Jablkové rezy so šľahačkou

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 11. septembra 2015
Jablkové rezy so šľahačkou
Foto: droetker

Komerčný recept

24
porcií
35 minút
príprava
25 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
300 g
1 bal
50 g
1/2 čl
150 ml
100 g (alebo margarín)
Na náplň:
500 g
100 g
100 g
1 bal (40 g)
2 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme mlieko a maslo alebo margarín. Vareškou ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na stenu nádoby. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie (30 x 40 cm).

  3. 3

    Na prípravu náplne olúpeme jablká, vykrojíme jadrovníky a nastrúhame na hrubšom strúhadle.

  4. 4

    V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom do peny. Pridáme pudingový prášok a žĺtky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku a sneh zľahka vmiešame do zmesi.

  5. 5

    Nastrúhané jablká rozložíme na cesto a potrieme náplňou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 ºC<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> Doba pečenia: asi 25 minút

  6. 6

    Ešte teplý múčnik pocukrujeme. Vychladnutý krájame na rezy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia