Jablkový koláč s pudingom fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 4. marca 2011

Recept na tento kolac mi velmi davno doniesla dcera od kamaratky. Robievam ho dost casto. U nas je dost oblubeny. Namiesto jablk sa mozu Zobraziť celý popisRecept na tento kolac mi velmi davno doniesla dcera od kamaratky. Robievam ho dost casto. U nas je dost oblubeny. Namiesto jablk sa mozu pouzit broskyne, marhule, slivky, hrusky...

12
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

220 g
160 g
3 ks
140 g
80 g
1 PL
2 ks
1 PL
1 PL,na vymastenie formy
puding:
500 ml
1 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Maslo s cukrom som si vyslahala do peny.

    Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Za staleho slahania som postupne pridala po jednom vajicka. Muku som si rozmiesala s pudingovym praskom a praskom do peciva. Takto pripravenu muku som zamiesala do vyslahaneho masla.

    Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z mlieka. pudingoveho prasku a vanilkoveho cukru som si uvarila puding.

    Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som pouzilla tortovu formu priemeru 24cm. Na spodok formy som ulozila papier na pecenie a este pod tento papier som dala sirsi pas tak, aby vycnieval na boky formy. Upeceny kolac sa potom velmi lahko vyberie z formy. Spodok a boky formy som pomazala maslom.

    Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do formy som vlozila dve tretiny pripraveneho cesta.

    Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na cesto som rozotrela uvareny vychladeny puding.

    Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na puding som ozdobnou trubickou nastriekala zbytok cesta. Cesto sa moze na puding len naliat a rozotriet, ale mne sa to takto lepsie robi.

    Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na vrch kolaca som poukladala na tenke platky nakrajane jablka, ktore som posypala skoricovym cukrom.

    Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    V chladnicke som mala este posypku, ktora mi zostala od posledneho razu ako som robila ovocny kolac. Pouzila som z nej 3PL a posypala som s nou vrch kolaca.

    Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Kolac som piekla vo vyhriatej rure 180C 60 minut. Upeceny kolac som nechala asi 30 minut vychladnut vo forme. Potom som ho vybrala na tacku a posypala som ho praskovym a skoricovym cukrom.

    Jablkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

petravoska
vyzera vyborne. ja mam velmi rada jablkove kolace. a jablka kombinovane so skoricou, to uz ani nehovorim.
tatranka
Dobre že si ozdobnou trubičkou nastriekala cesto.Na reze je vidieť peknú mozaiku plnky a cesta.Rozmyšľala som,že urobím,ale dám tam čokoládový krém,aby mi to vyniklo.Čo mi na to povieš.Hádam tým nič nepokazím?
dorisa
Krásny koláčik, určite je podľa mojej chuti.Recept si ukládam, ďakujem.
evia
Dosť dlho sa pečie. Asi záleží na druhu rúry. Inak ukldám do KK, určite vyskúšam.
evanaaa
Veruže sa aj mne páči, hlavne, je tam ten puding a ovocie, dávam do NKK.
palokuchki
@tatranka , urcite nic nepokazis. Mozes pouzit puding roznej farby. A ako pises, viacej to vynikne a kolac bude vyzerat krajsie. Dakujem vam vsetkym za komentare.
marikasu
Jablkové koláčiky máme radi a ten tvoj vyzerá veľmi chutne, vyskúšam :))
jerica
@palokuchki Danielka , ešte že som si otvorila PC , Tvoj recept na koláčik dnes spravím , páči sa mi tá ľahkosť a šťavnatosť,jablká máme u nás v Dunajskej Lužnej Dobrých jablkách (pestovateľ a dovozca ovocia) majú viac druhov, sorta PINOVA je vynikajúca aj na koláčik aj na papkanie.Denne si zjem päť jabĺčok , liečia choresterol.
Napíšem ako sa mi podaril.
marienka44
@Palokuchki ,mne sa velmi paci ten kolacik. Tie jablcka su z kompotu alebo surove? Do cesta davas 80 g /t.j. 2 sacky Zlaty klas/ pudingu, ale nepises aký. Do vareneho pudingu idú len 4 PL lyzice puding. prasku. Nie je to málo?. Ten zalievací puding ma byt riedky? Po Tvojej odpovedi ho urcite urobím. :-)
marienka44
@Palokuchki ,este k bodu c. 4. Ked vkladas preciaci papier do tortovej formy a pod nim je aj pasik papiera /asi tiez taky isty druh papiera ako naspodok/, musis ten kruh vystrihnut a tak polozit na dno formy, Nedá sa to spolu zacviknut s bocnym dielom formy. Ja totizto tak robievam pri vsetkych tortach. To len tak rozmyslam nad "technickym" prevedením. :-)
palokuchki
@marienka ja tu kupujem pudingovy prasok v 350g baleni, preto udavam mnozstvo v gramoch a lyziciach. Spravne, ako hovoris uvareny puding by mal byt husty. Dneska som odvazila tie styri lyzice pudingoveho prasku a je to tiez 80g. Ak na navode tvojho balenia hovoria inak uvar to podla toho, len aby to bolo huste. Tvoju druhu otazku som nepochopila, ale urob tak ako si zvyknuta. Tato forma co som pouzila sa neda rozobrat, tak som si vymyslela takyto system na vyberanie kolaca, lebo by nebolo dobre ho len tak vyklopit. Dufam, ze budes s kolacom spokojna a ze ti dobre vyjde. Este raz vam vsetkym dakujem za komentare.
bebe0077
Koláčik je v rúre..Dúfam,že bude taký dobrý ako tvoj...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia