Jabĺčková žemľovka v srnčom chrbáte (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Keď robím tento recept v zapekacej mise,zdá sa mi pre nás toho dosť veľa a tak nám vždy zvýši a na druhý deň nám to už tak nechutí.Uvažovala som, ako to poriešiť a rozhodla som sa to urobiť vo forme na srnčí chrbát. Je to super, presne taká dávka, ktorá sa nám hneď minie za čerstva.Určite všetci tento recept poznáte, ale pridám ho len tak, že ako to vyzerá v tej forme..

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rohlíky som pokrájala na kolieska,jablčka som očistila a postrúhala na hrubšom strúhadle. K jablkam som pridala 2 lyžice hrozienok,škoricový cukor,lyžicu cukru a zmiešala som všetko spolu..
  2. V rajnici som nechala zohriať mlieko na vlažné a pridala som k nemu 2 vajíčka, rozmiešala..rohlíky som namáčala v mlieku a ukladala do formy.Formu na srnčí chrbát som vymazala maslom a vysypala strúhankou..
  3. Do takej formy som začala ukladať namáčané rohlíky...
  4. Keď som mala uloženú spodnú časť, uložila som na ňu postrúhané a ochutené jablčka..potom som ukladala ďalšiu časť namočených rohlíkov.Na vrch rohlíkov som nakrájala maslo a uložila po celej ploche..vrch žemlovky som posypala troškou strúhanky..
  5. Trúbu som rozohriala na 180 st. Formu som uložila na väčší plech a dala som piecť žemlovku na 20 min. Upečenú som vyklopila na pekáč, posypala škoricovým cukrom m pokrájala na rezy..dobrú chuť vám prajem...