Jablkový koláč s pudingom (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Recept na tento kolac mi velmi davno doniesla dcera od kamaratky. Robievam ho dost casto. U nas je dost oblubeny. Namiesto jablk sa mozu pouzit broskyne, marhule, slivky, hrusky...

12
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Maslo s cukrom som si vyslahala do peny.
  2. Za staleho slahania som postupne pridala po jednom vajicka. Muku som si rozmiesala s pudingovym praskom a praskom do peciva. Takto pripravenu muku som zamiesala do vyslahaneho masla.
  3. Z mlieka. pudingoveho prasku a vanilkoveho cukru som si uvarila puding.
  4. Ja som pouzilla tortovu formu priemeru 24cm. Na spodok formy som ulozila papier na pecenie a este pod tento papier som dala sirsi pas tak, aby vycnieval na boky formy. Upeceny kolac sa potom velmi lahko vyberie z formy. Spodok a boky formy som pomazala maslom.
  5. Do formy som vlozila dve tretiny pripraveneho cesta.
  6. Na cesto som rozotrela uvareny vychladeny puding.
  7. Na puding som ozdobnou trubickou nastriekala zbytok cesta. Cesto sa moze na puding len naliat a rozotriet, ale mne sa to takto lepsie robi.
  8. Na vrch kolaca som poukladala na tenke platky nakrajane jablka, ktore som posypala skoricovym cukrom.
  9. V chladnicke som mala este posypku, ktora mi zostala od posledneho razu ako som robila ovocny kolac. Pouzila som z nej 3PL a posypala som s nou vrch kolaca.
  10. Kolac som piekla vo vyhriatej rure 180C 60 minut. Upeceny kolac som nechala asi 30 minut vychladnut vo forme. Potom som ho vybrala na tacku a posypala som ho praskovym a skoricovym cukrom.