Jablková torta

annywanna - fotkaannywanna, 25. januára 2015
Jablková torta
Foto: annywanna

Skvelá jablková torta ktorú som pripravila skrz toho, že sme mali doma veľa jablk. Po ,,akože upečení" som si dala jeden kúsok, druhý kúsok Zobraziť celý popisSkvelá jablková torta ktorú som pripravila skrz toho, že sme mali doma veľa jablk. Po ,,akože upečení" som si dala jeden kúsok, druhý kúsok som dala kamarátke. Po príchode domov z práce som sa zhrozene vrhla na další kúsok len zo strachu, že sa mi už nemusí újsť !!! Ostalo v chladničke už len pár kúskov. A aj to s varovaním, nech sa neopovážim to dojesť, pretože mamina sa spolieha na to, že na nasledujúci deň po príchode z práce ju bude táto jablková torta čakať v chladničke :)

Suroviny

9 ks




Postup

  1. 1

    Do tortovej formy natlačíme nastrúhané jablká zmiešane s vločkami a vanilkou. Na vrch pridáme opäť nastruhané jablká s mrkvou, medom a citrónovou šťavou, posypané škoricou a zmesou orieškov.

  2. 2

    Poslednú tretiu vrstvu zmiešame opäť jablká s vločkami a karobovým práškom. Navrch nasypeme zmes orieškov.

    Jablková torta - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

motyka
prepošlem recept neteri. Ona aj jej priateľ takéto recepty milujú. Tento urobím aj ja. Veľmi zdravé mlsanie. Neviem ale, čo je karobový prášok? Nepoužívam to. Dostanem odpoveď? Ďakujem.
annywanna
Karobový prášok inak svätojánsky chlieb je čosi ako kakao, len je to takmer čiernej farby. V porovnaní s obyčajným kakaom má 3x viac obsahu vápnika, menej tukov a kalórii. Má výraznejšiu chuť a farbu. Je o čosi drahší ale vydrží niekoľko násobne dlhšie ako obyčajné kakao. Má aj mierne sladkastú chuť, takže pri použití karobu sa dáva automaticky menej sladidla. Môžem len odporučiť :) V recepte to môžete zameniť však za klasické kakao. A naozaj je to veľmi zdravé a chutné mlsanie, kedže jablka sú jedno z najzdravších druhou ovocia :-)
evanaaa
Kedysi, ako mladá, sa pamätám, že lusky svätojánskeho chleba bolo kedysi dostať voľne kúpiť, teraz je to niečo, čo sa nezoženie ľahlo, ak vôbec, a karob takisto, len v špecializ. predajniach.
Inak, @annywanna , tento dezert je z tých, ktoré sa dajú jesť bez výčitiek svedomia a ešte aj prospeje zdraviu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia