Jablkové kuracie prsia podľa Hadrbolca

mariamka - fotkamariamka, 13. decembra 2014
Jablkové kuracie prsia podľa Hadrbolca
Foto: mariamka

Alebo tzv. falošná sviečková. Vôbec to nie je sviečková :) A že kto je Hadrbolec? Roman Hadrbolec je pre nás možno neznámy, ale pre Zobraziť celý popisAlebo tzv. falošná sviečková. Vôbec to nie je sviečková :) A že kto je Hadrbolec? Roman Hadrbolec je pre nás možno neznámy, ale pre Hollywood celkom v kurze. Varil pre Cher, Newmana, Terminátora a kopu ďalších. V jednom rozhovore prezradil tento jednoduchý recept na kuracie prsia na kari, smotane s jablkami. Vyskúšala som a chutilo nám.

Suroviny

4 ks (alebo vykostené stehná)
1 - 2 ks
2 - 4 ČL
1 ks
 (alebo olej)
150 ml alebo na varenie
Tvarohové halušky:
250 g
1 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Prsia naporcujeme, nasolíme, nakoreníme. Na masti (oleji) speníme cibuľu, pridáme kuracie mäso a opražíme 5-8 minút z každej strany.

  2. 2

    Opečené mäso odložíme bokom a do výpeku vložíme pokrájané jablká, opražíme, ak sú málo šťavnaté, podlejeme vodou a dusíme 10-15 minút. Pridáme šľahačku a rozmixujeme.

  3. 3

    Vrátime na panvicu, pridáme odložené mäso a ešte necháme prevrieť 3-5 min. Podávame s ryžou, knedľou. Ja som urobila tvarohové halušky. Bolo to veľmi dobré, naozaj :) Tu je pôvodný recept http://www.rozhlas.cz/regina/ochutnejte/_zprava/jablkova-kureci-prsa-tzv-falesna-svickova--292448

    Jablkové kuracie prsia podľa Hadrbolca - obrázok 3

Diskusia k receptu

tiginko
ešte že som sem s kávičkou dorazila, práve včas ... na kuchynskej linke sú už pripravené vykostené morčacie stehná, pôvodne určené na klasický paprikáš s haluškami. Nič také, vyskúšam toto dobre vyzerajúce jedlo, len dúfam, že mi moja drahá polovička kvôli tomu neodmietne umyť poobede okná... ak áno, budeš musieť prísť @mariamka , lebo ja mám na programe makovníky/orechovníky a štólu! :-)
katka78
Už podľa zloženia vidím, že bude chutiť aj u nás. Dobre to Hadrbolec vymyslel. Príležitostne vyskúšam, však čo som ja horšia ako Cher?! :-)
mariamka
@tiginko poslem Hadrbolca, nech nesie nasledky :) umyt okna? to co je za prepych? ale mas to pekne podelene, ver tomu, ze za taku svickovu umyje aj susedom :)))
tiginko
mám ho dobre vychovaného svokrou, mala len troch synov, musela ich naučiť ženské práce, ak sa nechcela zodrať... chválabohu ti za to milá Irenka. Ale susedom? No neviem, to by ho museli možno nejakou dobrou marhuľovicou podplatiť. Ozvem sa teda, ak by bolo treba toho Hadrbolca...
brambora
@tiginko no uzasneho manzelika mas... moj mi vzdy povie, ze ved byvame na 6. poschodi, tak nik nevidi, ci su spinave alebo nie :D alebo mi povie, ze ved ma prsat, sa to neoplati. :D a mam vybavene... keby sa nudil ten tvoj, posli ho aj ku mne, nieco mu upeciem ;)
miskin
Pekny recept,presne toto mam v chladnicke(len toto:D) tak idem aj hned na to,dakujem za inspiraciu:)
tiginko
všetko je v poriadku @mariamka , nemám ani toľko okien, koľkokrát môj muž povedal "mňaaam" :-) Trošku som musela zmeniť technologický postup, lebo morčacie nohy potrebujú trošku dlhšie dusenie, takže šľahačka prišla na rad, až keď bolo mäso mäkké. U nás samozrejme s čiili, vzhľadom na dlhšiu prípravu aj vývar. A na záver kvôli vyrovnaniu nasládlej chuti citrónová šťava a neoodolala som štipke majoránky (prepáčte pán Hadrbolec) Fakt vynikajúce jedlo, vďaka @mariamka za skvelú inšpiráciu


kukulienka71
myslím, že si veľmi vhodne doplnila prílohu, @mariamka , tie tvarohové halušky k jablkovo-smotanovým prsiam sa mi páčia. A karí dodá pikantnosť. Fajnová minútka, chválim.
mariamka
@tiginko asi vymenim uvodnu fotku :) nebala som sa, ze si s morcacinou neporadis, samozrejme dusit, ak treba, dochutit, podla seba, som rada, ze chutilo...tie okna sa musia riadne blystat :))
@miskin @elysa @kukulienka je to rychlovka ako vravite, a chutne aj pre tych, co nemusia kari, nejak sa tam strati,
@kukulienka dakujem za ocenenie prilohy, bola to taka improvizacia, ale su naozaj chutne a makke
hannah22
noo to vyzerá velmi jedlé a ked vidím tie dobré komenty tak idem do toho aj ja, uložené....
cesminaz
jeej @mariamka :-) tak toto skvele jedlo som prehliadla :-/ Uzaj si ho ukladam,vyzera a znie velmi dobre! Kuracie prsia robim casto,takze je dobre mat viacero receptov po ruke :-) Vdaka
mariamka
@cesminka pan sefkuchar je zaruka :) som rada, ze si nahliadla, ja tiez poskulujem po tvojej baklave, aj ked je to pre nas "bomba" :)
cesminaz
:-))) tak to ti verim @mariamka kedze baklavou by si urcite tvoji chlapi liniu znicili :-)) Ale kto vie..mozno by im aj chutila! ;-P
katka78
@mariamka ďakujem pekne za ďalší skvelý recept, jedlo sa vydarilo na jedničku! Mäso v kombinácii s ovocím mám rada a tie tvarohové halušky, ako vyššie aj @kuku spomína, sa k nemu naozaj výborne hodia. Ja som si na tanier pridala aj pár bobúľ hrozna, čo sa doma stretlo s absolútnym nepochopením (to akože sladké so sladkým?!), ale my ženy vieme o chutiach a chúťkach svoje a keď musíš, nie je čo riešiť ;-)


mariamka
@katka78 to ma nesmierne tesi, ze si Hadrbolcovi doverovala, porcia vyzera naramne lakavo, dakujem aj za odvahu vyskusat halusky, hrozno by som si urcite vychutnala tiez, chlapi si tam svacnu kyslu uhorku a ides! dakujem za tvoj mily prispevok a peknu fotku :)
@hannah22 tiez dodatocne vdaka
citroen
veľmi chutný recept,chutilo nám.Podával som s ryžou ,nabudúce skúsim tvoje tvarohové halušky.
tiginko
@mariamka nedá mi opäť nepochváliť tento výborný recept. S vykostenými morčacími stehnami nemá chybu, dusím cca 40 min a jablká sa zatiaľ rozvaria a pekne zahustia omáčku. Citrón to doladí do parády. Ešte raz ďakujem za skvelý recept
mariamka
@tiginko :) pan Hadrbolec by bol urcite rad, mal by sa registrovat,, :) dakujem pekne, ze tento sprostredkovany recept ma taku pozitivnu odozvu, ja malokedy kombinujem maso s ovocim, snad len jablka su vynimka, a s hydinou ladia asi najviac, dobre si to vymyslela
radost
@Mariamka
stojím u teba za dverami..s novotami..
uvarené..ochutnané..bezchybné..
surovín málo..roboty málo..skúsiť - to za to stálo..
z morčacieho výrezu..
aaa-recept mám aj v knižke:
Recepty starej mamy..autori:Martišová + Martiš
mám vás tu na VARECHE rada..
vždy babka nájde čo jednoduché variť..keď hľadá..
ešte halušky urobiť..
dedko dnes turistickú sezonu otvára..
babka k spokojnosti obed dovára..
majme šťastný deň..:-)
mariamka
Joj @Radost (20.3.2016 10:00) ci mam radost :) Tak som asi neobjavila Ameriku, ked to aj v knihe pisu.. hlavne, ze spokojnost, tiez som za jednoduche varenie, aby bol cas na tu turistiku, musím aj mojho nakopnut, vonku je krasne, /nech sa dedko nestratí:)/ pekny den prajem a dakujem!

tiginko
ešte raz sa ospravedlňujem pánovi Hadrbolcovi a jeho žiačke Katke za "prznenie" jeho receptu, ale neodolala som: vďaka @methi mám doma celkom slušnú zásobu korenín, takže dnes som kari doplnila senovkou a amchoroom a použila kokosovú smotanu. Veľmi spokojivý level podotýkam. Ono už originál je veľmi chutná rýchlovka. Fotka nebude, moja ČSOB bežkyňa to rýchlo s ryžou sfutrovala, aby nemala na svoj popoludňajší výkon plné brucho. Nám už zostalo len pekne vypečené kolienko podľa @enerrgizer . My chudáci! :-)
mariamka
@Tiginko (2.4.2016 12:09)

tiginko co to tu splietas? som troska mimo obraz :) ale sportovcom fandim,, a pekne si to vytunila,, a kolko sa bezi?
tiginko
ja som si myslela, že som to nakoniec uviedla na správnu koľaj, asi dnes nie sme naladené na rovnakú nôtu :-) Už minule som sa ospravedlňovala p.Hadrbolcovi za menšie zmeny, tak dnes znova, že by si toto myslela mojim splietaním ? :-)
Dnes sa beží okrem rôznych iných sprievodných akcií 10km a zajtra maratón, polmaratón a štafety
mariamka
myslela som, ze komentujes iny recept :) necitam to tu uz tak pravidelne, snad Hadrbolec hej :) drzim palce
luss44
@Mariamka , dnes som vykutrala v KK tento rcp na rýchlu večeru, chutilo, dala som 1 jablko, nabudúce dám 2 aby ich bolo viac cítiť. Výborná večera za málo roboty, to vítam :) Vdaka za rcp.


mariamka
@Luss44 (1.12.2016 21:04) Mila Luss dakujem pekne za vykutranie receptu :) som rada, ze chutilo, vdaka za pozitivnu zdokumentovanu odozvu, tiez preferujem "za malo prace vela muziky" Hadrbolec vecne zivy! :)
cesminaz
Na tento tvoj receptík som sa chystala uz dávno,no nikdy som nemala doma Kari korenie :-) No dnes som tak akurat rozmysla,čo by som tak uvarila s kari,lebo syn minule kúpil.Rozkazal si dnes nejakú novotu s kari :-) No a zrazu som si spomenula na tento tvoj recept.Ani minutu som nevahala a pustila sa donho.Použila som vykostené stehná,ktore som pokrajala na kusky.Jedlo je super milá @Mariamka :-) urcite som ho nerobila posledný krat.Jablká aj ochutia a aj zahustia.Pridala som trolinku citronu.Mali sme to s hnedou ryžou.Dakujem za receptik! Pozdravujem!


mariamka
@Cesminaz (9.2.2018 19:39)

mna picne :) aku ty mas pamat @Cesminka :) ja tiez kari malo pouzivam, v niektorych jedlach mi vadi, ale tu sedi, som rada, ze si vyskusala a vasej rodinke chutilo, viem, ze mas svoje osvedcene, a to len potesi, ked vyskusas aj ine, ja sa tiez na vela tvojich chystam, snad dozijem :) pozdravujem, krasny servis :)
cesminaz
@Mariamka (9.2.2018 20:13)

:-)) veru nezabudla,toto tvoje jedlo sa mi vrilo do pamäti ;-)) a chutilo fakt vsetkym!
cesminaz
Milá @mariamka pripomínam tento tvoj skvelý receptík, ktorý sa už u nás udomácnil :-) Je to naozaj skvelé jedlo. Bol dnes na obed aj s jasmínovou ryžou :-) Pozdravujem!


mariamka
@cesminaz (29.9.2020 17:31)

Milá @Cesm ínka :) Vyzerá už na pohľad lákavo. Som potešená a Hadrbolec dúfam tiež, isto sa mu čká :) Je to naozaj chutná rýchlovka, keď je k dispozícii kvalitné kuracie. Jasmínovú ryžu tiež preferujem. Ďakujem za odozvu a že ste spokojní, to ma teší. Vždy potešíš :) Pekný deň a pevné zdravie celej rodinke.
marienka44
Prosím recept na tvarohové halušky, ďakujem.
Masko vyskusam, nemám teraz suroviny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia