Jablkové koláče (fotorecept)

Jablkové koláče (fotorecept)
Foto: rennatte
rennatteRennatte, recept pridal: 3. októbra 2011 0:58Ďalšie jeho recepty

Z jedného cesta 4 druhy koláčov

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Z múky, droždia, masla, mlieka, vajíčka a cukru pripravíme kysnuté cesto. Rozvaľkáme na veľkosť plechu. Pomôže mi papier na pečenie.
Jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 1

2

Preložíme na plech aj s papierom na pečenie a poukladáme na tenké plátky nakrájané jablká, posypeme škoricou, škoricovým cukrom a cukrom.
Jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 2

3

Môžeme pridať aj nasekané orechy. Pečieme pri teplote 150°C 20 minút
Jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 3

4

Na ďalší vyvaľkaný plát pridáme nastrúhané jablká, ktoré sme v mise ochutili cukrom, škoricovým cukrom a šťavu, ktorá zostala si odložíme. Môžme pridať hrozienka. Zavinieme.
Jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 4

5

Do šťavy z jabĺk pridáme zomletý mak a cukor, alebo hotovú makovú plnku a navrstvíme na ďalší plát cesta a zavinieme
Jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 5

6

Ešte mi zostalo cesto tak pokračujem kakaovou plnkou, lebo už sa minuli očistené jablká. Zmiešam tri kopcové lyžice kakaa a práškového cukru a peosejem priamo na cesto, pokvapkám rozpusteným maslom a zaviniem.
Jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 6

7

Každý závin potrieme vajíčkom a pečieme pri 150°C do zlatista.
Jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 7

8

Z jedného cesta z kila hladkej múky máme 4 druhy koláčov.
Jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marcy, 3. októbra 2011 o 09:16
    ako od mamičky :-D....sú nadýchané, raz som skúšala s kakaom a vytlačila som stáčaním maslo von....s BB pudingom som nosila na internát :-) neznáááášala som nedele,kedy som musela opustiť domácu pohodu


  • akeber, 3. októbra 2011 o 09:34
    krásne.......origoš.....na záviny a štrúdle nemám rada lístkové cesto pripadá mi to také klamané......nie je nad miesené.....určite aj chutné ponukla by som sa :-)


  • medovnicek, 3. októbra 2011 o 09:59
    super koláčiky


  • dajanca, 3. októbra 2011 o 11:12
    koláčiky sú krásne... no privítala by som v recepte aj množstvá uvedených surovín, mohla by si ich prosím doplniť...


  • danculka, 3. októbra 2011 o 13:13
    Pekné,hlavne makové.:))))


  • kata50, 3. októbra 2011 o 13:33
    Veľmi šikovné. Aj s orechmi by mohlo byť :-))


  • ola111, 3. októbra 2011 o 14:59
    Dobrota,ja najprv makový,potom orechový:-)


  • tetrisss, 3. októbra 2011 o 15:15
    No ty si sikovna! Ale musis mat velku rodinu, ked pecies tolko dobrot. :)


  • diabambulka, 3. októbra 2011 o 19:43
    krásne sa ti podarili...


  • emmatessdad, 5. októbra 2011 o 22:28
    @Rennatte Prosim - kolko toho tam ma vsetkeho byt? Aspon z tych ingrediencii na cesto?
    Dakujem


  • viera1, 5. októbra 2011 o 22:56
    Tak-tak,komu je recept určený ?Skúseným netreba a neskúseným je k ničomu.Skúste s tým niečo urobiť...


  • rennatte, 9. októbra 2011 o 15:45
    ďakujem za pripomienku, vo svojom receptáre to mám poznačené pre seba a robím to automaticky bez váženia, už je to upravené a presný postup na rôzne druhy cesta nájdeš na
    » www.najpecenie.sk/skola-pecenia-videorecepty-ako-upiect/r...


  • emmatessdad, 21. októbra 2011 o 11:31
    @rennatte dakujem :-) uz sme upieklia zjedli bolo to vyborne


  • hanach, 1. novembra 2011 o 10:23
    dobrota ja dávam k maku aj nastrúhané jablčka tak robila maminka chutia



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist