Jablkové koláčiky s karamelom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 5. novembra 2014

Pre tento recept som dnes varila tú slanú karamelovú dobrotu, jablká, škorica, karamel sú moje obľúbené suroviny. Koláčiky sú také jednohubky, aspoň netreba krájať, Zobraziť celý popisPre tento recept som dnes varila tú slanú karamelovú dobrotu, jablká, škorica, karamel sú moje obľúbené suroviny. Koláčiky sú také jednohubky, aspoň netreba krájať, to ja nerada :)

18ks
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

300 g
200 g
200 g
1/2 balenia
1/4 lyžičky
Plnka:
3 ks
1/2 ks
1/2 lyžičky
2 lyžice
 na potretie




Postup

  1. 1

    Múku s maslom, soľou a PDP rýchlymi pohybmi spojíme v mrveničku, pridáme smotanu a vymiesime cesto, ktoré uložíme do chladu.

    Jablkové koláčiky s karamelom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si očistíme jablká, zbavíme jadier, nakrájame na drobno, pokvapkáme citrónom a zmiešame s cukrom a škoricou...

    Jablkové koláčiky s karamelom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vyberieme z chladničky, na pomúčenej doske rozvaľkáme a povykrajujeme koleska.

    Jablkové koláčiky s karamelom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na jedno koliesko dáme za lyžičku jabĺk, polejeme ich lyžičkou karamelu, na druhom koliesku urobíme tri zárezy a položíme na plnku. Vidličkou dobre popritláčname.

    Jablkové koláčiky s karamelom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov.

    Jablkové koláčiky s karamelom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláčiky voňajú po celej kuchyni, sú rýchlo hotové, vhodné aj na desiatu, alebo raňajky. Môžete ich ešte povrchu poliať tým posoleným karamelom, chutí to skvelo, aspoň mne :)

    Jablkové koláčiky s karamelom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

beatacsontosova
veľmi podobný recept som našla na jednej českej stránke, plnka bola s karamelkami a jablkami, som ju mala uloženú že cez víkend vyskúšam, si ma predbehla :-)
kukulienka71
sú utešené! krehké cesto s takou plnkou musí byť dobrota:-) tiež radšej vyrábam kúsky do ruky ako krájam;-) 5*, šikulka!
afataga
moze byt, jeden by som si dala ku kave, preco nie sol do karamelu, ked predavaju aj horku cokoladu so solou, mne chuti, ale viac mi chuti s chilli :-)
havino
pekne vyzerajú, smotana v ceste, zaručená chuť, poleva viem, že je to výborné, suseda robila s tou soľou, už to tu kdesi podobné na vareche bolo, skúsila som u nej, mne osobne chutila
zuzanka1367
@paeva @radados ť už pridala link, za čo jej ďakujem, @jarunka ,@smejkad ,@frezia ďakujem za milé slová, @pusta ,@mariamka @brambora cením si Vašu pochvalu, @eatascontosova každý recept je originál, pridaj bude z čoho vyberať, @kukulienka71 presne ako píšeš, cesto je krehké, vďaka, @alex37 ,@terinka55 ,@margaretka28 , vďaka, vyskúšajte, poteším sa, @afataga ,čokoláda s chilli je veľká pochúťka, aj snickers je zo solenými orieškami a je dobrý, jeden ku káve ostal:) @babkamt ,@finczi ,@neposed ďakujem aj za pochvalu fotky, aspoň bola snaha pekne odfotiť :) @havino áno, tá smotana je lahodná, ako aj osolený karamel, vieš o čom to je, ďakujem.
zuzanka1367
@kukulienka71 Ty si rýchlejší brat blesku, čo tam po fotke, hlavne, že chutili. Potešila si ma :) @ivav ,@cesminaz ďakujem Vám. Budem rada keď ich ochutnáte, sú nenáročné, aj na prípravu aj na suroviny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia