Jablkové pyté

Jablkové pyté
Foto: taxitaxi
taxitaxiTaxitaxi, recept pridal: 21. júna 2011 20:25Ďalšie jeho recepty

Veľmi oblúbený koláč v mojom podaní..

Suroviny

30
minút
príprava
35
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Múku,vajíčka,cukor,kypriaci prášok,vanilkový cukor a heru spolu zmiešame na pevnú hmotu a dáme odležať na 1 hodinu do chladničky.

2

Po hodine vyberieme cesto z chladničky a rozdelíme ho na dve časti.Jednu časť rozvaľkáme a uložíme na plech.Medzitým si nastrúhame očistené jablká.Vytlačíme prebytočnú šťavu a rozložíme na cesto.Jablká posypeme kryštáľovým,škoricovým a vanilkovým cukrom.

3

Rozvaľkáme druhú časť cesta a prikryjeme jablká.Vydličkou poprepichujeme vrch koláča a dáme ho piecť.Po upečení posypeme práškovým cukrom. Na obrázku je vrchná časť koláča urobená zo šúľkov v tvare mriežky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • krasomil, 21. júna 2011 o 21:20
    Koláčok še ci podaril, my vychodniarsky chlopi še nezapreme, jaky me šikovny!


  • 3sandra3, 21. júna 2011 o 21:32
    takéto mám rada... všetko , čo je jablkové...


  • marcy, 21. júna 2011 o 21:54
    na tento koláčik sa u nás každý teší,akurát pridám do jabĺk trocha vlašských orechov...si šikovný :))


  • grandma, 22. júna 2011 o 07:41
    Krasomil, odkedy sú Levice na východe - čo?????????????


  • bambulka51, 22. júna 2011 o 08:27
    kolacik vyborny...


  • krasomil, 22. júna 2011 o 09:15
    @grandma co vyrypuješ? Šak Taxik pochadza z Košic, v Leviciach len byva!!!!!!


  • jody, 22. júna 2011 o 09:25
    @krasomil , grandma iné nevie... :-)))


  • dorisa, 22. júna 2011 o 10:33
    @krasomil , a vieš aj po našom?


  • krasomil, 22. júna 2011 o 10:44
    @dorisa ako je to po vašom? Vari po slovensky? :-)))


  • mariaklara, 22. júna 2011 o 11:24
    Vidno, že sme susedia,( delí nás pár km ) recept mám skoro, skoro ten istý. Už sa teším na prvé letné jablká.


  • marienka44, 22. júna 2011 o 13:02
    @Taxitaxi ,ja do cesta davam aj kyslu zlozku,napr. trochu kyslej smotany, biely jogurt a ked nie je doma ani to, tak aspon vodu s octom. Je to nezbytne na tento druh cesta. Tiez davam na podusene /Ty davas surove/ jablka s klincekom aj pomlete orechy.


  • ketty3811, 22. júna 2011 o 19:29
    chutný recept,je super keď chlap pečie.U nás to musím urobiť ja.:-( Len neviem čo s tou ťavou v druhom bode.:-)))


  • evanaaa, 23. júna 2011 o 00:01
    Ketty, akoto, že nevieš - tú ťavu treba vytlačiť, ale opatrne, aby si nevytlačila z nej všetko.......heh.


  • cica2, 27. júna 2011 o 20:31
    je to výborný koláč, tiež ho robievam:)


  • 1947, 21. júna 2012 o 08:58
    ja ho tiež pečiem, robím ho aj s tvarohom, robím tiež na okruhlom plechu a vyzdobím ako tortu


  • helca103, 21. júna 2012 o 09:21
    aj u nás je tento koláčik obľúbený, ja dám občas posekané orechy alebo strúhaný kokos. Už aby boli čerstvé jablká :-)


  • michsamant, 21. júna 2012 o 10:07
    Jablkove kolace su naj, vyskusam.


  • frezia, 16. mája 2014 o 20:32
    Uz u nas krasne rozvoniava...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist