Jablkovo-čokoladový

evani - fotkaevani, 19. novembra 2016
Jablkovo-čokoladový
Foto: evani
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

4 hrnčeky
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 balíček
2 ČL
10 kusov
2 balenia
1/2 hrnčeka
2 PL




Postup

  1. 1

    Vypracujeme si cesto z múky, kypriaceho prášku, trstinového cukru, sódy bikarbóny, potom pridáme rastlinné mlieko, olej. Snažíme sa dosiahnuť konzistenciu nie príliš hutnú.

  2. 2

    Vylejme na plech, potom nastrúhame jabĺčka, zmiešame s cukrom, necháme postáť. Dve-tri jablká som si ošúpala a nakrájala na plátky a poukladala na cesto. Po pol hodinke vytlačíme z postrúhaných jabĺk všetku štavu a poukladáme rovnomerne na cesto. (Ja som štavu použila na zriedenie cesta).

  3. 3

    Dáme koláčik piecť na cca 45 minút na 180 stupňov. Vyberieme. Čokoládu si rozpustíme s kokosovým olejom a vylejeme na vychladnutý koláč. Dáme do chladničky, kým stuhne čokoláda.

  4. 4

    Zo svojej skúsenosti, možem povedať, že koláčik chutí ešte lepšie na druhý deň, keď sa trochu"rozoberie". Takže ak vám vydrží do dalšieho ďna, tak do toho :)

Diskusia k receptu

beliana
Vyzera dobre, upeciem..
na aky plech? Nie je tej muky vela?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia