Obrátený jablkový koláč

Jablkové piškotové rezy (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Jednoduchý recept z babičkovských. Múky a práškového cukru pridáme toľko, koľko vážia vajíčka.

36
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Očistíme si jablká asi 1 kg. Hlboký veľký plech si vyložíme papierom na pečenie, posypeme trocha jemnou strúhankou a naň rovnomerne nastrúhame hrubú vrstvu jabĺk.
  2. Jablka posypeme škoricovým cukrom. Vajcia si najprv odvážime. Do misky si rozbijeme celé vajcia.
  3. Vajcia vyšľaháme do tuha s práškovým cukrom. Potom pridáme múku, pol na pol polohrubú a hrubú zmiešanú s kypriacim práškom. Zamiešame. Ak by náhodou cesto bolo hustejšie pridáme troška mlieka.
  4. Polovicou cesta zalejeme jablká.
  5. Do druhej polovice cesta pridáme kakao a zamiešame.
  6. Vylejeme na svetlé cesto a koláč upečieme.
  7. Upečené a vychladnuté cesto vyklopíme z plechu jablkami na vrch, papier odstránime, koláč mriežkovane polejeme čokoládovou polevou. Keď poleva stuhne, pokrájame na rezy.
  8. Dobrú chuť!