Jablkové palacinky

Jablkové palacinky

Autor receptu: dorko

Špecialita slávnej argentínskej šéfkuchárky, z ktorej sa bohužiaľ nezachoval celý recept, iba jeho časť. Napriek tomu u nás veľmi obľúbená.

3-4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mlieko, muku a stipku soli rozmixujeme na hladke riedke cesto. Musi byt trosku redsie ako na klasicke palacinky.
  2. Jablka umyjeme, rozkrojime na stvrtinky a vykrojime jadernik. Stvrtinky nakrajame na tenke, asi 1 mm platky
  3. Na panvicu si dame stipku masla, nechame roztopit (ale nie prazit) a po celom spodku panvice naukladame jablkove platky v jednej vrstve. Zalejeme palacinkovym cestom v tenkej vrstve len tak, aby boli jablka zakryte. Na miernom ohni opecieme a otocime.
  4. Hned po otoceni posypeme este na panvici cukrom, pekne sa roztopi. V originalnom recepte bol na vrchu palacinky tenulinky chrumkavy karamel, ale tuto cast receptu si bohuzial nikto z zijucich pozostalych nepamata a mne sa na tuto finticku zatial nepodarilo prist. Ak mate niekto tip, uvitam :)
  5. Hned servirujeme, este horuce su najsamlepsie :)
  6. Odporucam kucharom uchytavat pocas varenie, lebo casto sa stava, ze sa im uz neujde :)