Jablkový koláč s pudingom (fotorecept)

Jablkový koláč s pudingom (fotorecept)
palokuchkiPalokuchki, recept pridal: 4. marca 2011 10:43Ďalšie jeho recepty

Recept na tento kolac mi velmi davno doniesla dcera od kamaratky. Robievam ho dost casto. U nas je dost oblubeny. Namiesto jablk sa mozu pouzit broskyne, marhule, slivky, hrusky...

Suroviny

12
porcií
15
minút
príprava
60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Maslo s cukrom som si vyslahala do peny.
Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 1

Za staleho slahania som postupne pridala po jednom vajicka. Muku som si rozmiesala s pudingovym praskom a praskom do peciva. Takto pripravenu muku som zamiesala do vyslahaneho masla.
Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 2

Z mlieka. pudingoveho prasku a vanilkoveho cukru som si uvarila puding.
Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 3

Ja som pouzilla tortovu formu priemeru 24cm. Na spodok formy som ulozila papier na pecenie a este pod tento papier som dala sirsi pas tak, aby vycnieval na boky formy. Upeceny kolac sa potom velmi lahko vyberie z formy. Spodok a boky formy som pomazala maslom.
Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 4

Do formy som vlozila dve tretiny pripraveneho cesta.
Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 5

Na cesto som rozotrela uvareny vychladeny puding.
Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 6

Na puding som ozdobnou trubickou nastriekala zbytok cesta. Cesto sa moze na puding len naliat a rozotriet, ale mne sa to takto lepsie robi.
Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 7

Na vrch kolaca som poukladala na tenke platky nakrajane jablka, ktore som posypala skoricovym cukrom.
Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 8

V chladnicke som mala este posypku, ktora mi zostala od posledneho razu ako som robila ovocny kolac. Pouzila som z nej 3PL a posypala som s nou vrch kolaca.
Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 9

Kolac som piekla vo vyhriatej rure 180C 60 minut. Upeceny kolac som nechala asi 30 minut vychladnut vo forme. Potom som ho vybrala na tacku a posypala som ho praskovym a skoricovym cukrom.
Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 10



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

18 komentárov k receptu
  • petravoska, 4. marca 2011 o 12:38
    vyzera vyborne. ja mam velmi rada jablkove kolace. a jablka kombinovane so skoricou, to uz ani nehovorim.


  • tatranka, 4. marca 2011 o 12:47
    Dobre že si ozdobnou trubičkou nastriekala cesto.Na reze je vidieť peknú mozaiku plnky a cesta.Rozmyšľala som,že urobím,ale dám tam čokoládový krém,aby mi to vyniklo.Čo mi na to povieš.Hádam tým nič nepokazím?


  • michsamant, 4. marca 2011 o 12:52
    pekne


  • dorisa, 4. marca 2011 o 15:18
    Krásny koláčik, určite je podľa mojej chuti.Recept si ukládam, ďakujem.


  • danculka, 4. marca 2011 o 15:32
    Pekne nafotené,iste aj chutné..


  • evia, 4. marca 2011 o 17:45
    Dosť dlho sa pečie. Asi záleží na druhu rúry. Inak ukldám do KK, určite vyskúšam.


  • evanaaa, 4. marca 2011 o 21:13
    Veruže sa aj mne páči, hlavne, je tam ten puding a ovocie, dávam do NKK.


  • palokuchki, 4. marca 2011 o 23:18
    @tatranka , urcite nic nepokazis. Mozes pouzit puding roznej farby. A ako pises, viacej to vynikne a kolac bude vyzerat krajsie. Dakujem vam vsetkym za komentare.


  • marikasu, 4. marca 2011 o 23:27
    Jablkové koláčiky máme radi a ten tvoj vyzerá veľmi chutne, vyskúšam :))


  • jerica, 5. marca 2011 o 10:05
    @palokuchki Danielka , ešte že som si otvorila PC , Tvoj recept na koláčik dnes spravím , páči sa mi tá ľahkosť a šťavnatosť,jablká máme u nás v Dunajskej Lužnej Dobrých jablkách (pestovateľ a dovozca ovocia) majú viac druhov, sorta PINOVA je vynikajúca aj na koláčik aj na papkanie.Denne si zjem päť jabĺčok , liečia choresterol.
    Napíšem ako sa mi podaril.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 8 komentárov)
  • elisticka, 5. marca 2011 o 13:11
    zaujimavy kolacik:-))


  • marienka44, 5. marca 2011 o 16:58
    @Palokuchki ,mne sa velmi paci ten kolacik. Tie jablcka su z kompotu alebo surove? Do cesta davas 80 g /t.j. 2 sacky Zlaty klas/ pudingu, ale nepises aký. Do vareneho pudingu idú len 4 PL lyzice puding. prasku. Nie je to málo?. Ten zalievací puding ma byt riedky? Po Tvojej odpovedi ho urcite urobím. :-)


  • marienka44, 5. marca 2011 o 17:03
    @Palokuchki ,este k bodu c. 4. Ked vkladas preciaci papier do tortovej formy a pod nim je aj pasik papiera /asi tiez taky isty druh papiera ako naspodok/, musis ten kruh vystrihnut a tak polozit na dno formy, Nedá sa to spolu zacviknut s bocnym dielom formy. Ja totizto tak robievam pri vsetkych tortach. To len tak rozmyslam nad "technickym" prevedením. :-)


  • palokuchki, 5. marca 2011 o 21:31
    @marienka ja tu kupujem pudingovy prasok v 350g baleni, preto udavam mnozstvo v gramoch a lyziciach. Spravne, ako hovoris uvareny puding by mal byt husty. Dneska som odvazila tie styri lyzice pudingoveho prasku a je to tiez 80g. Ak na navode tvojho balenia hovoria inak uvar to podla toho, len aby to bolo huste. Tvoju druhu otazku som nepochopila, ale urob tak ako si zvyknuta. Tato forma co som pouzila sa neda rozobrat, tak som si vymyslela takyto system na vyberanie kolaca, lebo by nebolo dobre ho len tak vyklopit. Dufam, ze budes s kolacom spokojna a ze ti dobre vyjde. Este raz vam vsetkym dakujem za komentare.


  • palokuchki, 5. marca 2011 o 21:34
    @marienka , este som zabudla jablka su cerstve, ale urcite mozes pouzit aj z kompotu.


  • remcula, 5. marca 2011 o 22:49
    Báječný recept!!


  • janger, 12. marca 2011 o 22:34
    Velmi pekny kolacik-torticka!


  • bebe0077, 9. decembra 2011 o 17:19
    Koláčik je v rúre..Dúfam,že bude taký dobrý ako tvoj...



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist