Jablková plnka v sliepke

Autor receptu: stefanm

Chcem vás vopred upozorniť , že základnou myšlienkou tejto „práce“ bolo : humorne spracovať zadanie na inovovanie jablčnej náplne sliepky a jej prezentáciu v ktorej budú použité prvky morbidity . K tomu som použil pečené kuracie „hrabáky“ ktoré prezentujem v úvodnej foto . Jedná sa len o ilustračné foto , ktoré som si vytvoril zo "zištných" dôvodov a má za úlohu donútiť väčší počet respondentov k prehliadke tohto „receptu“ !

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Príprava plnky je jednoduchá a spočíva v nakrájani umytých a jadier zbavených jabĺk a ich zmiešaní s nahrubo nakrájanou cibuľou a rozmiešanym vajíčkom , ochutené koreninami a jemne dohustené strúhankou . Takto pripravenou plnkou naplním dutinu sliepky (alebo kurčaťa) otvor uzavrieme a pomaly upečieme .
  2. Podával som so žemľovými knedlíčkami , restovanou ryžou a , samozrejme , pečeným slepačím mäsom preliate výpekom .
  3. Odporúčam : "toto jedlo h o j n e zapíjajte pivom" !!!