Jablkové muffiny fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 6. apríla 2011

Nase oblubene jablkove mufiny.

12ks
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

380 g
3 KL
90 g
40 g
100 g
250 ml
1 ks
2 ks
50 g
2 PL
1 PL
na posypku:
1/2 KL
2 PL




Postup

  1. 1

    Do misky som si odmerala muku, prasok do peciva, cukor, skoricu a pudingovy prasok.

    Jablkové muffiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielu cokoladu som si nasekala na mensie kusky.

    Jablkové muffiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maslo som si dala rozpustit do mlieka, potom som pridala postruhane ocistene jablka a vajicko. Vsetko som spolu premiesala.

    Jablkové muffiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozmiesanu tekutu zmes som priliala k muke, pridala som posekanu cokoladu, slnecnicove jadierka a vsetko som znovu premiesala.

    Jablkové muffiny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto som rozdelila do vymastenej a mukou vysypanej mufinovej formy. Postruhane ocistene jablko som rozmiesala s cukrom a so skoricou. S tymto som posypala mufiny a piekla som ich vo vyhriatej rure 200C 40minut.

    Jablkové muffiny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upecene mufiny som vybrala na mriezku a nechala vychladnut.

    Jablkové muffiny (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

lubisthemple
ozajstné muffiny a nie cupcakes, ako väčšina receptov, ktoré sa robia z piškótového cesta...vyzerajú úžasne @palokuchki :), určite ich vyskúšam :)
jatanika
@lubisthemple , už minule som si všimla pri nejakom recepte... ja som fakt nevedela, že sú aj nejaké cupcakes... aký je v tom rozdiel? @palokuchki , toto vyzerá na dobré cestíčko... len tú formu stále nemám :-(( ale kúsok ku kávičke by som si zobla hneď...
danculka
nerobievam,nemám furmu,polepším sa a zadovážimsi ju,ukladám...
lubisthemple
@jatanika , cupcakes su ako malé koláčiky, robia sa z piškótového alebo podobného cesta a vačšinou sa zdobia a sú sladšie. Sú vhodné napr. na detské oslavy. Muffiny obsahujú napr. rôzne sušené či čerstvé ovocie, oriešky či čokoládu, nerobia sa z piškótového cesta, ale cesto na muffiny je ťažšie a hutnejšie. Nebývajú až také sladké a jedávajú sa väčšinou na raňajky. Takto ich poznám ja, ale môžem sa mýliť :)
jerica
Danielka to je perfektný recept s fotopopisom , tá dávka je na koľko plechov? Mne by stačilo na jeden , keď spravím z polovičnej dávky ??
palokuchki
Ola111, puding mozes dat aky chces. Ja som dala vanilkovy. @jerica , davka je na jeden plech, 12 kusov. @lubisthemple , dobre si vysvetlila rozdiel medzi muffinami a cupcakes. Stale neviem ako to spravne pisat po slovensky, mufin, alebo muffin. Vsetkym vam dakujem za komentare, potesili ma.
jerica
Ďakujem , mám mufinovú formu na 12 ks. Pre mňa dobrú nôcku , pre teba možno pekný de)! J.
hortenzia51
.. zase jeden recept z muffin,je to dobré ak je na 12 kusov,, takú formu mám vyskušam.. jablkové som ešte nepiekla,,, doteraz som piekla bez formi v papierových košičkoch ,ale nieje to ono..
babidka
take dobre by som si dala hned :-) odkladam si na leto , ked budem vypekat pre mojich vnucikov- milacikov ktori zboznuju sladke ranajky :-)
bejda7
Jablkové musia byť fajn šťavnaté,už sú v KK:))
katkat
akurat som ich dopiekla a su uzasne, dakujem za recept :)
cica2
muffiny sú krásne!!!...už si musím konečne aj ja kúpiť mufinovú formu:)
strelka
Dnes sme s dcerou piekli a vysli krasne nadychane hribiky s chrumkavym vrskom. Chutia vyborne so studenym mliekom. Nabuduce ale vynecham bielu cokoladu, pocas pecenia sa rozpustila a ani ju tam nebolo citit. Takze akurat sa zvysila kaloricka hodnota.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia