Jablková štrúdľa

Jablková štrúdľa
Foto: janette4
janette4Janette4, 35 ročná žena, StaráTurá, recept pridala: 13. októbra 2011 14:32Ďalšie jej recepty

Tento recept mám od mojej mamy a tá od svojej mamy.Robím ho rada a často,lebo nevyžaduje veľa času.

Suroviny

6
porcií
30
minút
príprava
60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Zo všetkých surovín si zamiesime cesto,vytvarujeme do 2bochníkov,odložíme a prikryjeme na 15min.teplým hrncom.Zatiaľ si môžme nachystať plnku.Odležané bochníky rozvaľkáme,naplníme(napr.jablká+vanil.cukor+škoric.cukor+strúhanka+škorica,príp.mak, orechy,višne a pod.).Nám chutí najviac jablková,vtedy dávam aj strúhanku,aby zachytila šťavu z jabĺčok a všetka mi nevytiekla.Okraje potrieme žĺtkom a zahneme.
Jablková štrúdľa - obrázok 1

2

Zrolujeme a dáme na vymastený plech.Keď sa nám štrúdľa niekde roztrhne,"zalepíme" ho kúskom cesta,ja si vždy pre istotu kúsok odložím.
Jablková štrúdľa - obrázok 2

3

Potrieme vajíčkom a vidličkou popicháme,aby mala kam unikať para z dusiacich sa jabĺk.
Jablková štrúdľa - obrázok 3

4

Pečieme na 180st.asi 1hod.,kým povrch nie je zlatohnedý.
Jablková štrúdľa - obrázok 4

5

Nech sa páči fajnový,šťavnatý koláčik:
Jablková štrúdľa - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sany11, 13. októbra 2011 o 14:43
    krasne.uz som si ulozila recept a vyskusam.taketo kolaciky milujeme.


  • babina28, 13. októbra 2011 o 15:44
    štrúdle milujem a táto tvoja vyzerá výborne.Urobím a napíšem aká bola.


  • sonulienka, 13. októbra 2011 o 16:59
    ukladám naozaj vyzerá výborne - skúsim


  • rela, 13. októbra 2011 o 18:01
    Mne sa štrúdľa vždy praskne aj záviny z kysnutého cesta. Neviem či dávam koláč do horúcej rúry alebo kde robím chybu. Ďakujem za radu, odložím si kúsok cesta a vyskúšam.


  • prevu, 13. októbra 2011 o 20:13
    Strudle mam velmi rad,skusam piect sladke,urcite ju vyskusam,vyzera skvele


  • evanaaa, 14. októbra 2011 o 15:42
    Musí tam byť múka špeciál, nedalo by sa zo špaldovej hladkej, alebo inej hl. celozrnnej? Lebo sa mi štrudla páči.


  • janette4, 14. októbra 2011 o 21:03
    @evanaaa tak to neviem,nerobila som.ale keď vyskúšaš,daj vedieť,aká bola,skúsila by som aj diétnejšiu verziu :-)


  • valeri, 16. októbra 2011 o 09:55
    štrúdle to je moje :-)), podarila sa Ti na výbornú. Mám už niekoľko receptov, ale vyskúšam aj tento, ukladám.


  • dvojicky, 18. októbra 2011 o 07:37
    dnes ju idem piect dufam ze sa mi vydari:)napisem


  • janette4, 18. októbra 2011 o 09:21
    @dvojicky určite sa vydarí,nie je tam čo pokaziť :)


  • dvojicky, 18. októbra 2011 o 22:50
    podarila sa mi a je velmi chutna ...robila som jablkovu aj makovu ale to cesto je najlepsie iba na jablkovu makova je taka suchsia :)


  • janette4, 19. októbra 2011 o 09:27
    @dvojicky makovú dávam aj s jablkami,ešte som nerobila čisto makovú a vtedy tam nedám strúhanku,lebo ten mak tú šťavu z jabĺk vypije.


  • glosterka, 18. septembra 2012 o 16:55
    Ďakujem za receptík. Skúsim ju spraviť dnes zo špaldovej hladkej múky. Neviem či ju skúšala robiť zo špaldovky aj @evanaaa... Ak áno, aká bola?


  • 3sandra3, 18. septembra 2012 o 17:13
    krásna štrúdlička


  • machalica, 5. októbra 2012 o 11:11
    Výborná.Dnes som upiekla.


  • 17lulu171, 12. októbra 2012 o 19:27
    ja som ju robila akurát teraz len je nejaká tvrdá...všetko som spravila tak ako bolo v recepte a neviem kde som mohla spraviť chybu..


  • rendita, 11. februára 2014 o 13:39
    ja robievam túto skvelú štrúdľu :)
    » www.dobre-recepty.sk/detail/39817-strudla/...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist