Jablkové gule

katusska311 - bez fotkykatusska311, 25. júla 2014

Tento recept je môj vlastný vímysel dúfam že sa Vám bude páčiť :)

2
porcie
25 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 hrsť
štipka
2,5 ks
 na varenie gulí
kvapka
štipka
2 - 3 ks




Postup

  1. 1

    do misky si nasypeme múku, pridáme vajce a začneme miesiť postupne pridáme vodu a vymiesime cesto do tuha. Jablká si okrájame a pokrájame na kocky. Rozvaľkáme cesto asi na 2 mm, pokrájame na štvorčeky. Pokrájané jablká balíme do nakrájaného cesta.

  2. 2

    do vriacej vody pridáme olej a soľ, pomiešame a vhodíme jablkové gule.

  3. 3

    Gule varíme dokedy nevyplávajú, keď sa tak stane necháme ich tak ešte 2 minúty. gule vyberieme, polejeme maslom posypeme vanilínovým cukrom a strúhankou. Môžeme podávať :)

Diskusia k receptu

radost
Katka
a čo je tvoj vlastný výmysel..??cesto..??jablková náplň..??
jablkové knedličky sú pre nás na 1.mieste-v chuti..len sa horšie robia-bo sa nedajú "zagúľať"..posypané orechmi..strúhankou..tvarohom..jednoducho sladká maškrta..len cesto robím iné..
takže-chválim..bo jedlo je dobré..:-)
zolik
Gule su skovane pod rezancami v plastkovej nadobe.
kakao
Nezáleží, čo to je, treba oceniť, že v 13 rokoch sa niekto aj postaví za šporák, nikto učený z neba predsa nespadol. @katusska311 , recept je solídna, neprekombinovaná klasika. Expertov na gramatiku netreba riešiť, mám taký pocit, že tu chodí príliš veľa (bývalých či súčasných) zamestnancov Jazykovedného ústavu Ľ. Štúra.
pusta
@katusska311 , si veľmi šikovná,m rozvíjaj svoje kuchárske nadšenie dalej!
veľmi sa mi tvoj receptík páči a iste aj vyskúšam :-)
za snahu, nápad a uvarenie a pridanie receptu ti dávam 5*
súhlasím s @kakao , nevešaj hlavičku k vôli somárom, inak sa to nedá povedať a len ty var pekne dalej a pridávaj smelo!!!
a vitaj na vareche, nech sa ti dobre darí :-)))
ywett
@katusska , na svoj vek si veľmi šikovná, len tak ďalej a vitaj medzi nami :-) Mám 9 ročnú dcérku a tiež sa rada zapája a má snahu sa naučiť jednoduché jedlo a aj sa rada učí piecť. Ja ju samozrejme v tom podporujem a vždy ju za jej snahu pochválim. Verím, že si potešila aj tvoju maminu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia