Jablková štrúdľa

Jablková štrúdľa
Foto: janette4
janette4Janette4, recept pridal: 13. októbra 2011 14:32Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od mojej mamy a tá od svojej mamy.Robím ho rada a často,lebo nevyžaduje veľa času.

Suroviny

6
porcií
30
minút
príprava
60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Zo všetkých surovín si zamiesime cesto,vytvarujeme do 2bochníkov,odložíme a prikryjeme na 15min.teplým hrncom.Zatiaľ si môžme nachystať plnku.Odležané bochníky rozvaľkáme,naplníme(napr.jablká+vanil.cukor+škoric.cukor+strúhanka+škorica,príp.mak, orechy,višne a pod.).Nám chutí najviac jablková,vtedy dávam aj strúhanku,aby zachytila šťavu z jabĺčok a všetka mi nevytiekla.Okraje potrieme žĺtkom a zahneme.
Jablková štrúdľa - obrázok 1

2

Zrolujeme a dáme na vymastený plech.Keď sa nám štrúdľa niekde roztrhne,"zalepíme" ho kúskom cesta,ja si vždy pre istotu kúsok odložím.
Jablková štrúdľa - obrázok 2

3

Potrieme vajíčkom a vidličkou popicháme,aby mala kam unikať para z dusiacich sa jabĺk.
Jablková štrúdľa - obrázok 3

4

Pečieme na 180st.asi 1hod.,kým povrch nie je zlatohnedý.
Jablková štrúdľa - obrázok 4

5

Nech sa páči fajnový,šťavnatý koláčik:
Jablková štrúdľa - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sany11, 13. októbra 2011 o 14:43
    krasne.uz som si ulozila recept a vyskusam.taketo kolaciky milujeme.


  • babina28, 13. októbra 2011 o 15:44
    štrúdle milujem a táto tvoja vyzerá výborne.Urobím a napíšem aká bola.


  • sonulienka, 13. októbra 2011 o 16:59
    ukladám naozaj vyzerá výborne - skúsim


  • rela, 13. októbra 2011 o 18:01
    Mne sa štrúdľa vždy praskne aj záviny z kysnutého cesta. Neviem či dávam koláč do horúcej rúry alebo kde robím chybu. Ďakujem za radu, odložím si kúsok cesta a vyskúšam.


  • prevu, 13. októbra 2011 o 20:13
    Strudle mam velmi rad,skusam piect sladke,urcite ju vyskusam,vyzera skvele


  • evanaaa, 14. októbra 2011 o 15:42
    Musí tam byť múka špeciál, nedalo by sa zo špaldovej hladkej, alebo inej hl. celozrnnej? Lebo sa mi štrudla páči.


  • janette4, 14. októbra 2011 o 21:03
    @evanaaa tak to neviem,nerobila som.ale keď vyskúšaš,daj vedieť,aká bola,skúsila by som aj diétnejšiu verziu :-)


  • valeri, 16. októbra 2011 o 09:55
    štrúdle to je moje :-)), podarila sa Ti na výbornú. Mám už niekoľko receptov, ale vyskúšam aj tento, ukladám.


  • dvojicky, 18. októbra 2011 o 07:37
    dnes ju idem piect dufam ze sa mi vydari:)napisem


  • janette4, 18. októbra 2011 o 09:21
    @dvojicky určite sa vydarí,nie je tam čo pokaziť :)


  • dvojicky, 18. októbra 2011 o 22:50
    podarila sa mi a je velmi chutna ...robila som jablkovu aj makovu ale to cesto je najlepsie iba na jablkovu makova je taka suchsia :)


  • janette4, 19. októbra 2011 o 09:27
    @dvojicky makovú dávam aj s jablkami,ešte som nerobila čisto makovú a vtedy tam nedám strúhanku,lebo ten mak tú šťavu z jabĺk vypije.


  • glosterka, 18. septembra 2012 o 16:55
    Ďakujem za receptík. Skúsim ju spraviť dnes zo špaldovej hladkej múky. Neviem či ju skúšala robiť zo špaldovky aj @evanaaa... Ak áno, aká bola?


  • 3sandra3, 18. septembra 2012 o 17:13
    krásna štrúdlička


  • machalica, 5. októbra 2012 o 11:11
    Výborná.Dnes som upiekla.


  • 17lulu171, 12. októbra 2012 o 19:27
    ja som ju robila akurát teraz len je nejaká tvrdá...všetko som spravila tak ako bolo v recepte a neviem kde som mohla spraviť chybu..


  • rendita, 11. februára 2014 o 13:39
    ja robievam túto skvelú štrúdľu :)
    » www.dobre-recepty.sk/detail/39817-strudla/...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist