Jablkovo-hruškový šalát so syrom

martinis - fotkamartinis, 12. januára 2013
Jablkovo-hruškový šalát so syrom
Foto: martinis

Ľahký ovocný šalát plný vitamínov - jablká, hruška a tvrdý syr zaliate citrusovým medom a posypané vlašskými orechmi a brusnicami.

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 PL
1 PL
1/2 PL
50 g
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Ak máte radi sladké na raňajky, tak možno vyskúšate tento ovocný šalát, ktorý dokonale uspokojí vaše chute, ale zároveň do vás dostanete aj poriadnu porciu vitamínov :)

  2. 2

    2 menšie jablká či 1 väčšie umyjeme, zbavíme jadrovníkov, rozkrojíme na osminky a tie pokrájame na malé kocky. To isté urobíme aj s hruškou a dáme do misy.

  3. 3

    Ovocie zakvapneme lyžicou citrónovej šťavy. V menšej miske vymiešame pol lyžice medu, pomarančovú šťavu, lyžicu brusníc alebo hrozienok a nasekané vlašské orechy.

  4. 4

    Syr nakrájame na kocky rovnako veľké ako ovocie, pridáme k ovocnej zmesi a zalejeme citrusovým medom s brusnicami a orechmi. Dobre premiešame a môžeme si pochutnávať :-)

Diskusia k receptu

elixir
Pekný recept, @martinis :) Výborný aj ako desiata do práce, nielen raňajky. Možno si množstvá trošku poupravím, ak bude treba, ale už teraz sa naň teším, ako si ním osladím deň.
martinis
@elixir : samozrejme, nie je problém si ho pripraviť aj deň vopred a ráno len schmatnúť a utekať do práce :) nie je problém - dať viac či menej ovocia, ja pre sladkosťami preferujem radšej poriadnu dávku takéhoto šalátu :)) ja sa poteším, ak zachutí aj tebe ! ;)
katka78
@Martinis šalátik je výborný, dnes som si ho robila, akurát med nahradil javorový sirup. Ďakujem za recept! :)
katka78
Tento šalátik je neskutočne dobrý, dnes ho mám v práci, hneď ako mi strávi obed, si na ňom zmlsnem :)
martinis
@katka78 : tak ešte dodatočne dobrú chuť, s javorovým sirupom musí byť skvelý, tiež by som si ho mal pozháňať :)) som rád, že si napísala a pripravila si ho aj do práce ako dezert (alebo olovrant ? :)) potešila si ma, prajem ešte pekný deň :O)
popoluska340
Mily Martinis,vcera som si robila na ranajky salat,podla teba ovocny,a bol velmi dobry.Bude byvat v mojej kuchyni dost casto.Ovocie mam rada na ranajky,len som po nom rychlo hladna,so syrom a orechami dobre zasiti.Viem,ze by sa nemalo ovocie s nicim kombinovat,ale sem tam sa da.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia