Jablkové pité

Jablkové pité
Foto: anina1952
anina1952Anina1952, recept pridal: 27. novembra 2011 9:13Ďalšie jeho recepty

Suroviny

20 - 25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Preosejem múku s práškovým cukrom a kypriacim práškom.Potom pridám vajíčka a Palmarín.Vypracujem cesto a dám ho do chladničky,kým si pripravím jabľčka na plnku.

2

Jablká ošúpem,nastrúham.Ak sú moc sladké,pridám trochu citrónovej šťavy a citrónovej kôry.

3

Cesto vyberiem z chladničky.Rozdelím ho na dve polovice.Jednu časť vyvaľkám a uložím ho na vymastený plech.Cestom vyložím aj bočné steny plechu.Na to som natrela ríbezľový lekvár.Na lekvár som uložila nastrúhané jablká.Ochutila som ich citrónovou kôrou,šťavou z pol citróna,cukrom a škoricou.

4

Rozvaľkala som aj zvyšok cesta na plát.Ten som uložila na jablká.Cesto som popichala vidličkou.Rúru som vyhriala na 180 °C.Piekla som ho do ružova asi 20 - 25 min. Upečený koláč pokrájam a posypem práškovým cukrom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist