Jablkové palacinky fotorecept

helca103 - fotkahelca103, 2. februára 2013
Jablkové palacinky (fotorecept)
Foto: helca103

Sú chutné a zasýtia.

5-6
porcií
15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
450 g
3 ks
30 g
štipka
2 ČL
3 - 4 ks (stredné)
Okrem toho:
 na posypanie
 roztopené na poliatie
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Ošúpem jablká a pripravím si ostatné suroviny. Do nádoby si dám polovicu mlieka a pridám vajcia, cukor, múku, škoricu, soľ a vymiešam husté cesto.

    Jablkové palacinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridám zbytok mlieka a dobre premiešam. Do cesta nastrúham 3 jablká /ak uznáte za vhodné môže byť ešte jedno-to záleží od cesta./

    Jablkové palacinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji opečiem hrubšie palacinky z oboch strán.

    Jablkové palacinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podľa chuti natriem lekvárom a prehnem na polovicu,potom na štvrť.

    Jablkové palacinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na palacinku dám zavárané černice, posypem grankom a zviniem do rolády.Kto chce môže si poliať maslom alebo čokoládou.

    Jablkové palacinky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalšie palacinky naplním podľa chuti alebo podávam len tak bez ničoho.

    Jablkové palacinky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

valeri
Určite sú výborné, mám viac receptov na koláče, kde do cesta idú strúhané jablká a všetký sú veľmi chutné, tak určite aj tieto palacinky. Narobila si mi normálne chuť. Tuším budú na dnešný obed.
mimka946
robím take aj ja a musim potvrdit ze jablkove siu este lepsie :))
sonulienka
Robievam ich aj ja aj som ich sem pridala sú výborné.Keď prídu vnučky iné nechcú len takéto.
janka1011
fíha, tak takto som palacinky ešte nerobila, recept sa mi páči, určite vyskúšam...len jablká nastrúham potajomky, lebo keby syn zbadal, už by ich nejedol :) vďaka za skvelý tip
ywett
musia byť výborné, hneď by som si dala :-)
marijanka712
musím to odskúšať u nás palacinky idú jablk máme len netreba zabudnúť ked ich pripravujem- super nápad jablká sa všade hodia je univerzálna ingrediencia.... a velmi dobrá
evanaaa
ja som tak robila smotanové dolky, obyčajné, nekysnuté, aj tam sa dobre vynímali tie jabĺčka.
helca103
ďakujem všetkým za milé komentáre, presne tak, jablká sa hodia asi všade a ja ich veľmi často používam aj k mäsu. @janka1011 mám to odskúšané,že deti ktoré jablká inak nejedia tak v palacinkách ich zbaštia bez komentára :-) @evanaaa určite sú výborné aj tie dolky,pretože jablká sa hodia do takého cesta. Máš tu aj recept?
vladokk
Recept odskúšaný ...úžasný ... plus som pridal nastrúhajú kôru z jedného citróna ....ďakujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia