Drobné pečivo
Išelské tortičky
Autor receptu: mojaradost
Na Vianoce u nás nemôžu chýbať:))
40 porcií |
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto:
múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme do misy, pridáme cukor, Heru, vanilkový cukor, mleté orechy. Cesto vymiesime a odložíme do chladu zabalené v potravinárske fólii na 30 minút. Potom ho vyberieme, necháme chvíľu postáť a rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm, vykrajujeme formičkou priemer 4,5 cm a upečieme aby zostali bledé. Necháme vychladnúť.
- Plnka:
mlieko uvaríme s pudingovým práškom na hustú kašu a necháme vychladnúť, prikryjeme potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila šupka. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme po čiastkach vychladnutý puding a um. Vyšľaháme na hladký krém a zamiešame orechy.
- Vychladnuté kolieska spájame plnkou pomocou cukrárenského vrecka. Vrchnú časť namočíme do rozpustenej čokoládovej polevy. Ešte počas tuhnutia ozdobíme drobným zdobením a necháme stuhnúť.
Odložíme do chladu.
Dobrú chuť!