Jablkové koláče (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Z jedného cesta 4 druhy koláčov

Postup

  1. Z múky, droždia, masla, mlieka, vajíčka a cukru pripravíme kysnuté cesto. Rozvaľkáme na veľkosť plechu. Pomôže mi papier na pečenie.
  2. Preložíme na plech aj s papierom na pečenie a poukladáme na tenké plátky nakrájané jablká, posypeme škoricou, škoricovým cukrom a cukrom.
  3. Môžeme pridať aj nasekané orechy. Pečieme pri teplote 150°C 20 minút
  4. Na ďalší vyvaľkaný plát pridáme nastrúhané jablká, ktoré sme v mise ochutili cukrom, škoricovým cukrom a šťavu, ktorá zostala si odložíme. Môžme pridať hrozienka. Zavinieme.
  5. Do šťavy z jabĺk pridáme zomletý mak a cukor, alebo hotovú makovú plnku a navrstvíme na ďalší plát cesta a zavinieme
  6. Ešte mi zostalo cesto tak pokračujem kakaovou plnkou, lebo už sa minuli očistené jablká. Zmiešam tri kopcové lyžice kakaa a práškového cukru a peosejem priamo na cesto, pokvapkám rozpusteným maslom a zaviniem.
  7. Každý závin potrieme vajíčkom a pečieme pri 150°C do zlatista.
  8. Z jedného cesta z kila hladkej múky máme 4 druhy koláčov.