Jablkové kolieska

Viliam Bokros
šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave, 1. apríla 2010
Jablkové kolieska
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

450 g
300 g
150 g
2 ks
 štipka
2 kg
300 g
1 PL
2 ks
4 dl




Postup

  1. 1

    Z múky, masla, práškového cukru, vajec a soli zarobíme linecké cesto, ktoré potom vtláčame do pripravených formičiek. Pečieme pri teplote 180-190 o C asi osem až desať minút.

  2. 2

    Medzitým nastrúhame jablká a dáme ich variť s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a škoricou. Varíme asi 30 minút, jablká sa nesmú celkom rozvariť. Uvarené jablká necháme vychladnúť a potom ich rozdelíme do upečených košíčkov.

  3. 3

    Dáme do chladničky a vyšľaháme šľahačku. Dáme ju do ozdobného vrecúška a jednotlivé kolieska ozdobíme podľa fantázie.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Upečené košíčky z lístkového cesta môžete naplniť rôznymi plnkami - výborná je napríklad tvarohová s hrozienkami. V sezóne sú skvelé aj náplne s drobným ovocím - malinami či černicami.

Diskusia k receptu

vcelka
Dnes sa da kúpiť všetko. Reštaurácie a ich šéfkuchári a cukrári nemajú problém zohnať hocičo, najmä v Bratislave. Nemusia chodiť ani za dvanástimi mesiačikmi... :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia