Išlové tortičky

Autor receptu: marienka44

Recept pochádza z i-Receptářu, ktorý mi pravidelne chodí do e-mailu.

50
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do preosiatej hladkej múky pridáme ostatné ingrediencie a ručne zamiesime cesto, ktoré môže aj niekoľko dní stáť v chlade zabalené v potravinovej fólii.
  2. Ešte chladné cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme kolieska, veľkosť radšej menšia. Upečieme na plechu, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Pozor, farba cesta klame, je hnedá. Dbáme, aby kolieska nezhoreli. :-). Teplota a čas je uvedený len orientačne, každý podľa svojej skúsenosti. Upečené ukladáme na podnos a príležitostne zlepíme. Ja som vždy tortičky zlepovala len ríbezľovým lekvárom, maslová plnka bola uvedená v i-Receptári. Treba vyskúšať.
  3. Pred polievaním s čokoládovou polevou zlepené tortičky dáme do chladu. Ozdobíme polovičkou mandle alebo orieškom. Vydržia dlho ako čerstvé.
  4. Poznámka: Kupované mandle ošúpeme tak, že ich chvíľu povaríme v hrnčeku s vodou, precedíme a následne ide šupka ľahko dole. Aby sa aj ľahko oddelili na polovice, treba už ošúpané mandle nechať asi 1 hodinu namočené v studenej vode. Potom mandľu uchopíme medzi prsty a šmýkavým pohybom rozdelíme na polovičky. Tieto triky som sa dočítala práve v i- Receptáři.