Ďakujem za ochotu a potom ho upečiem, zatiaľ KK.


  • evia, 25. apríla 2013 o 22:27
    Dnes som ho upiekla, recept je výborný, ľahko sa s cestom pracuje. Vydaril sa.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist