Jablčník (fotorecept)

Jablčník (fotorecept)
Foto: ketty3811
ketty3811Ketty3811, recept pridal: 6. septembra 2010 21:39Ďalšie jeho recepty

môj obľúbený :-)

Suroviny

30
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si suroviny.
Jablčník (fotorecept) - obrázok 1

2

Z múky,PDP,cukru,vajíčka a palmarínu vymiesime cesto,ktoré necháme trocha oddýchnuť v chladničke.Zatial si nastrúhame jablká,ja som nastrúhala 1O kusov,ale každý môže podľa svojej chuti.
Jablčník (fotorecept) - obrázok 2

3

Cesto si rozdelíme na dve časti.Jednu časť rozvaľkáme a dáme na plech,ktorý buď vymažeme tukom a vysypeme múkou akebo ako ja použijeme fóliu na pečenie.Rozložíme naňho nastrúhané jablká,ktoré posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom.Potom si rozvaľkáme aj druhú časť cesta.
Jablčník (fotorecept) - obrázok 3

4

Druhú časť položíme na jablká,popicháme vidličkou a potrieme mliekom.
Jablčník (fotorecept) - obrázok 4

5

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st.asi 20 minút.Hotový posypeme práškovým cukrom.
Jablčník (fotorecept) - obrázok 5

6

Nakrájame a zjeme. :-)
Jablčník (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • janger, 6. septembra 2010 o 23:21
    Bol vzdy aj moj oblubeny, len nejako som nan pozabudla. Dakujem za pripomenutie...


  • palokuchki, 7. septembra 2010 o 04:32
    Ja tento kolac robim velmi casto, vsetci ho mame radi. Ja ale jablka podusim, pridam hrozienka a zahustim vanilkovym pudingom.


  • lidia3, 7. septembra 2010 o 06:50
    Kolač mame radi robievam ho často a niekedy davam namiesto jablk tvaroh je velmi dobry.


  • alexdidi, 7. septembra 2010 o 07:20
    Tiež ho pečiem často, je to taká stará slovenská klasika a dobrá. Ja tiež jablká podusím...


  • evia, 7. septembra 2010 o 07:27
    Aj ja ho často robím a keď nemám čerstve jablká po ruke dávam strúhané sterilizované. U nás sa volá jablčné pyté.


  • zsuzsu, 7. septembra 2010 o 07:44
    tento je najlepší jablčník,aký poznám :))
    ešte ho robievam tak,že sa trochu pohrám s vrchnou
    časťou cesta,vlnkovým krájačom si narobím pásiky a prekladám na jablká do mriežok...je to také zaujímavejšie... :) ale mína sa rýchlejšie,ako pripravuje,je fakt skvelý :))


  • anajka, 7. septembra 2010 o 08:14
    Poznám,milujeme ho doma a asi sa nedá ani pokaziť.Niekedy ak mi zostali zomleté orechy tak pridám aj tie.


  • coldbery, 7. septembra 2010 o 09:10
    jednoduchy...rýchly...a výborný...proste mňam :-)))


  • tatranka, 7. septembra 2010 o 09:21
    Práve mi manžel doniesol zo záhrady jablká a urobím presne takýto koláčik,len pridávam ešte mak,pretože ho vnúčatá majú taký radi.A keďže je jabĺk veľa ešte bude na nedeľu aj ťahaná štrúdľa.


  • marienka44, 7. septembra 2010 o 10:04
    Aj ja jablka podusim s hrozienkami a na vrstvu jablk nasypem pomlete orechy. Tak je lepsi a viac jablk vlastne dostaneme do kolaca.
    Ked sa jablka nedusia, podobny mucnik sa vola Hrabenkyne rezy


  • deni787, 7. septembra 2010 o 14:21
    Aj já to robievam, ale pridávam troch mletých orechov.Skúsenosť od moje babky....


  • bozulka, 7. septembra 2010 o 16:43
    Jablkový koláč - pyté robievam aj ja na niekoľko spôsobov,tak ako píše @palokuchki , alebo s tvarom alebo len postrúhané a ochutené jablká.Je to vďačný koláčik a veľmi parádny.


  • evanaaa, 7. septembra 2010 o 17:19
    Marienka44, presne tak robievala aj moja mama jabľčkové pité, aj s tymi orechami, dusené jablká, ja som ho kedysi dávno robila, už sa ale nepamätám.


  • dobizu, 7. septembra 2010 o 18:37
    Tak týmto koláčikom sa nedá nič pokaziť, je výborný, chutí malým aj veľkým, rozvonia celý dom a vždy mi pripomenie kuchyňu mojej starkej či babky. A vďaka za podnet, už dávno som ho nerobila, takú som naň dostala chuť, že ho najbližšie vyskúšam a odhodlám sa aj na bezlepkovú verziu :-)


  • fejton1, 7. septembra 2010 o 18:55
    aj ja ho pečiem ale jablka posypavam škoricovym cukrom nie škorcovym


  • fejton1, 7. septembra 2010 o 18:58
    :D


  • ketty3811, 7. septembra 2010 o 20:09
    fejton1,dík za upozornenie,už som si to opravila.:-)A všetkým ďakujem za ohlasy.Tiež som ho dlho nepiekla,ale listovala som si v mojom zošite s receptami a padol mi do oka.Pochutbali sme si.


  • azza, 7. septembra 2010 o 21:13
    je to super recept ,tiež som ho piekol ale akosi ho vytlačili iné recepti,dik za pripomenutie .v priebehu tíždna ho upečiem.


  • lucylee, 8. septembra 2010 o 08:17
    aj moja starká taký robieva, je výborný, raz mi kolegyňa doniesla od svojej budúcej svokry a ten mi nechutil, bol nejaký slaný, tak je asi viac variácií tohto jablčníka...


  • janinamk, 8. septembra 2010 o 09:11
    děvčata, zkuste ještě do těch jablek zamíchat dva pytlíčky zlatého klasu! to je mňamka


  • veronika353, 8. septembra 2010 o 16:24
    S tím Zlatým klasem je to výborné!!


  • ketty3811, 8. septembra 2010 o 20:06
    ten zlatý klas pridávate do podusených jablk?


  • janinamk, 10. septembra 2010 o 16:05
    ne, jen zamíchat do syrových jablek , přidat trochu cukru . je to fakt dobré


  • ketty3811, 10. septembra 2010 o 16:55
    aha,tak najbližšie vyskúšam.


  • 2003alex, 13. septembra 2011 o 12:05
    prave som sa chystala ,tento recept vyskusat ,ale zaskocilo ma to PDP- co to znamena?Vyzera velmi chutne .


  • angiek, 13. septembra 2011 o 15:04
    prasok do peciva :D


  • ketty3811, 13. septembra 2011 o 16:38
    @2003alex ,@angiek má pravdu,je to prášok do pečiva.:-) V rozpise surovín je uvedený.Vyskúšaj,určite ti bude chutiť.Tiež som ho už dlhšie nerobila,dík,že si mi ho pripomenula.:-)


  • fanni, 30. novembra 2011 o 21:27
    dneska som ho upiekla, podaril sa ;-) mnam....zajtra ho beriem do prace pre "moju bandu" -Spanieli a Anglicania :) som zvedava na reakciu. drzte palce


  • turistka, 27. novembra 2012 o 18:03
    @Ketty3811 , pri dnešnej malej túre som objavila , malý neudržiavaný sad s jabloňami, ktorý akosi stratil majiteľa. Jabĺčka ležali na zemi, niektoré už zhnité a tie čo čerstvo spadli som si zopár vzala do mošničky. Na moje prekvapenie pri čistení, nemali ani jedného červíka, chuť vynikajúca. A tak som upiekla teraz pred večerom jablčník, už čakám kedy vychladne. Robila som skoro takisto, dávam polohrubú múku.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist