Jablková štrúdla

Jablková štrúdla
Foto: sissi29
sissi29Sissi29, recept pridal: 5. apríla 2011 11:25Ďalšie jeho recepty

Od mojej naj mamičky

Suroviny

20-30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto si pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Necháme chvíľku odpočívať.

2

Medzitým si ošúpeme jablká a zomelieme orechy.
Jablková štrúdla - obrázok 2

3

Cesto rozdelíme na 3 časti. Prvé cesto si rozvaľkáme a posypeme mletými orechmi...
Jablková štrúdla - obrázok 3

4

... a postrúhanými jablkami. Posypeme kryštáľovým a škoricovým cukrom a zvinieme.
Jablková štrúdla - obrázok 4

5

Zvinutú štrúdlu preložíme na maslom vymastený plech, potrieme vajíčkom a dáme spolu s ostatnými piecť do trúby. Keď je štrúdla upečená ešte teplú ju potrieme maslom. Dobrú chuť. ;-)
Jablková štrúdla - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kata50, 5. apríla 2011 o 13:23
    Tak štrúdle milujem. A cesto s pivom ...to som ešte nepočula, tak si ukladám. Ďakujem:-))


  • ancicka, 5. apríla 2011 o 13:46
    Cesto s pivom som ešte nerobila.Vyskúšam.kk


  • remcula, 5. apríla 2011 o 13:48
    Pivo je v těstě bezva!!


  • sladkacokolada, 5. apríla 2011 o 19:17
    dnes som robila túto štrúdlu, cesto je veľmi dobré , už som sa na to chystala dávno, lebo už tu je od teba tento istý recept, ale je naozaj vyborná, možem len odporučiť


  • astheart, 6. apríla 2011 o 21:57
    Těsto znám, kdysi ten štrůdl předváděl pan Rosák v televizi Nova. Dělám ten štrůdl často a slavím s ním úspěchy. Je opravdu vynikající.


  • zuzana67, 9. mája 2011 o 20:04
    Robievam klasické záviny, ale pivové cesto som ešte nerobila. Určite vyskúšam.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist