Jablko-krúpový puding

Autor receptu: patroveckypitrs

Pretože bol sýty obed tak večera bola ľahká a sladká. Už som tu krúpy pridal iných verziách na tato je sladká. Krúpa aj pohanka sú zdraviu ohromne prospešné.

20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jablka som zbavil šupky a jadier a pokrájal na asi 2 - 3 cm kusy. Krúpy som opláchol v sitku pod vodou.
  2. Dal som do do hrnca a zalial vodou toľko aby bolo 1 cm nad krúpami a jablkami. Teraz som tam pridal víno, med, cukor, mletú škoricu, klinčeky a džem. Dal som to na šporák variť. Džem som použil šípkový zostal mi, tak nech sa nepokazí, keď je otvorený. Od bodu varu som to varil asi 25 minút. Občas som to premiešal, hlavne na začiatku, aby sa nelepilo na dno.
  3. Voda sa mi takmer všetka vytratila. Krúpy boli mäkké jablka tiež . Tak som v troche studenej vody rozmiešal dva sáčky tortová poleva číra. Vlial so to hrnca a pritom miešal nech sa to prevarí. Za chvíľu to začalo dobre hustnúť. Hrniec som odstavil zo sporáka.
  4. A vlial som to do pripravených misiek. Nechal to ochladnúť a večera je hotová. Môžete si to dať aj na raňajky, alebo desiatu, či olovrant. Je to ľahko stráviteľné. Nevyzerá to vábne , ale je to fakt dobre. Želám Vám dobrú chuť.