Jablkový koláč

Jablkový koláč
zuzlik0402Zuzlik0402, recept pridal: 3. septembra 2012 7:42Ďalšie jeho recepty

Koláčik v jablkovej sezóne.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Z Palmarinu, múky, prášku do pečiva, vajec, práškového cukru a mlieka podľa potreby vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 2 časti a vyvaľkáme.

2

Na Palmarinom vymastený plech dáme 1 diel cesta, navrstvíme strúhané jablká, posypeme ich kryštálovým cukrom a mletou škoricou a prikryjeme druhým plátom cesta. Vrch potrieme mliekom a dáme upiecť.

3

Ešte teplý koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • valeri, 3. septembra 2012 o 10:13
    Klasické jablkové pyté, veru najlepší jablkový koláčik, podaril sa Ti :-))


  • zinnajdha, 3. septembra 2012 o 12:21
    pyté: veru , najlepší.


  • izabella929, 3. septembra 2012 o 17:50
    veľmi pekný koláčik a zdravý.-))


  • snezienka11, 3. septembra 2012 o 19:38
    Presne podľa tohoto receptu robím aj ja. Jednoduchý, ale za to veľmi chutný koláč. Keď sú jabĺčka, vždy sa naň teším, že ho spravím. :)


  • orchidea, 3. septembra 2012 o 19:57
    no a tento koláč nikdy nesklame...teším sa že je tohto roku taká veľká úroda jabĺčok, veľmi ho máme doma radi a robím ho tak ako ty...


  • dorisa, 4. septembra 2012 o 08:15
    toto je tiež obľúbený koláčik u nás doma, teraz je jabĺk neúrekom, tak určite ho zas upečiem


  • mirkamt, 4. septembra 2012 o 10:50
    Podľa fotky vyzerá presne ako od mojej starej mamy a všetci v rodine ho milujeme.


  • evanaaa, 4. septembra 2012 o 22:37
    Jabĺčkové pité bol môj obľúbený koláč, mama niekedy spravila navrch mriežky a posypala opraženými sekanými orechami, tak som ho mala najradšej, ale robila aj ako ty, pokryla celým cestom.


  • jarca, 25. septembra 2012 o 12:36
    Kolko prosím toho mlieka tam mám priliať? Lyžicu, dve, 2dcl? Prosím o upresnenie, veď aj ostané suroviny majú napísané množstvo. Ten koláčik vyzerá veľmi dobre, myslím že by sa to dalo určiť bližšie. Ďakujem za ochotu a potom ho upečiem, zatiaľ KK.


  • evia, 25. apríla 2013 o 22:27
    Dnes som ho upiekla, recept je výborný, ľahko sa s cestom pracuje. Vydaril sa.


  • zuzika27, 18. septembra 2014 o 16:28
    ľahký...rýchly..a fantastický ♥



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist