Jablčník (fotorecept)

Jablčník (fotorecept)
Foto: ketty3811
ketty3811Ketty3811, recept pridal: 6. septembra 2010 21:39Ďalšie jeho recepty

môj obľúbený :-)

Suroviny

30
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Pripravíme si suroviny.
Jablčník (fotorecept) - obrázok 1

Z múky,PDP,cukru,vajíčka a palmarínu vymiesime cesto,ktoré necháme trocha oddýchnuť v chladničke.Zatial si nastrúhame jablká,ja som nastrúhala 1O kusov,ale každý môže podľa svojej chuti.
Jablčník (fotorecept) - obrázok 2

Cesto si rozdelíme na dve časti.Jednu časť rozvaľkáme a dáme na plech,ktorý buď vymažeme tukom a vysypeme múkou akebo ako ja použijeme fóliu na pečenie.Rozložíme naňho nastrúhané jablká,ktoré posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom.Potom si rozvaľkáme aj druhú časť cesta.
Jablčník (fotorecept) - obrázok 3

Druhú časť položíme na jablká,popicháme vidličkou a potrieme mliekom.
Jablčník (fotorecept) - obrázok 4

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st.asi 20 minút.Hotový posypeme práškovým cukrom.
Jablčník (fotorecept) - obrázok 5

Nakrájame a zjeme. :-)
Jablčník (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

29 komentárov k receptu
  • janger, 6. septembra 2010 o 23:21
    Bol vzdy aj moj oblubeny, len nejako som nan pozabudla. Dakujem za pripomenutie...


  • palokuchki, 7. septembra 2010 o 04:32
    Ja tento kolac robim velmi casto, vsetci ho mame radi. Ja ale jablka podusim, pridam hrozienka a zahustim vanilkovym pudingom.


  • lidia3, 7. septembra 2010 o 06:50
    Kolač mame radi robievam ho často a niekedy davam namiesto jablk tvaroh je velmi dobry.


  • alexdidi, 7. septembra 2010 o 07:20
    Tiež ho pečiem často, je to taká stará slovenská klasika a dobrá. Ja tiež jablká podusím...


  • evia, 7. septembra 2010 o 07:27
    Aj ja ho často robím a keď nemám čerstve jablká po ruke dávam strúhané sterilizované. U nás sa volá jablčné pyté.


  • zsuzsu, 7. septembra 2010 o 07:44
    tento je najlepší jablčník,aký poznám :))
    ešte ho robievam tak,že sa trochu pohrám s vrchnou
    časťou cesta,vlnkovým krájačom si narobím pásiky a prekladám na jablká do mriežok...je to také zaujímavejšie... :) ale mína sa rýchlejšie,ako pripravuje,je fakt skvelý :))


  • anajka, 7. septembra 2010 o 08:14
    Poznám,milujeme ho doma a asi sa nedá ani pokaziť.Niekedy ak mi zostali zomleté orechy tak pridám aj tie.


  • coldbery, 7. septembra 2010 o 09:10
    jednoduchy...rýchly...a výborný...proste mňam :-)))


  • tatranka, 7. septembra 2010 o 09:21
    Práve mi manžel doniesol zo záhrady jablká a urobím presne takýto koláčik,len pridávam ešte mak,pretože ho vnúčatá majú taký radi.A keďže je jabĺk veľa ešte bude na nedeľu aj ťahaná štrúdľa.


  • marienka44, 7. septembra 2010 o 10:04
    Aj ja jablka podusim s hrozienkami a na vrstvu jablk nasypem pomlete orechy. Tak je lepsi a viac jablk vlastne dostaneme do kolaca.
    Ked sa jablka nedusia, podobny mucnik sa vola Hrabenkyne rezy


  • deni787, 7. septembra 2010 o 14:21
    Aj já to robievam, ale pridávam troch mletých orechov.Skúsenosť od moje babky....


  • bozulka, 7. septembra 2010 o 16:43
    Jablkový koláč - pyté robievam aj ja na niekoľko spôsobov,tak ako píše @palokuchki , alebo s tvarom alebo len postrúhané a ochutené jablká.Je to vďačný koláčik a veľmi parádny.


  • evanaaa, 7. septembra 2010 o 17:19
    Marienka44, presne tak robievala aj moja mama jabľčkové pité, aj s tymi orechami, dusené jablká, ja som ho kedysi dávno robila, už sa ale nepamätám.


  • dobizu, 7. septembra 2010 o 18:37
    Tak týmto koláčikom sa nedá nič pokaziť, je výborný, chutí malým aj veľkým, rozvonia celý dom a vždy mi pripomenie kuchyňu mojej starkej či babky. A vďaka za podnet, už dávno som ho nerobila, takú som naň dostala chuť, že ho najbližšie vyskúšam a odhodlám sa aj na bezlepkovú verziu :-)


  • fejton1, 7. septembra 2010 o 18:55
    aj ja ho pečiem ale jablka posypavam škoricovym cukrom nie škorcovym


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 14 komentárov)
  • fejton1, 7. septembra 2010 o 18:58
    :D


  • ketty3811, 7. septembra 2010 o 20:09
    fejton1,dík za upozornenie,už som si to opravila.:-)A všetkým ďakujem za ohlasy.Tiež som ho dlho nepiekla,ale listovala som si v mojom zošite s receptami a padol mi do oka.Pochutbali sme si.


  • azza, 7. septembra 2010 o 21:13
    je to super recept ,tiež som ho piekol ale akosi ho vytlačili iné recepti,dik za pripomenutie .v priebehu tíždna ho upečiem.


  • lucylee, 8. septembra 2010 o 08:17
    aj moja starká taký robieva, je výborný, raz mi kolegyňa doniesla od svojej budúcej svokry a ten mi nechutil, bol nejaký slaný, tak je asi viac variácií tohto jablčníka...


  • janinamk, 8. septembra 2010 o 09:11
    děvčata, zkuste ještě do těch jablek zamíchat dva pytlíčky zlatého klasu! to je mňamka


  • veronika353, 8. septembra 2010 o 16:24
    S tím Zlatým klasem je to výborné!!


  • ketty3811, 8. septembra 2010 o 20:06
    ten zlatý klas pridávate do podusených jablk?


  • janinamk, 10. septembra 2010 o 16:05
    ne, jen zamíchat do syrových jablek , přidat trochu cukru . je to fakt dobré


  • ketty3811, 10. septembra 2010 o 16:55
    aha,tak najbližšie vyskúšam.


  • 2003alex, 13. septembra 2011 o 12:05
    prave som sa chystala ,tento recept vyskusat ,ale zaskocilo ma to PDP- co to znamena?Vyzera velmi chutne .


  • angiek, 13. septembra 2011 o 15:04
    prasok do peciva :D


  • ketty3811, 13. septembra 2011 o 16:38
    @2003alex ,@angiek má pravdu,je to prášok do pečiva.:-) V rozpise surovín je uvedený.Vyskúšaj,určite ti bude chutiť.Tiež som ho už dlhšie nerobila,dík,že si mi ho pripomenula.:-)


  • fanni, 30. novembra 2011 o 21:27
    dneska som ho upiekla, podaril sa ;-) mnam....zajtra ho beriem do prace pre "moju bandu" -Spanieli a Anglicania :) som zvedava na reakciu. drzte palce


  • turistka, 27. novembra 2012 o 18:03
    @Ketty3811 , pri dnešnej malej túre som objavila , malý neudržiavaný sad s jabloňami, ktorý akosi stratil majiteľa. Jabĺčka ležali na zemi, niektoré už zhnité a tie čo čerstvo spadli som si zopár vzala do mošničky. Na moje prekvapenie pri čistení, nemali ani jedného červíka, chuť vynikajúca. A tak som upiekla teraz pred večerom jablčník, už čakám kedy vychladne. Robila som skoro takisto, dávam polohrubú múku.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist