Jablková torta k narodeninám videorecept

zuckersuess - fotkazuckersuess, 20. januára 2017

Táto jablková torta chuťovo dostala každého, kto ju ochutnal :) Suroviny sú uvedené na 26 cm tortovú formu. Recept je jednoduchý a naozaj veľmi chutný. Tak Zobraziť celý popisTáto jablková torta chuťovo dostala každého, kto ju ochutnal :) Suroviny sú uvedené na 26 cm tortovú formu. Recept je jednoduchý a naozaj veľmi chutný. Tak dobrú chuť.

60 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
125 g
125 g
1 ks
250 g
1/2 balíčka
Jablková plnka:
1 kg
750 ml
200 g
2 balíčky
1 balíček
Šľahačka:
500 ml
1 - 2 balíčky
2 balíčky
Čokoládová poleva:
200 - 300 g
200 g




Postup

Diskusia k receptu

zuckersuess
@Zinnajdha (20.1.2017 10:54)

Ďakujem :) Chutí naozaj super, ja som síce skôr čokoládový fanúšik, ale túto jablkovú som určite nepiekla posledný krát :)
zuckersuess
@Monty469 (20.1.2017 19:07)

Obdarovana osoba-svokor povedal, ze v zivote este lepsiu tortu nejedol :))
Co mna samozrejme velmi potesilo :)
dvorka
Dala som sa zlákať receptom so skvelými surovinami, aj keď videorecepty, zo zásady ignorujem. Sú zbytočne rozvláčne, ja kým prídem do kuchyne tak zabudnem postup aj keď si stále myslím, že ho budem vedieť. A tak počas prípravy som musela asi tri krát prehrávať so zapatlanými rukami video. A aj pre tento moment nemám videorecepty rada.
Jedno však prispievateľka neupresnila. Nieje napísané ani povedané aká múka na cesto, množstvo jabĺk v celku alebo očistené, veľkosť formy. A asi aj preto sa moja torta správa úplne rozdielne ako vo videu. Plnka mi nie klesla, ale narástla a to asi až centimeter nad formu a ešte aj kvapkala po troške na spodok šporáku takže tu mám v celom byte riadny smrad. Som zvedavá aká bude po vychladnutí. Dúfam len, že bude držať svoj tvar. Ináč, cesto aj puding s jablkami je fajné (chutnala som pred vložením do rúry). No dala som polovičnú dávku cukru aj do cesta aj do plnky, lebo sa mi zdali uvedené množstvá zbytočne vysoké. Dám foto po vychladnutí a prípadnom ozdobení torty.
zuckersuess
@Dvorka (24.1.2017 17:40)

Tak to mi je luto, forma je 26 cm, idem to upravit a jablcka kilo ako v recepte, pred nakrajanim. Muku neuvadzam preto, lebo tu je muka ina ako u nas, tu sa vola weissmehl, co je teda biela muka :)))
Aku si pouzila? Myslim, ze tam by sa nemalo nic pokazit, ci uz s hladkou alebo polohrubou
V rure najprv plnka narastie, ale po vychladnuti padne a preco kvapkala, to ozaj netusim
Ale dakujem krasne za prispevok, aspon viem, co mozem urobit nabuduce lespie :)
dvorka
No, už viem prečo mi plnka vytekala. Veľa plnky do malej formy. Ale ináč, torta fantastická. Ja si upravím suroviny podľa svojej 22 cm formy (teda mám aj 26 cm-trovú, no z videa mi pripadala taká malá ako moja).
Tortu som piekla pre mamku k narodkám práve preto, lebo viem že všetko čo je jablkové zbožňuje. Síce tá moja bola "lávová" nakoľko pre nedostatok času som ju piekla len pár hodín pred odchodom z domu a tak pri krájaní bola ešte teplá, ale aj taká mala svoje čaro. No a po odložení do chladničky ju ešte ocko s mamkou mali pred spaním raz, už stuhnutú a ráno mi mamka volala a vychválila že akú skvelú tortu som upiekla. Určite ju ešte tento víkend upečiem, len čo si prinesiem zo záhrady jablká.
Fotku zatiaľ nemám, fotil manžel. A vlastne na nej ani nič zaujímavé nebolo. Len zmena v tom, že som nedávala šľahačku ale len čokoládovú polevu. A, Veľká vďaka za recept.
zuckersuess
@Dvorka (25.1.2017 09:13)

Tak to som veľmi rada. Ja som piekla jablkovú tiež práve preto, lebo viem, že svokor všetko jablkové zbožňuje. A mala som čo robiť po upečení, aby som ju neochutnala :)) Krásne mi rozvoniavala v celom byte.
Šľahačka ani vôbec nemusí byť. Dá sa nahradiť buď len posypaním cukrom alebo ako píšeš čokoládou alebo hocičím, čo má kto rád :)
Aj jabĺčkami, ale to som sa bála, že mi vyschnú, tak som to nechala tak