Jablková raw roláda
Autor receptu: zuzananoskova
V podstate nepečená "štrúdla". Výborná, sladučká, šťavnatá. Veď vyskúšajte :-)
10 porcií |
15-20 minút príprava |
Postup
- Kardamom som nemala a miesto neho som dala mletú škoricu. Už som si ho kúpila, tak nabudúce s ním ;-) A miesto medu som použila agáve.
- Pomelieme ľan s kardamomom, potom pridáme ďatle, až kým vznikne pevné hladké cestíčko. Vyvaľkáme do tvaru obdĺžníka.
- Jablká olúpeme (ja som nechala aj so šupkou), nastrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vymačkáme zo šťavy a rovnomerne ich rozvrstvíme na pripravený obdĺžnik, pokvapkáme medom a zrolujeme.
- Roládu necháme v chladničke stuhnúť a pred podávaním nakrájame na kúsky.
- Dobrú chuť :-)