Jablčník- bomba

3sandra3 - fotka3sandra3, 6. novembra 2010
Jablčník- bomba
Foto: 3sandra3

Keďže je sezóna jabĺk, tak ešte jeden jablkový koláč, ktorý som dnes robila.

Suroviny

Cesto:
4 ks
150 g
10 PL, horúca
200 g
1 ks
1/2 /pol/ dcl
Ďalšie suroviny:
1,5 kg, nastrúhané
2 bal.
2 ks
5 PL
1 ks
3-4 dcl
podľa potreby - napr.lesné plody
2-3 PL
podľa chuti - napr. lesné plody
Čokoládová poleva:




Postup

  1. 1

    Cesto: žltky vymiešame s cukrom prášk. , pridáme vodu, dalej múku a kypr.prášok, dobre vymiešame, pridáme olej a sneh z bielkov. Vmiešame a dáme piecť na vymastnený a mukou vysyp.plech.

  2. 2

    Po vychladnutí cesto natrieme džemom , uložíme naň piškoty tesne vedľa seba. Urobíme si jablkovú bombu a to: nastrúhané jablká dáme do hrnca, pridáme zlaté klasy, ktoré sme vymiešali vo vode ( 3-4 dcl vody ), do jablk pridáme cukor , aj vanilk.cukor. Uvaríme puding.

  3. 3

    Tento puding vylejeme na piškóty, ďalej kladieme opäť piškóty tesne vedľa seba, ale tieto už namáčame v sirup.vode s trochou rumu. Vrch môžeme poliať čokol.polevou alebo čokoládou pofŕkať.

Diskusia k receptu

garanco
Takýto Bomba- jablčník robievam bez piškót, je menej kalorický, no napriek tomu si ho niektorí pri podávaní zdobia šľahačkou.
astheart
Je to dobré i bez toho těsta. Do vypláchnuté mísy dám jablečnou pudingovou hmotu, do které jsem předem opatrně zamíchala piškoty, a nechám vychladit.
betka11
tiež pečiem ale bez piškot,je chutný a v lete osviežujúci
korbacik
... neviem ako sa to mohlo stať, ale ja som Tvoj recept, 3sandra3, objavila až dnes - zdá sa mi veľmi chutný, určite ho vyskúšam a keď bude viac času, pridám svoj jablkový krémeš - zatiaľ som ho tu nikde nevidela. No a o tom ako fantasticky vyzerá ani nemusím hovoriť, všetci to vidíme, však? No, už teraz sa naň teším a ďakujem za tip. Pekný večer:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia