Jablkovo - makový koláč

rea1 - bez fotkyrea1, 21. septembra 2012

Tento recept uviedla pani Anna Čunderlíková vo svojom blogu cunderlikovamgr.blog.sme.sk. A pretože sa mi veľmi pozdáva, je sezóna jabĺk a jablkových koláčov nikdy nie Zobraziť celý popisTento recept uviedla pani Anna Čunderlíková vo svojom blogu cunderlikovamgr.blog.sme.sk. A pretože sa mi veľmi pozdáva, je sezóna jabĺk a jablkových koláčov nikdy nie je dosť, chcela by som ho zverejniť na Vareche. Dúfam, že tým neporušujem žiadny Kódex ani nič iné.

15 minút
príprava
30 minút
na 185 °C

Suroviny

150 g
150 g
125 g
150 g
250 g
500 g nastrúhané
2 ks
1 bal.
1 bal.
  na posypanie




Postup

  1. 1

    Vajcia, cukor, maslo, múku, mak, jablká a jogurt dobre vymiešame. Nakoniec pridáme prášok do pečiva. Ešte raz premiešame a vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech.

  2. 2

    Pečieme v rúre vyhriatej na 185 °C asi 25-30 minút. Ešte teplý koláč posypeme práškovým cukrom rozmiešaným s vanilínovým cukrom. Vychladnutý koláč pokrájame na štvorčeky. Je to rýchly, nenáročný a hlavne chutný koláč.

Diskusia k receptu

vanilka28
super... ako som písala aj na blogu, vďaka za uľahčenie(nemusím prepisovať, už je vytlačený )
martamm
Dobre si spravila, že si ho sem dala, využijem tento jednoduchý recept, ďakujem...
marienka44
@Rea1 ,prave sa ho chystam robit, ale nviem, aky velky plech mam pouzit. Asi mensi, podla mnozstva surovin. :-)
marienka44
@Rea1 , uz sa pecie kolacik. Velkost plechu je klasicka, pozrela som ten blog, kde je tam aj fotorecept. Uvidime, ci bude chutit mojim vnucatam. Mak som mala v doze v chladnicke dlhsie pomlety, takze to bolo rychlo. Ak nezabudnem, odfotim finalny produkt. :-)
zajko
ten recept je užasný preto som sa sem aj prihlasila aby som sa vam mohla podakovat sice mi to trvalo lebo som to posielala prvy krat
idora
je to perfektný recept, ďakujem zaň, vyskúšala som trošku som ho síce doplnila o jeden banán, sušené brusnice a čokoládovú polevou, ale bolo to maximálne rýchle s úžasným výsledkom vrelo odporúčam vyskúšať
staja
Piekla som včera tento koláčik, je výborný, taký akurát - nie je veľmi mokrý a ani suchý. Chutný a rýchly. Vďaka za rcp.
rea1
dámy moje, ja vám ďakujem za neutuchajúci záujem :-)), je to naozaj rýchly a dobrý koláč. ja ho občas ešte vylepšujem o hrozienka alebo nasekané sušené ovocie. alebo aj, aj. :-) u nás je veľmi populárny. tak dobrú chuť všetkým. jana
ludmilaikov
U nás sa namiesto masla a jogurtu dávala smotana, namiesto maku napr. kokos, orechy ap. Alebo ovocie (slivky. marhule ap.) navrch. Univerzálny recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia