Jablčné tyčinky

redakcia - fotkaredakcia, 2. februára 2010

Suroviny

0,5 kg
 hrsť
 hrsť
1 PL
2 KL
1 vrecko




Postup

  1. 1

    Olúpané jablká nakrájame na malé kúsky (alebo nastrúhame nahrubo) a necháme asi 15 – 20 minút podusiť – často miešame ak treba, podlejeme ich trochou vody.

  2. 2

    Po skončení dusenia do horúcej kaše zamiešame hrozienka (umyté a nasekané), nahrubo nasekané orechy, med, škoricu a vanilkový cukor.

  3. 3

    Zmes rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie pomaly sušíme v rúre. Po usušení krájame na rezy – tyčinky.

Diskusia k receptu

Vymazať
redakcia
Sušiť znamená, že sa nemá piecť. Nedá sa presne určiť pri akej teplote, treba skúšať. Odporúčame začať pri 90 stupňoch, ale záleží aj na rúre, ako vám pečie.
Vymazať
cinkla
Hmmmmm, to möze byt dobreeeee. Akurat orechy nahradim müsli, alebo sezamom. Urcite vyskusam. Vyzera to na bajecny recept - hlavne pre deti.
Vymazať
3sandra3
dnes som piekla, teda sušila tieto Jablčné tyčinky,,, zamenila som vanilk.cukor za med, pridala som ešte aj ľanové semienka a trochu ovsených vločiek,,,, ale neviem, ako majú tieto tyčinky vyzerať po upečení, lebo tie moje sa krájať nedajú, chuťovo sú výborné, ale ako keby neboli dobre vysušené, a sušila som ich aj tri hodiny v rúre,,, inak sa mi páčia a preto ich ešte budem robiť a možno aj častejšie, a dokonca urobím z "dupľovej" dávky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia