Jablková štrúdla

Jablková štrúdla
Foto: sissi29
sissi29Sissi29, recept pridal: 5. apríla 2011 11:25Ďalšie jeho recepty

Od mojej naj mamičky

Suroviny

20-30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Cesto si pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Necháme chvíľku odpočívať.

Medzitým si ošúpeme jablká a zomelieme orechy.
Jablková štrúdla - obrázok 2

Cesto rozdelíme na 3 časti. Prvé cesto si rozvaľkáme a posypeme mletými orechmi...
Jablková štrúdla - obrázok 3

... a postrúhanými jablkami. Posypeme kryštáľovým a škoricovým cukrom a zvinieme.
Jablková štrúdla - obrázok 4

Zvinutú štrúdlu preložíme na maslom vymastený plech, potrieme vajíčkom a dáme spolu s ostatnými piecť do trúby. Keď je štrúdla upečená ešte teplú ju potrieme maslom. Dobrú chuť. ;-)
Jablková štrúdla - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

6 komentárov k receptu
  • kata50, 5. apríla 2011 o 13:23
    Tak štrúdle milujem. A cesto s pivom ...to som ešte nepočula, tak si ukladám. Ďakujem:-))


  • ancicka, 5. apríla 2011 o 13:46
    Cesto s pivom som ešte nerobila.Vyskúšam.kk


  • remcula, 5. apríla 2011 o 13:48
    Pivo je v těstě bezva!!


  • sladkacokolada, 5. apríla 2011 o 19:17
    dnes som robila túto štrúdlu, cesto je veľmi dobré , už som sa na to chystala dávno, lebo už tu je od teba tento istý recept, ale je naozaj vyborná, možem len odporučiť


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • astheart, 6. apríla 2011 o 21:57
    Těsto znám, kdysi ten štrůdl předváděl pan Rosák v televizi Nova. Dělám ten štrůdl často a slavím s ním úspěchy. Je opravdu vynikající.


  • zuzana67, 9. mája 2011 o 20:04
    Robievam klasické záviny, ale pivové cesto som ešte nerobila. Určite vyskúšam.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist