Irish Baileys cheesecake

masterchefdaddy31 - bez fotkymasterchefdaddy31, 30. decembra 2016

Tradičný írsky recept na ich tradičný cheesecake (originál). Cheesecake je vhodný na všetky príležitosti. V Írsku je pripravovaný hlavne na ich vianočné sviatky .

8
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

2 ks (200 g)
1 ks (250 g)
10 g
1 ks
1 PL
1/5
1 dl
1 ks
200 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Rozmixujeme sušienky na drobné kúsky, zohrejeme si maslo v mikrovlnej rúre (30 sekúnd) zmiešame maslo so sušienkami vytvoríme tuhú zmes, zmes dáme do tortovej formy a dobre utlačíme. Tortovú formu vložíme na 1 hodinu do chladničky, aby stuhla .

  2. 2

    Vložíme do misky cream cheese rozmixujeme, pripravenú želatínu vylejeme do misky z cream cheesom pridáme cukor, vanilkový cukor, citrón a Baileys a dobre premiešame. Medzitým si vymiešame šľahačku na šľahanie nie veľmi na husto, vložíme do misky z cream cheesom a jemne premiešame metličkou na šľahanie. Nastrúhame si čokoládu na varenie a vložíme do misky a jemne premiešame .

  3. 3

    Vyberieme tortovú formu z chladničky , do tortovej formy vlejeme trochu zmesi rozotrieme na stuhnutú zmes zo sušienok. Piškóty namočíme do Baileys a poukladáme ich do tortovej formy .

  4. 4

    Zbytok zmesi vylejeme do tortovej formy ozdobíme čokoládovým topingom. Vložíme do chladničky tortovú formu a necháme stuhnúť cca 2 - 3 hod.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak toto by som veru rada ochutnala, najmä s tým krémom to vyzerá byť dobré!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia