Izraelský závin (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Skúmala som na Vareche, či tu už náhodou nie je tento recept. Je, ale trošku iný. Preto si dovoľujem prispieť mojím Izraelským závinom. Je to veľmi chutný, nenáročný koláč.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Múky, cukor, vajce, droždie, soľ, mlieko vlažné zamiešame a vypracujeme cesto ktoré sa nám nelepí. Cesto ponecháme odpočívať 15 min. na teplom mieste. Potom ho rozdelíme na dve polovice. Budeme robiť dva záviny.
  2. Hrozienka opijeme v rume, čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli, orechy pomelieme. Všetko si rozdeľ na dve rovnaké časti na dva záviny. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, 0,5-1 cm. Naň natrieme čokoládu, posypeme orechy, hrozienka a vanilkovo- škoricový cukor. Cesto zvinieme do závinu a pozdĺž ho prekrojíme presne v strede pri tom jednu stranu ponecháme uzavretú. Závin zapletieme tak, že prerezanú časť sa snažíme otočiť hore. Dáme na plech na ktorom je papier na pečenie a šup do rúry. Pečieme na 180 C.
  3. Rum a cukor premiešame ja som použila Amaretto. Keď je koláč upečený ešte za horúca ho potrieme rumovou polevou a posypeme vanilkovo-škoricovým cukrom.
  4. Dobrú chuť !