Jablkové pyté

Jablkové pyté
Foto: taxitaxi
taxitaxiTaxitaxi, recept pridal: 21. júna 2011 20:25Ďalšie jeho recepty

Veľmi oblúbený koláč v mojom podaní..

Suroviny

30
minút
príprava
35
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Múku,vajíčka,cukor,kypriaci prášok,vanilkový cukor a heru spolu zmiešame na pevnú hmotu a dáme odležať na 1 hodinu do chladničky.

2

Po hodine vyberieme cesto z chladničky a rozdelíme ho na dve časti.Jednu časť rozvaľkáme a uložíme na plech.Medzitým si nastrúhame očistené jablká.Vytlačíme prebytočnú šťavu a rozložíme na cesto.Jablká posypeme kryštáľovým,škoricovým a vanilkovým cukrom.

3

Rozvaľkáme druhú časť cesta a prikryjeme jablká.Vydličkou poprepichujeme vrch koláča a dáme ho piecť.Po upečení posypeme práškovým cukrom. Na obrázku je vrchná časť koláča urobená zo šúľkov v tvare mriežky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • krasomil, 21. júna 2011 o 21:20
    Koláčok še ci podaril, my vychodniarsky chlopi še nezapreme, jaky me šikovny!


  • 3sandra3, 21. júna 2011 o 21:32
    takéto mám rada... všetko , čo je jablkové...


  • marcy, 21. júna 2011 o 21:54
    na tento koláčik sa u nás každý teší,akurát pridám do jabĺk trocha vlašských orechov...si šikovný :))


  • grandma, 22. júna 2011 o 07:41
    Krasomil, odkedy sú Levice na východe - čo?????????????


  • bambulka51, 22. júna 2011 o 08:27
    kolacik vyborny...


  • krasomil, 22. júna 2011 o 09:15
    @grandma co vyrypuješ? Šak Taxik pochadza z Košic, v Leviciach len byva!!!!!!


  • jody, 22. júna 2011 o 09:25
    @krasomil , grandma iné nevie... :-)))


  • dorisa, 22. júna 2011 o 10:33
    @krasomil , a vieš aj po našom?


  • krasomil, 22. júna 2011 o 10:44
    @dorisa ako je to po vašom? Vari po slovensky? :-)))


  • mariaklara, 22. júna 2011 o 11:24
    Vidno, že sme susedia,( delí nás pár km ) recept mám skoro, skoro ten istý. Už sa teším na prvé letné jablká.


  • marienka44, 22. júna 2011 o 13:02
    @Taxitaxi ,ja do cesta davam aj kyslu zlozku,napr. trochu kyslej smotany, biely jogurt a ked nie je doma ani to, tak aspon vodu s octom. Je to nezbytne na tento druh cesta. Tiez davam na podusene /Ty davas surove/ jablka s klincekom aj pomlete orechy.


  • ketty3811, 22. júna 2011 o 19:29
    chutný recept,je super keď chlap pečie.U nás to musím urobiť ja.:-( Len neviem čo s tou ťavou v druhom bode.:-)))


  • evanaaa, 23. júna 2011 o 00:01
    Ketty, akoto, že nevieš - tú ťavu treba vytlačiť, ale opatrne, aby si nevytlačila z nej všetko.......heh.


  • cica2, 27. júna 2011 o 20:31
    je to výborný koláč, tiež ho robievam:)


  • 1947, 21. júna 2012 o 08:58
    ja ho tiež pečiem, robím ho aj s tvarohom, robím tiež na okruhlom plechu a vyzdobím ako tortu


  • helca103, 21. júna 2012 o 09:21
    aj u nás je tento koláčik obľúbený, ja dám občas posekané orechy alebo strúhaný kokos. Už aby boli čerstvé jablká :-)


  • michsamant, 21. júna 2012 o 10:07
    Jablkove kolace su naj, vyskusam.


  • frezia, 16. mája 2014 o 20:32
    Uz u nas krasne rozvoniava...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist