Jablkovo-tvarohový á la krémeš

mamamagda - bez fotkymamamagda, 8. marca 2015

Máme veľa jabĺčok, tak sa snažím ich dávať aj do koláčov. Doma chceli upiecť krémeš, tak som skúšala niečo nové a napodiv sa im Zobraziť celý popisMáme veľa jabĺčok, tak sa snažím ich dávať aj do koláčov. Doma chceli upiecť krémeš, tak som skúšala niečo nové a napodiv sa im to páčilo. Kombinovala som jablká, tvaroch a med. Jablká si môžete upraviť podľa seba, ako chcete veľkú vrstvu, ale treba potom pridať aj zlatý klas. Zákusok je šťavnatý a osviežujúci.

40 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
30 dkg
10 dkg
1 ks
1 ks
1,5 PL
1 ČL
5 dkg
1,5 PL
Krém:
1,5 kg
1-2 dl
1-2 dl
podľa chuti
podľa chuti
3 bal.
Krém:
1 téglik
25 dkg
podľa chuti
1 bal.




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiešame a upečieme 2 pláty. Keď sa pečú pláty pripravíme si krém jablkový. Jablká ošúpeme zbavíme jadier a dáme variť s vodou, cukrom a škoricou. Keď sú uvarené popučíme na kašu, dochutíme citrónom a primiešame zlatý klas ktorý sme si vymiešali s vodou a prevaríme. Jablká vylejeme na jeden plát a dáme vychladiť.

  2. 2

    Pripravíme si krém 2. Šľahačku vyšľaháme s cukrom, pridáme tvaroch a nakoniec želatínový stužovač. (Ak chceme viac krému, tak to dáme dvojmo) Krém vylejeme na jablká a priložíme druhý plát, (ja si ho najskôr nakrájam na kocky) a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

evanaaa
To sú tuším podobné pláty ako na medové.....iste je dobrý tento jabĺčkový dezert s krémom aj s tvarohom ( tvaroh, nie -ch). Mne by ale stačila aj polovičná dávka - ukladám do KK.
denyany
Dobrý nápad, na zužitkovanie jabĺk. Iste to bola dobrota.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia