Jablkový zákusok
Jabĺčkovo-tvarohový zákusok
Autor receptu: saxinka
25 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup- Jablká nastrúhame na väčšom strúhadle a vytlačíme nadbytočnú šťavu.
Navrstvíme na alobalom vystlaný plech (40x26 cm). Posypeme škoricovým cukrom a nasekanými vlašskými orechmi.
- Oddelíme žĺtky od bielkov. K bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. K žĺtkom pridáme cukor a spolu poriadne vyšľaháme. Pridáme olej, vodu, múku a PDP.
Nakoniec jemne primiešame sneh.
Vylejeme na jablkový vrstvu a dáme piecť na 170 stupňov pokiaľ nebude piškóta upečená (skúsime špáradlom).
- Pokiaľ cesto vychladne, pripravíme si plnku.
Uvaríme puding (mlieko+puding+cukor). Do uvareného pudingu pridáme maslo. Keď nám trochu vychladne, pridáme tvaroh, vanilkový cukor a poriadne zamiešame.
- Vychladený korpus preklopíme na druhý plech, pomaly odstránime alobal a natrieme pudingovú plnku.
- Do hrnca dáme smotanu na šľahanie a na kúsky nalámanú kvalitnú čokoládu a varíme na miernom ohni, kým sa neroztopí. Polevou ozdobíme vrch zákusku. Dáme chladiť aspoň na 2 hod.
|