Jablkový koláč s rumom fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 6. februára 2017

Jednoduchý jablkový koláč upečený šup šup.

1plech
porcia
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
200 g
1 ks
200 ml
400 g
500 g (strúhané)
1 PL
200 ml
100 g
100 g (nasekaná)
100 g (nasekané)
250 ml (na ozdobu)




Postup

  1. 1

    Hrozienka opláchneme vodou a namočíme v polovici množstva rumu. Jablká nastrúhame, šťavu nevytláčame použijeme aj zo šťavou.

    Jablkový koláč s rumom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny.

    Jablkový koláč s rumom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne pridáme olej, múku, jablká, orechy, čokoládu, hrozienka aj s rumom, v ktorom boli namočené a sódu bikarbónu.

    Jablkový koláč s rumom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto je hustejšie. Rozotrieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme.

    Jablkový koláč s rumom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečený ešte teplý koláč polejeme z druhou polovicou rumu.

    Jablkový koláč s rumom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme vychladiť a ozdobíme šľahačkou.

    Jablkový koláč s rumom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

radost
@Katka....
to je koláč pre silných chlapov..!!toľko rumu...
u nás jedného alkoholika volali=šup-šup=
už ho niet...
po 1 kúsku určite bude krajší svet...:-)
haji
Ráda peču moučníky s jablky, je to záruka úspěchu. Rumu je tam, ajajaj řidiči by mohli nafoukat jedna radost. Krásná fota, postup, prezentace, jsi šikulka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia