Jablkovo-slaninová fašírka

flower - fotkaflower, 3. novembra 2014
Jablkovo-slaninová fašírka
Foto: flower

Fotkou veľmi neohúri, ale chuť má skvelú :)

4
porcie

Suroviny

600 g
1 ks
125 g
1 - 2 PL




Postup

  1. 1

    Slaninu a jablko si nakrájame na kocky. Najprv opražíme slaninu, keď začne púšťať masť tak pridáme jablko a spolu pražíme asi 5-7 minút. Hotovú zmes dáme trocha prechladnúť na tanier pokrytý servítkou a zvyšnú masť necháme v panvici.

  2. 2

    Počas toho si pripravíme mäsko (naše bolo zmesou bravčového a hovädzieho) - ochutíme soľou, čiernym korením a rozmarínom, dobre premiešame a rozdelíme na 8 rovnakých častí. Z každej časti vyformujeme placku s priemerom cca 10 cm.

  3. 3

    Prechladnutú zmes potom rozložíme na 4 placky a každú z nich následne prikryjeme prázdnou plackou a okraje prstami pekne spojíme.

  4. 4

    Ak nám v panvici ostalo málo masti, tak ešte doplníme a burgery vypražíme. (My sme ich neobaľovali, ale taká možnosť tu samozrejme tiež je)

    Jablkovo-slaninová fašírka - obrázok 4
  5. 5

    Podávali sme ich so zemiakmi a jablkovou "omáčkou" - nakrájané jabĺčka ochutené škoricou a citrónom uvarené v troche vody.

Diskusia k receptu

jozka2
chutit to urcite nemusi zle,len ta fotka je taka tajomna
flower
@afataga :D nie, pod ňu dáme servítku aby vpila masť :) Tak nemá šancu sa odkopať ;)
afataga
no tak som mala predsa pravdu, prikryva sa zvrchu, nie zospodu :-)
inak teda robit to asi nebudem, trochu divoka kombinacia, ale ochutnala by som, mozno by som bola prekvapena
flower
ja som dávnejšie také kombinácie tiež nejedla, ale priateľ ma k nim postupne priviedol a teraz ich mám veľmi rada :) Mäso s ovocím mi proste zachutilo :) Ale som si istá, že sa nájde veľa ľudí, čo by im to nechutilo. Aj keď to jabĺčko je tam veľmi jemne cítiť.
A krásna foto. Ja som mala tiež voľakedy labradora :) Najkrajší pes na svete :D
flower
a myslela som to tak, že prázdny tanier je pokrytý servítkou. Až tak nezrozumiteľne som to napísala, či si len robíš srandu? :)
marcel83
Keď niekto môže tresknúť do fašírky pečivo /asi nevydalo z mesačného rozpočtu a málo mäsa má.../, prečo nie aj jablko? Môže to byť zaujímavá chuť...
afataga
jasne ze srandujem a dik za pochvalu, ale toto je zlaty retriever, samozrejme tiez najkrajsi na svete :-)
patroveckypitrs
Recept plne schvalujem tieto kombinacie mäso- ovocie a mäso- zelenina su vyborne a nevšimaj si kritikov maju sa este vela učit. Tak isto do fasirky tiez ide struhanka. Mas 5***** a ukladam do KK.
flower
Ďakujem :) No chcela som dať slovo fašírka do úvodzoviek, ale v názve nesmú byť úvodzovky. Takže hej, nie sú to vyslovene plnené fašírky, ale skôr plnené mäsové guľky alebo čo ja viem :) Klasické fašírky nejem, lebo mi obilniny nerobia dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia