Jablková raw roláda

Autor receptu: zuzananoskova

V podstate nepečená "štrúdla". Výborná, sladučká, šťavnatá. Veď vyskúšajte :-)

10
porcií
15-20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kardamom som nemala a miesto neho som dala mletú škoricu. Už som si ho kúpila, tak nabudúce s ním ;-) A miesto medu som použila agáve.
  2. Pomelieme ľan s kardamomom, potom pridáme ďatle, až kým vznikne pevné hladké cestíčko. Vyvaľkáme do tvaru obdĺžníka.
  3. Jablká olúpeme (ja som nechala aj so šupkou), nastrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vymačkáme zo šťavy a rovnomerne ich rozvrstvíme na pripravený obdĺžnik, pokvapkáme medom a zrolujeme.
  4. Roládu necháme v chladničke stuhnúť a pred podávaním nakrájame na kúsky.
  5. Dobrú chuť :-)