Jablkové pyté

Jablkové pyté
Foto: taxitaxi
taxitaxiTaxitaxi, recept pridal: 21. júna 2011 20:25Ďalšie jeho recepty

Veľmi oblúbený koláč v mojom podaní..

Suroviny

30
minút
príprava
35
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Múku,vajíčka,cukor,kypriaci prášok,vanilkový cukor a heru spolu zmiešame na pevnú hmotu a dáme odležať na 1 hodinu do chladničky.

Po hodine vyberieme cesto z chladničky a rozdelíme ho na dve časti.Jednu časť rozvaľkáme a uložíme na plech.Medzitým si nastrúhame očistené jablká.Vytlačíme prebytočnú šťavu a rozložíme na cesto.Jablká posypeme kryštáľovým,škoricovým a vanilkovým cukrom.

Rozvaľkáme druhú časť cesta a prikryjeme jablká.Vydličkou poprepichujeme vrch koláča a dáme ho piecť.Po upečení posypeme práškovým cukrom. Na obrázku je vrchná časť koláča urobená zo šúľkov v tvare mriežky.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

17 komentárov k receptu
  • krasomil, 21. júna 2011 o 21:20
    Koláčok še ci podaril, my vychodniarsky chlopi še nezapreme, jaky me šikovny!


  • 3sandra3, 21. júna 2011 o 21:32
    takéto mám rada... všetko , čo je jablkové...


  • marcy, 21. júna 2011 o 21:54
    na tento koláčik sa u nás každý teší,akurát pridám do jabĺk trocha vlašských orechov...si šikovný :))


  • grandma, 22. júna 2011 o 07:41
    Krasomil, odkedy sú Levice na východe - čo?????????????


  • bambulka51, 22. júna 2011 o 08:27
    kolacik vyborny...


  • krasomil, 22. júna 2011 o 09:15
    @grandma co vyrypuješ? Šak Taxik pochadza z Košic, v Leviciach len byva!!!!!!


  • jody, 22. júna 2011 o 09:25
    @krasomil , grandma iné nevie... :-)))


  • dorisa, 22. júna 2011 o 10:33
    @krasomil , a vieš aj po našom?


  • krasomil, 22. júna 2011 o 10:44
    @dorisa ako je to po vašom? Vari po slovensky? :-)))


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 8 komentárov)
  • mariaklara, 22. júna 2011 o 11:24
    Vidno, že sme susedia,( delí nás pár km ) recept mám skoro, skoro ten istý. Už sa teším na prvé letné jablká.


  • marienka44, 22. júna 2011 o 13:02
    @Taxitaxi ,ja do cesta davam aj kyslu zlozku,napr. trochu kyslej smotany, biely jogurt a ked nie je doma ani to, tak aspon vodu s octom. Je to nezbytne na tento druh cesta. Tiez davam na podusene /Ty davas surove/ jablka s klincekom aj pomlete orechy.


  • ketty3811, 22. júna 2011 o 19:29
    chutný recept,je super keď chlap pečie.U nás to musím urobiť ja.:-( Len neviem čo s tou ťavou v druhom bode.:-)))


  • evanaaa, 23. júna 2011 o 00:01
    Ketty, akoto, že nevieš - tú ťavu treba vytlačiť, ale opatrne, aby si nevytlačila z nej všetko.......heh.


  • cica2, 27. júna 2011 o 20:31
    je to výborný koláč, tiež ho robievam:)


  • 1947, 21. júna 2012 o 08:58
    ja ho tiež pečiem, robím ho aj s tvarohom, robím tiež na okruhlom plechu a vyzdobím ako tortu


  • helca103, 21. júna 2012 o 09:21
    aj u nás je tento koláčik obľúbený, ja dám občas posekané orechy alebo strúhaný kokos. Už aby boli čerstvé jablká :-)


  • michsamant, 21. júna 2012 o 10:07
    Jablkove kolace su naj, vyskusam.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist