Jablkové kvetinky s pudingovým krémom

bananalover - fotkabananalover, 1. septembra 2016

Tento dezert nielen, že dobre vyzerá, ale aj chutí! Ak čakáte návštevu a nechce sa vám nič komplikované robiť, no chcete prekvapiť, stavte na Zobraziť celý popisTento dezert nielen, že dobre vyzerá, ale aj chutí! Ak čakáte návštevu a nechce sa vám nič komplikované robiť, no chcete prekvapiť, stavte na tento recept :)

12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
230 g
štipka
100 g
150 g
1 PL
Plnka:
15 g
1 bal
100 ml
2 ks
200 ml
50 g
Jablková ozdoba:
2 ks
200 ml
1/2 bal
 na zapekanie




Postup

  1. 1

    V miske si zmiešame hladkú múku s práškom do pečiva, cukrom, maslom a 1PL vody. Vypracujeme cesto a necháme ho cca pol hodinu odležať v chlade.

  2. 2

    Kým nám cesto odpočíva, pripravíme si plnku. Škrobovú múčku (Solamyl) zmiešame s 50 g cukru, vanilkovým cukrom, mliekom, dvoma žĺtkami a smotanou. Za stáleho miešania varíme až kým nám hmota nezhustne do konzistencie hustejšieho pudingu. Plnku necháme vychladnúť, ale dávajte pozor, aby vám nechytila na vrchu "koža", preto ju nezabúdajte miešať.

  3. 3

    Cesto si rozdelíme na 12 kusov a každý rozvaľkáme. Muffinový plech si vyložíme papierovými košíčkami a cesto vložíme tak, aby vrch jemne pretŕčal cez okraj. Spodok cesta popicháme vidličkou.

  4. 4

    Na cesto rozdelíme ďalšie papierové košíčky, naplníme ich strukovinou (aby sa nám košíčky nenadúvali) a dáme piecť na 20 minút na 180 °C. Po 20 minútach dáme preč strukovinu a pečieme ďalších 10 minút bez nej.

  5. 5

    Jablká si nakrájame na polmesiace hrubé cca 3 mm. Dáme ich dusiť s jablkovou šťavou a trochou cukru. Ak máte jabĺčka a šťavu dostatočne sladkú, netreba pridávať cukor (ja som nepridávala). Keď vám jabĺčka zmäknú, vyberte ich a nechajte odkvapkať na sitku.

  6. 6

    Do vychladnutých košíčkov nastriekajte pomocou cukrárenského vrecúška pudingový krém a jabĺčka naukladajte do tvaru kvetiniek. Podľa návodu si uvarte želatínu a jemne pokropte vrch koláčikov. Ak nechcete, želatínu dávať nemusíte, ale košíčky sú vďaka nej krajšie a lesklejšie :)

Diskusia k receptu

haji
Krásná sladká záležitost a určo výborné chuti. Že nic komplikované, to jsi mě dostala - je to téměř hodinářská práce, z mého úhlu pohledu. Jsi šikulka!!
sonulienka
Robievam ale len čisto jablková - ale tieto Tvoje sú nádherné klobúk dole.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia