Jablkový koláč - sypaný

Jablkový koláč - sypaný
Foto: sonijamt
sonijamtSonijamt, recept pridal: 15. novembra 2010 12:10Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Používam 3 dl pohár. Všetky suroviny okrem jabĺk a Hery si zmiešame v jednej miske. Porajbeme si jablká, s ktorými nešetríme, lebo koláčik bude suchý.

2

Plech vymastíme tukom, vysypeme strúhankou. Na pekáč rovnomerne vysypeme 2 poháre zmesi. Na túto zmes dáme polovicu jabĺk, aj so šťavou - jablká nežmýkať. Opäť vysypeme rovnomerne po celej ploche 2 poháre zmesi a dáme druhú polovicu jabĺk, ktoré zasypeme poslednými 2 pohármi zmesi. Jablká musia dôkladne zakryť múku, inak koláč bude suchý, preto ak vám jabĺčka zachýbajú, radšej si treba dorajbať. Lenivosť sa nie vždy vypláca:-)

3

Na túto zmes postrúhame rovnomerne Heru a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja pečiem zo začiatku na 250°C a keď koláčik začne voňať, stiahnem na 160°-170°C a pomaly do zlatista dopečiem. Takto vyzerá koláčik po rozkrájaní:
Jablkový koláč - sypaný - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 12 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 15. novembra 2010 o 12:38
    Receptík si ukladám,milujem jablkové koláče, mňam.


  • tinca, 15. novembra 2010 o 13:22
    ja presne ako @dorisa milujem koláčiky s jablkami a tento je veľmi rýchly a vyzerá krásne,takže ukladám do KK


  • evanaaa, 15. novembra 2010 o 17:55
    Tento koláčik by som si dala. Ano, zdá sa síce rýchly, ale postrúhať dve kilá jabľk, to už tak rýchlo nepôjde. Ale stojí to predsa za to.


  • lubjak, 15. novembra 2010 o 19:34
    vynikajuci kolacik,hlavne da sa pouzit aj pre veganov,co potesi moju dceru,dakujem


  • mamatata2, 15. novembra 2010 o 20:32
    Teda , to je super recept. Máme jabĺčkové obdobie a určite čoskoro vyskúšam aspoň z polovičnej dávky.


  • coldbery, 16. novembra 2010 o 08:08
    Vyzerá vynikajúco....asi ho dnes skúsim urobiť....mám naňho strašnú chuť....:-))))


  • milina, 16. novembra 2010 o 08:57
    ukladám do KK


  • lucylee, 16. novembra 2010 o 09:00
    rýchle, chutné, jednoduché


  • veronka8, 16. novembra 2010 o 09:28
    no paráda...........v jednoduchosti je krása..........


  • majaga, 16. novembra 2010 o 11:56
    výborný koláčik, už som ho robila dávnejšie, vrelo odporúčam


  • mamina2, 16. novembra 2010 o 12:14
    mnam...ukladam a zajtra robim mam dva dni po sebe navsetevu , dufam ze sa im vobec ujde :)


  • korbacik, 16. novembra 2010 o 12:19
    Vďaka za tento recept, niekde som ho jedla, ale zabudla som sa naňho opýtať. Konečne ho mám!!! Zajtra je na pečenie deň ako stvorený, čo poviete?
    Prajem všetkým príjemný deň, aj zajtrajší sviatočný.


  • remcula, 16. novembra 2010 o 15:09
    Jednoduché a moc hezké už od pohledu! Mńam!!


  • ketty3811, 16. novembra 2010 o 20:39
    Dnes som ho vyskúšala a je super.Určite ho budem robiť častejšie.:-)


  • gubics, 16. novembra 2010 o 21:41
    Večer som tento jablkový koláč upiekla. Je tak akurát na získanie cukrovky.Je veľmi sladký. Nie je zlý,ale som už jedla aj oveľa lepšie jablkové koláče. Ja by som ho nazvala skôr koláčom lenivých gazdiniek, alebo menej náročných.
    Je síce menej pracný ,preto som si ho vybrala, že sa pripraví a upečie, kým sa mi upečie chlieb,ale som trochu sklamaná.


  • carna, 16. novembra 2010 o 22:23
    dnes som ho piekla je vyborny,odporučam ho


  • sonijamt, 16. novembra 2010 o 23:00
    gubics, mrzí ma, že som vás svojim receptom sklamala:-( , mne sa nevidí moc sladký, na jablká cukor nedávam a vrch si tiež nemusíte sladiť, ale každý máme iné chute, aj tak ďakujem za váš názor, kritika je na mieste. To je logické, že napr.moje recepty nemôžu chutiť každému len preto, že ich obľubuje moja rodina. Ja mám veľmi rada jablkové koláčiky, priam ich zbožňujem. Pečiem ho už roky-mám ho od svojej svokry, ktorá ho tiež vypeká už pekných pár rokov, každý si ho pochvaľoval, preto som sa chcela s vami oň podeliť.


  • mochta, 16. novembra 2010 o 23:28
    Koláčik zajtra vyskúšam.


  • mamina2, 17. novembra 2010 o 07:19
    sonijamt... ja som prave naopak spokojna tiez som ho vcera piekla a uz je polovica fuc, chutil vsetkym aa urcite neni pre lenive gazdinky pretoze som sa nieco nasupala a nastruhala. bol stavnaty aj chrumkavy ( mozno nemal byt :)) urcite ho budem robit aj nadalej...dakujem


  • gubics, 17. novembra 2010 o 09:06
    Netrápte sa s pracným strúhaním jabĺk, pracné je len ich očiastenie, potom to všetko hodím do kuchynského robotu a za niekoľko minút je postrúhany.
    Odkaz pre sonijamt: presne som robila koláčik podľa Vášho receptu, nesladila som jablká, ani som hotový koláč neposypala s cukrom, aj tak sa mi zdal veľmi sladký, ale to je otázka vkusu.
    Ja aj kávu a čaj pijem bez cukru, a málo sladím aj keď nie som cukrovkár, možno preto sa mi zdá koláčik veľmi sladký.


  • sonijamt, 17. novembra 2010 o 09:28
    gubics, presne na toto som včera myslela, že vy asi nesladíte a preto je to pre vás sladké, čo je normálne. Mne tiež keď niekto dá do kávy 2čl cukru, tak ju nevypijem, lebo je pre mňa už priveľmi sladká:-) Ja som tento koláč robila v sobotu a čo zostalo, dávam aj zamraziť, alebo ho držím v nádobke v chladničke, každým dňom je viac šťavnatejší a jemnejší:-) ale ja som vďačná za každý názor, lebo ako sa hovorí, človek sa učí celý život a recepty sa dajú stále vylepšovať. Ďakujem ešte raz všetkým:-)


  • korbacik, 18. novembra 2010 o 13:50
    Ahoj, všetci, ja som ho vyskúšala, fakt je poriadne sladký, ale mne to vyhovuje. Ak nechcem sladké, dám si klobásku, chi chi. Vďaka zaň, mám ho aj v KK.


  • jankamarcel, 2. augusta 2012 o 18:53
    Dnes som ho piekla,je veľmi chutný.Mám rada takéto rýchle,jednoduché a hlavne chutné jablkové koláče


  • angiek, 7. októbra 2012 o 15:29
    kolacik vyborny, stazujete sa tu na cukor, ved nikto vam nekaze dat tam tak vela, ja som dala iba polku masla a stacilo, trstinovy cukor a miesala som celozrnnu muku s polohrubou 1:1 a vysiel super, takze dakujem za recept


  • sliva, 22. decembra 2012 o 15:44
    Nevyšli mi jabĺčka, robila som ho v noci, tak som tam pridala trocha džemu a miesto hery, pretože tiež nebola, trištvrte masla a podaril sa skvelý šťavnatý, ďakujem za recept :-)


  • henrieta37, 10. januára 2013 o 15:50
    Výborný koláčik nebol vôbec sladký nemáme radi presladené koláče bol štavnatý svieži....skvelý receptík


  • elixir, 10. januára 2013 o 15:54
    Veru vyzerá krásne... Vyskúšam ho niekedy, keď budem potrebovať narýchlo čosi upiecť, ďakujem Ti za pekný recept. :)


  • jezibabka59, 27. januára 2013 o 12:55
    prave som ho vytiahla z rury ,som taka zvedava aky bude...


  • mesiar50, 27. januára 2013 o 13:04
    Zredukujeme cokor na polovicu.Horšie by bolo keby to
    bolo presolené.Jablkové mám rád cukrovka nehrozí
    ďakujem za recept.


  • ocko, 13. marca 2013 o 16:41
    dnes som ho piekla a manzel pomahal supat jablka, a je vyborny, len som dala menej cukru a postuhala maslo a potom cakala co z to bude ,a bolo a uz neni to znamena, ze to bolo velmi dobre, odporucam a dakujem.


  • sonijamt, 13. marca 2013 o 19:10
    Ďakujem:-) som rada že chutil a miesto Hery môže ísť samozrejme aj maslo, je to chutnejšie ( je to o financiách )


  • jogal, 20. apríla 2013 o 15:31
    Tiež som práve dopiekla a keď dám menej cukru bude fajn. Určite som nepiekla posledný krát. Je fakt super. :-)


  • sonijamt, 20. apríla 2013 o 20:16
    @jogal ďakujem


  • evina481, 11. júla 2013 o 17:57
    @sonijamt môžem použiť aj kryštálový cukor?


  • karielko, 3. októbra 2013 o 18:29
    Ja som dala kr. cukor a iba pohár a koláčik je výborný:) Pomáhali aj deťúrence, takže si každý zaslúžil z tejto dobrotky:) Určite ho urobím aj inokedy.


  • sashenka1, 5. októbra 2013 o 09:11
    dievčatá,ja som dala aj jabĺčka aj hrušky,lebo ich máme veľa a koláčik bol úúúúúžasný,ďakujem za recept


  • evina481, 7. októbra 2013 o 16:29
    idem znova robiť tento výborný koláčik, naposledy som ho robila z kryštálového cukru a dosť vŕzgal medzi zubami, tak dnes to vyskúšam z práškového


  • krasolienka, 9. októbra 2013 o 09:02
    Skúšala som ho upiect, koláč bol vynikajúci.


  • sonijamt, 9. októbra 2013 o 14:38
    dievcata dakujem vsetkym za komentare,som rada ze kolacik chutil, my sme tento rok bez urody,co sa tyka jablk,tak ho tak casto nepeciem:-( vyskusam aj s hruskami:-)


  • canadabc, 19. októbra 2013 o 18:04
    tak som ho skusala a neviem co som zle urobila lebo som dala aj vela jablk a navyse heru a po upeceni mi zostalo sypka muka s uvarenymi jablckami...nedalo sa to jest.


  • luss44, 19. októbra 2013 o 22:23
    ja tento koláčik robievam často, ale trochu zmenený - vrchnú vrstvu múčno-cukrovej zmesi zalejem 1/2 l mlieka s rozmiešanými 2 vajíčkami a 1 Zlatým klasom a kúskami masla potom zakryjem miesta, kde vykúka ešte múka. je výborný hlavne na 2.deň. Jablká nešúpem len ich pokrájam na tenké lupienky, vlastne jablká do žiadneho koláča nešúpem, v šupke je najviac vitamínov a pri upečení to nie je šupka ani poznať.


  • sonijamt, 19. októbra 2013 o 22:32
    @luss44 ďakujem za typ, tak toto určite vyskúšam, vajíčka dávaš cele, nestačili by iba žltky?


  • luss44, 20. októbra 2013 o 10:00
    @sonijamt vajíčka dávam celé, rcp mám z knihy Recepty zo Života č.4 pod názvom Lenivý jablčník, tam je 3 dcl mlieka + vajíčka, ale ja som si to vylepšila viac mlieka + Zlatý klas, 3 dcl bolo málo na zaliatie celého plechu. Vyskúšaj, určite neobanuješ, pečiem ho keď sa mi nechce nič zložitejšie, toto je taká rýchlovka a veľmi chutná :)


  • sonijamt, 20. októbra 2013 o 15:21
    @luss44 ďakujem, Recepty 4 mám, vyskúšam:-)


  • alali, 27. októbra 2013 o 12:34
    tak vcera som ho tiez vyskusala. dopadol celkom dobre, priatelovi chuti. mne sa naozaj zda byt prilis sladky a na spodku mi ta muka zostala trochu sucha napriek tomu, ze jablk som dala pozehnane. pouzila som plech rozmeru 38x29 (vacsi hlboky nemam) a ltt sa mi to tam voslo. takze nabuduce asi znizim pocet surovin (zmensim hrncek) a dam menej cukru.
    pred par rokmi som skusala aj ten z receptov zo zivota a tam moji kritici tiez posudili, ze cukru mohlo byt aj menej a tie vajcia na vrchu sa tak cudne spiekli. vznikla tam taka prazenica :) planujem ho vyskusat podla luss44 a dat viac mlieka a menej vajec.
    a nazov kolac lenivych gazdiniek ako tu niekto navrhoval sa teda vobec nehodi, lebo nacistit 2kg jablk teda zaberie dost casu :D


  • 24mata05, 20. novembra 2013 o 17:22
    Dakujem za recept...kolacik je uplne dokonali....velmi nam celej rodinke chutill....Urcite ho budem robievat casto...este raz dakujem a vrelo odporucam:)


  • sonijamt, 21. novembra 2013 o 18:41
    @24mata05 ďakujem:-)


  • janci60, 30. novembra 2013 o 19:19
    Vynikajúci recept a hrozne jednoduchý. Do jabĺčok som nedávala nič a ostatné presne podľa receptu a je to super.


  • cuketa, 2. decembra 2013 o 20:51
    skúste ešte pred dopečením posypať hrubšie nasekanými vlašskými orechmi a vychladnutý bohato postriekať čokoládovou polevou - a už sa len oblizovať


  • sonijamt, 3. decembra 2013 o 08:16
    @cuketa , dakujem za radu, určite vyskúšam, znie to veľmi lákavo, raz darmo..... každý recept sa dá neustále vylepšovať


  • kocurik7, 15. februára 2014 o 20:56
    Práve ho pečiem. Verím, že bude vynikajúci - už som podobný robila a bol super. Pre tých čo je dlho čistit a strúhat jablká - počas sezony nastrúhat a zavarit bez cukru do fliaš. Potom to je chvílková záležitost a v zime netreba kupovat drahé a bezchutné jablká. A s tým kryš. cukrom robim tak, že si ho v mixíku (od zepteru) mixnem a mám praškový cukor - trvá to pár sekúnd. Množstvo cukru si može každý sám určit - ako kto má rád..... ;)


  • veronka2011, 22. marca 2014 o 11:48
    Ahoj, vyskusali sme tvoj rcp a je vynikajuci!!!! Mnam !!! Ale malu zmenu som spravila pri plnke, jablka som zmiesala s 500g hrudkoveho tvarohu a kazdy sa zalizoval :-)


  • sonijamt, 22. marca 2014 o 11:56
    @veronka2011 :-) ďakujem a stým tvarohom to môže byť úžasné to vyskúšam zas ja


  • angelheart, 29. marca 2014 o 16:35
    Ďakujem za recept, upiekla som včera večer z polovičnej dávky (z celej by nám bolo veľa), cukru som dala ešte o niečo menej a vyšiel parádne. Chutil aj teplý, aj studený.


  • zuzkakikomatko, 19. apríla 2014 o 17:51
    tak Vážený, tento recept fakt nemá chybu ...ďakujem


  • giba, 6. septembra 2014 o 22:09
    uz som ho piekla, recept som nasla na nete v tal a mal velky uspech, ja ho robievam s tvarohom , len jednu vrstvu a ma vrch poukladam na platky pokrajane dobre,kvalitne maslo.... ta vona, ta dobrota sa neda opisat, to sa musi vyskusat....


  • sonijamt, 7. septembra 2014 o 09:03
    @giba možte mi poslať presnejší postup tých vrstiev? tvaroh davate ako samostatnu vrstvu alebo na jablká.....je ochutený....dakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist