Jablčník (fotorecept)

Jablčník (fotorecept)
Foto: ketty3811
ketty3811Ketty3811, recept pridal: 6. septembra 2010 21:39Ďalšie jeho recepty

môj obľúbený :-)

Suroviny

30
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si suroviny.
Jablčník (fotorecept) - obrázok 1

2

Z múky,PDP,cukru,vajíčka a palmarínu vymiesime cesto,ktoré necháme trocha oddýchnuť v chladničke.Zatial si nastrúhame jablká,ja som nastrúhala 1O kusov,ale každý môže podľa svojej chuti.
Jablčník (fotorecept) - obrázok 2

3

Cesto si rozdelíme na dve časti.Jednu časť rozvaľkáme a dáme na plech,ktorý buď vymažeme tukom a vysypeme múkou akebo ako ja použijeme fóliu na pečenie.Rozložíme naňho nastrúhané jablká,ktoré posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom.Potom si rozvaľkáme aj druhú časť cesta.
Jablčník (fotorecept) - obrázok 3

4

Druhú časť položíme na jablká,popicháme vidličkou a potrieme mliekom.
Jablčník (fotorecept) - obrázok 4

5

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st.asi 20 minút.Hotový posypeme práškovým cukrom.
Jablčník (fotorecept) - obrázok 5

6

Nakrájame a zjeme. :-)
Jablčník (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • janger, 6. septembra 2010 o 23:21
    Bol vzdy aj moj oblubeny, len nejako som nan pozabudla. Dakujem za pripomenutie...


  • palokuchki, 7. septembra 2010 o 04:32
    Ja tento kolac robim velmi casto, vsetci ho mame radi. Ja ale jablka podusim, pridam hrozienka a zahustim vanilkovym pudingom.


  • lidia3, 7. septembra 2010 o 06:50
    Kolač mame radi robievam ho často a niekedy davam namiesto jablk tvaroh je velmi dobry.


  • alexdidi, 7. septembra 2010 o 07:20
    Tiež ho pečiem často, je to taká stará slovenská klasika a dobrá. Ja tiež jablká podusím...


  • evia, 7. septembra 2010 o 07:27
    Aj ja ho často robím a keď nemám čerstve jablká po ruke dávam strúhané sterilizované. U nás sa volá jablčné pyté.


  • zsuzsu, 7. septembra 2010 o 07:44
    tento je najlepší jablčník,aký poznám :))
    ešte ho robievam tak,že sa trochu pohrám s vrchnou
    časťou cesta,vlnkovým krájačom si narobím pásiky a prekladám na jablká do mriežok...je to také zaujímavejšie... :) ale mína sa rýchlejšie,ako pripravuje,je fakt skvelý :))


  • anajka, 7. septembra 2010 o 08:14
    Poznám,milujeme ho doma a asi sa nedá ani pokaziť.Niekedy ak mi zostali zomleté orechy tak pridám aj tie.


  • coldbery, 7. septembra 2010 o 09:10
    jednoduchy...rýchly...a výborný...proste mňam :-)))


  • tatranka, 7. septembra 2010 o 09:21
    Práve mi manžel doniesol zo záhrady jablká a urobím presne takýto koláčik,len pridávam ešte mak,pretože ho vnúčatá majú taký radi.A keďže je jabĺk veľa ešte bude na nedeľu aj ťahaná štrúdľa.


  • marienka44, 7. septembra 2010 o 10:04
    Aj ja jablka podusim s hrozienkami a na vrstvu jablk nasypem pomlete orechy. Tak je lepsi a viac jablk vlastne dostaneme do kolaca.
    Ked sa jablka nedusia, podobny mucnik sa vola Hrabenkyne rezy


  • deni787, 7. septembra 2010 o 14:21
    Aj já to robievam, ale pridávam troch mletých orechov.Skúsenosť od moje babky....


  • bozulka, 7. septembra 2010 o 16:43
    Jablkový koláč - pyté robievam aj ja na niekoľko spôsobov,tak ako píše @palokuchki , alebo s tvarom alebo len postrúhané a ochutené jablká.Je to vďačný koláčik a veľmi parádny.


  • evanaaa, 7. septembra 2010 o 17:19
    Marienka44, presne tak robievala aj moja mama jabľčkové pité, aj s tymi orechami, dusené jablká, ja som ho kedysi dávno robila, už sa ale nepamätám.


  • dobizu, 7. septembra 2010 o 18:37
    Tak týmto koláčikom sa nedá nič pokaziť, je výborný, chutí malým aj veľkým, rozvonia celý dom a vždy mi pripomenie kuchyňu mojej starkej či babky. A vďaka za podnet, už dávno som ho nerobila, takú som naň dostala chuť, že ho najbližšie vyskúšam a odhodlám sa aj na bezlepkovú verziu :-)


  • fejton1, 7. septembra 2010 o 18:55
    aj ja ho pečiem ale jablka posypavam škoricovym cukrom nie škorcovym


  • fejton1, 7. septembra 2010 o 18:58
    :D


  • ketty3811, 7. septembra 2010 o 20:09
    fejton1,dík za upozornenie,už som si to opravila.:-)A všetkým ďakujem za ohlasy.Tiež som ho dlho nepiekla,ale listovala som si v mojom zošite s receptami a padol mi do oka.Pochutbali sme si.


  • azza, 7. septembra 2010 o 21:13
    je to super recept ,tiež som ho piekol ale akosi ho vytlačili iné recepti,dik za pripomenutie .v priebehu tíždna ho upečiem.


  • lucylee, 8. septembra 2010 o 08:17
    aj moja starká taký robieva, je výborný, raz mi kolegyňa doniesla od svojej budúcej svokry a ten mi nechutil, bol nejaký slaný, tak je asi viac variácií tohto jablčníka...


  • janinamk, 8. septembra 2010 o 09:11
    děvčata, zkuste ještě do těch jablek zamíchat dva pytlíčky zlatého klasu! to je mňamka


  • veronika353, 8. septembra 2010 o 16:24
    S tím Zlatým klasem je to výborné!!


  • ketty3811, 8. septembra 2010 o 20:06
    ten zlatý klas pridávate do podusených jablk?


  • janinamk, 10. septembra 2010 o 16:05
    ne, jen zamíchat do syrových jablek , přidat trochu cukru . je to fakt dobré


  • ketty3811, 10. septembra 2010 o 16:55
    aha,tak najbližšie vyskúšam.


  • 2003alex, 13. septembra 2011 o 12:05
    prave som sa chystala ,tento recept vyskusat ,ale zaskocilo ma to PDP- co to znamena?Vyzera velmi chutne .


  • angiek, 13. septembra 2011 o 15:04
    prasok do peciva :D


  • ketty3811, 13. septembra 2011 o 16:38
    @2003alex ,@angiek má pravdu,je to prášok do pečiva.:-) V rozpise surovín je uvedený.Vyskúšaj,určite ti bude chutiť.Tiež som ho už dlhšie nerobila,dík,že si mi ho pripomenula.:-)


  • fanni, 30. novembra 2011 o 21:27
    dneska som ho upiekla, podaril sa ;-) mnam....zajtra ho beriem do prace pre "moju bandu" -Spanieli a Anglicania :) som zvedava na reakciu. drzte palce


  • turistka, 27. novembra 2012 o 18:03
    @Ketty3811 , pri dnešnej malej túre som objavila , malý neudržiavaný sad s jabloňami, ktorý akosi stratil majiteľa. Jabĺčka ležali na zemi, niektoré už zhnité a tie čo čerstvo spadli som si zopár vzala do mošničky. Na moje prekvapenie pri čistení, nemali ani jedného červíka, chuť vynikajúca. A tak som upiekla teraz pred večerom jablčník, už čakám kedy vychladne. Robila som skoro takisto, dávam polohrubú múku.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist