Jablková plnka v sliepke
Autor receptu: stefanm
Chcem vás vopred upozorniť , že základnou myšlienkou tejto „práce“ bolo : humorne spracovať zadanie na inovovanie jablčnej náplne sliepky a jej prezentáciu v ktorej budú použité prvky morbidity .
K tomu som použil pečené kuracie „hrabáky“ ktoré prezentujem v úvodnej foto . Jedná sa len o ilustračné foto , ktoré som si vytvoril zo "zištných" dôvodov a má za úlohu donútiť väčší počet respondentov k prehliadke tohto „receptu“ !
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Príprava plnky je jednoduchá a spočíva v nakrájani umytých a jadier zbavených jabĺk a ich zmiešaní s nahrubo nakrájanou cibuľou a rozmiešanym vajíčkom , ochutené koreninami a jemne dohustené strúhankou . Takto pripravenou plnkou naplním dutinu sliepky (alebo kurčaťa) otvor uzavrieme a pomaly upečieme .
- Podával som so žemľovými knedlíčkami , restovanou ryžou a , samozrejme , pečeným slepačím mäsom preliate výpekom .
- Odporúčam : "toto jedlo h o j n e zapíjajte pivom" !!!