Jablkové palacinky
Jablkové palacinky
Autor receptu: dorko
Špecialita slávnej argentínskej
šéfkuchárky, z ktorej sa bohužiaľ
nezachoval celý recept, iba jeho
časť. Napriek tomu u nás veľmi
obľúbená.
3-4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mlieko, muku a stipku soli rozmixujeme na hladke riedke cesto. Musi byt trosku redsie ako na klasicke palacinky.
- Jablka umyjeme, rozkrojime na stvrtinky a vykrojime jadernik. Stvrtinky nakrajame na tenke, asi 1 mm platky
- Na panvicu si dame stipku masla, nechame roztopit (ale nie prazit) a po celom spodku panvice naukladame jablkove platky v jednej vrstve. Zalejeme palacinkovym cestom v tenkej vrstve len tak, aby boli jablka zakryte. Na miernom ohni opecieme a otocime.
- Hned po otoceni posypeme este na panvici cukrom, pekne sa roztopi. V originalnom recepte bol na vrchu palacinky tenulinky chrumkavy karamel, ale tuto cast receptu si bohuzial nikto z zijucich pozostalych nepamata a mne sa na tuto finticku zatial nepodarilo prist. Ak mate niekto tip, uvitam :)
- Hned servirujeme, este horuce su najsamlepsie :)
- Odporucam kucharom uchytavat pocas varenie, lebo casto sa stava, ze sa im uz neujde :)