Inteligentné rezy

piglin - fotkapiglin, 6. apríla 2010
Inteligentné rezy
Foto: piglin

Výborný zákusok s dôvtipom - všetky suroviny sa zmiešajú, a koláč sa "inteligentne" rozdelí na tri vrstvy priamo na plechu - na korpus, plnku Zobraziť celý popisVýborný zákusok s dôvtipom - všetky suroviny sa zmiešajú, a koláč sa "inteligentne" rozdelí na tri vrstvy priamo na plechu - na korpus, plnku a polevu....

6
porcií
15 minút
príprava
90 minút
na 170/100 °C

Suroviny

15 dg
15 dg
8 ks
4 ks
1 liter
9 PL




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme. Žĺtka dobre vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme margarín, vymiešame do hladka. Postupne pridáme múku a prilejeme liter mlieka, všetko dobre rozšľaháme. Na koniec zľahka vmiešame vyšľahané bielky.

  2. 2

    Hlboký plech na pečenie vymastíme margarínom a vysypeme múkou. Vlejeme pripravenú zmes. Dáme do STUDENEJ rúry, ktorú až teraz zapneme. Pečieme 15 minút pri 170 °C, potom ďalšiu 1 a 1/4 pri 100 °C, skontrolujeme či je prepečený.

  3. 3

    Upečený koláč necháme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa v chladničke. Ak sme správne postupovali, máme vynikajúce rezy, ktoré pozostávajú z troch vrstiev...

Diskusia k receptu

evusik
tak to som ešte nevidela, nepočula ale vyskúšať to musím
piglin
drzim paste aby sa vam vydaril tento recept:)
bozulka
Odkedy som prečítala tento recept,tak rozmýšlam nad tým ako sa urobia tie 3 vrstvy.Asi to bude tou teplotou.
Chcem sa opýtať na dve veci : či tuk musí byť margarín,ja ho moc nerada a za druhé tá chladnička je dôležitá?Ja mám síce veľkú skoro 300 lt ale miestečko v nej nemám .Prosím daj mi vedieť@piglin aby som niečo nepokazila.Tie tri vrstvy mi nedajú pokoj tak to chcem vyskúšať.Ďakujem.
sovka62
Chcem sa spýtať, či teda mám odstopovať tých 15 minút od času, kým zhasne svetielko na rúre nastavenej na 170 stupňov (teda začať počítať čas až odvtedy, ako je rúra vyhriata), alebo len nastaviť na 170 a po 15 minútach prestaviť na 100. Lebo moja sa rúra sa bude na tých 170 zohrievať asi práve tých 15 minút.
piglin
ahoj, chladnicka je odporucanie, staci ak po upeceni das dobre vychladit rezy pred krajanim...margarin mam odskusany, ale podla mna to mozes nahradit maslom...
piglin
15 minut po zohriati, keby sa velmi rychlo piekol (hnedol), je potom lepsie plech zakryt v polovici pecenie papierom na pecenie
klaura
no toto ... :)
ešte som také nepočula ... ukladám, vyskúšam ... :)
haston
veľmi zaujímavé. hádam to zvládnem aj ja.
odetapka
Genialne, neverila som-vyskusala som a skoro som ho cely sama zjedla :) Klobuk dole, pridavam a dakujem :)
katullka28
Chcela som pochváliť, lebo mi to nedalo nevyskúšať a ono to fakt vyšlo !!! :D akurat mam pocit ze autorka tento kolac otocila...tu na obrázku je poleva na vrchu ale mne tato vrstva ostala dole...a navrchu je akokeby vrstva piskotoveho cesta...mne sa to urobilo velmi jemne...takze som to neotacala..ale som z toho vedla ako sa z takto jednoducheho kolaca urobil trojvrstvovy :)))
ewa1
piglin,včera som upiekla tento koláč a musím napísať, že mne sa vôbec nepodaril. Piekla som úplne presne podľa návodu, takmer s hodinami v ruke a mala som z neho len tenkú gumenú placku. Tá piškotová časť mi takmer vôbec nevznikla. Možno to bolo tým, že som dala nie margarín ale maslo, alebo preto, že som použila veľký plech? Mne sa tých 100st na pečenie zdá strašne málo.......
evanaaa
@piglin , práve pozerám tento recept od @ancicka , tam sa dáva do vyhriatej rúry a takisto aj od @adenka ( len ona dala maslo), ty dávaš do studenej, myslím si, že pri pečení akéhokoľvek koláča je lepšie mať rúru vyhriatu. Ale rada by som ho vyskúšala, aký je v skutočnosti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia