Jablková štrúdľa

Jablková štrúdľa
Foto: janette4
janette4Janette4, recept pridal: 13. októbra 2011 14:32Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od mojej mamy a tá od svojej mamy.Robím ho rada a často,lebo nevyžaduje veľa času.

Suroviny

6
porcií
30
minút
príprava
60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Zo všetkých surovín si zamiesime cesto,vytvarujeme do 2bochníkov,odložíme a prikryjeme na 15min.teplým hrncom.Zatiaľ si môžme nachystať plnku.Odležané bochníky rozvaľkáme,naplníme(napr.jablká+vanil.cukor+škoric.cukor+strúhanka+škorica,príp.mak, orechy,višne a pod.).Nám chutí najviac jablková,vtedy dávam aj strúhanku,aby zachytila šťavu z jabĺčok a všetka mi nevytiekla.Okraje potrieme žĺtkom a zahneme.
Jablková štrúdľa - obrázok 1

2

Zrolujeme a dáme na vymastený plech.Keď sa nám štrúdľa niekde roztrhne,"zalepíme" ho kúskom cesta,ja si vždy pre istotu kúsok odložím.
Jablková štrúdľa - obrázok 2

3

Potrieme vajíčkom a vidličkou popicháme,aby mala kam unikať para z dusiacich sa jabĺk.
Jablková štrúdľa - obrázok 3

4

Pečieme na 180st.asi 1hod.,kým povrch nie je zlatohnedý.
Jablková štrúdľa - obrázok 4

5

Nech sa páči fajnový,šťavnatý koláčik:
Jablková štrúdľa - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sany11, 13. októbra 2011 o 14:43
    krasne.uz som si ulozila recept a vyskusam.taketo kolaciky milujeme.


  • babina28, 13. októbra 2011 o 15:44
    štrúdle milujem a táto tvoja vyzerá výborne.Urobím a napíšem aká bola.


  • sonulienka, 13. októbra 2011 o 16:59
    ukladám naozaj vyzerá výborne - skúsim


  • rela, 13. októbra 2011 o 18:01
    Mne sa štrúdľa vždy praskne aj záviny z kysnutého cesta. Neviem či dávam koláč do horúcej rúry alebo kde robím chybu. Ďakujem za radu, odložím si kúsok cesta a vyskúšam.


  • prevu, 13. októbra 2011 o 20:13
    Strudle mam velmi rad,skusam piect sladke,urcite ju vyskusam,vyzera skvele


  • evanaaa, 14. októbra 2011 o 15:42
    Musí tam byť múka špeciál, nedalo by sa zo špaldovej hladkej, alebo inej hl. celozrnnej? Lebo sa mi štrudla páči.


  • janette4, 14. októbra 2011 o 21:03
    @evanaaa tak to neviem,nerobila som.ale keď vyskúšaš,daj vedieť,aká bola,skúsila by som aj diétnejšiu verziu :-)


  • valeri, 16. októbra 2011 o 09:55
    štrúdle to je moje :-)), podarila sa Ti na výbornú. Mám už niekoľko receptov, ale vyskúšam aj tento, ukladám.


  • dvojicky, 18. októbra 2011 o 07:37
    dnes ju idem piect dufam ze sa mi vydari:)napisem


  • janette4, 18. októbra 2011 o 09:21
    @dvojicky určite sa vydarí,nie je tam čo pokaziť :)


  • dvojicky, 18. októbra 2011 o 22:50
    podarila sa mi a je velmi chutna ...robila som jablkovu aj makovu ale to cesto je najlepsie iba na jablkovu makova je taka suchsia :)


  • janette4, 19. októbra 2011 o 09:27
    @dvojicky makovú dávam aj s jablkami,ešte som nerobila čisto makovú a vtedy tam nedám strúhanku,lebo ten mak tú šťavu z jabĺk vypije.


  • glosterka, 18. septembra 2012 o 16:55
    Ďakujem za receptík. Skúsim ju spraviť dnes zo špaldovej hladkej múky. Neviem či ju skúšala robiť zo špaldovky aj @evanaaa... Ak áno, aká bola?


  • 3sandra3, 18. septembra 2012 o 17:13
    krásna štrúdlička


  • machalica, 5. októbra 2012 o 11:11
    Výborná.Dnes som upiekla.


  • 17lulu171, 12. októbra 2012 o 19:27
    ja som ju robila akurát teraz len je nejaká tvrdá...všetko som spravila tak ako bolo v recepte a neviem kde som mohla spraviť chybu..


  • rendita, 11. februára 2014 o 13:39
    ja robievam túto skvelú štrúdľu :)
    » www.dobre-recepty.sk/detail/39817-strudla/...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist